Noże do obierania warzyw i owoców

W Twojej kuchni nie może zabraknąć któregoś z ostrych, japońskich noży do obierania warzyw i owoców. Te noże o różnych kształtach i krótkim ostrzu służą do usuwania skórki z warzyw, czy owoców tak, by nie stracić zbyt wiele wartościowego miąższu, w którym często znajduje się najwięcej witamin i minerałów.

Noże do obierania muszą być bardzo ostre

Nie da się dobrze obierać tępym nożem, stąd wybraliśmy dla Ciebie tylko takie ostrza, które pozwolą sprawnie i szybko usuwać skórkę z ulubionych warzyw, czy owoców. Dzięki ostrym nożom nie zmiażdżysz miąższu, nie wyciśniesz nadmiaru soku z obieranych produktów. Nie musisz obawiać się, że wybrane przez naszego specjalistę japońskie noże zawiodą Cię. Przez długi czas będą bardzo ostre.

Noże idealne do obierania

Japońskie noże o egzotycznych nazwach Shotoh, czy Kudamono, z prostą, czy zakrzywioną klingą, pozwolą Ci nie tylko perfekcyjnie i dokładnie obierać warzywa i owoce, ale staną się niezastąpionym partnerem miłośników food design’u, czyli zdobienia potraw kawałkami ciekawie krojonych, wycinanych i formowanych warzyw i owoców.

« 1
« 1