Czy możliwe jest, żeby nóż miał prawdziwie ognistą naturę? Owszem, gdy jest odpowiednio ostry i zadziorny. Spójrz na rasowy nóż z kolekcji Classic Pro Flame, marki Mcusta Zanmai, a poczujesz wręcz kosmiczne, magnetyzujące przyciąganie. Takie, jakie czujesz, gdy wpatrujesz się w ogień.
33-warstwowe noże Classic Pro Flame, stworzone z przekuwanej na zimno stali VG-10, którą ukochała sobie Mcusta Zanmai, są wyśmienicie ostre. Twardość 61 stopni HRC pozwoli ostrzyć noże łatwo i dość rzadko, bo, nawet, raz na 8-10 tygodni. Oczywiście, doskonale byłoby, gdybyś kroił na specjalnych japońskich deskach Asahi, czy Hasegawa. Noże Classic PRO Flame ostrz na wysokiej klasy kamieniach, a będą służyły Ci przez całe życie.
Malowniczy, choć dyskretny damasceński wzór tworzy idealną całość z niezwykle wyrazistą, czerwoną rękojeścią z drewna pakka. Lakierowany trzonek zdobi charakterystyczny mosaic pin.
Rękojeść jest tak uformowana, by doskonale trzymało się ją w dłoni. Gdy bierzesz się do krojenia, nie chcesz skończyć. Noże Mcusta Zanmai z kolekcji Flame przywiązują do siebie z olbrzymią siłą i mocą.
Jeśli czujesz, że noże Classic Pro Flame zawładnęły Twoim sercem, obejrzyj nasz film. Znajdziesz go poniżej, zapraszamy!
NÓŻ DO
SUSHI, SASHIMI
NÓŻ DO OPRAWIANIA
RYB
NÓŻ DO FILETOWANIA
RYB
NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ
NÓŻ DO KROJENIA MIĘSA
BEZ KOŚCI
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Mcusta Zanmai
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Classic PRO Flame
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie
Mcusta Zanmai
Marusho Industry Inc.
2777-1 Shobuzawa
Seki 501-3936, Gifu Prefecture
Japonia
e-mail: info@marusho-kogyo.jp
www.mcustaknives.com
Hiendkitchen Adam Wolny
Natalii Gąsiorowskiej 10, 03-107 Warszawa
Tel.: +48 660 072 720
e-mail: gpsr@hiendkitchen.com
https://hiendkitchen.com/
Japońskie noże słyną z wyjątkowej ostrości i precyzji, co czyni je cennym narzędziem w kuchni. Jednakże, niewłaściwe użytkowanie lub brak ostrożności może prowadzić do poważnych obrażeń. W dołączonym dokumencie .pdf możesz zapoznać się z podstawowymi zasadami użytkowania japońskich noży - znajdziesz tu prostą instrukcję obsługi. Pamiętaj, że naszą autorską, bardzo szczegółową instrukcję obsługi otrzymasz zaraz po wysłaniu do Ciebie zamówionego w naszym sklepie noża. Zawiera szereg dodatkowych podpowiedzi, poradników rozwijających wiedzę zawartą w dołączonym w tej sekcji pliku pdf.
Dokument PDF, który możesz pobrać został sporządzony w celu spełnienia wymogów dyrektywy GPSR (General Product Safety Regulation) i ma na celu informowanie Klientów sklepu internetowego PrestiżowaKuchnia.pl o potencjalnych zagrożeniach związanych z użytkowaniem japońskich noży kuchennych. Celem tego dokumentu jest zapewnienie bezpieczeństwa użytkownikom poprzez jasne i zrozumiałe przedstawienie zagrożeń oraz sposobów ich minimalizacji.