Czy możliwe jest, żeby nóż miał prawdziwie ognistą naturę? Owszem, gdy jest odpowiednio ostry i zadziorny. Spójrz na rasowy nóż z kolekcji Classic Pro Flame, marki Mcusta Zanmai, a poczujesz wręcz kosmiczne, magnetyzujące przyciąganie. Takie, jakie czujesz, gdy wpatrujesz się w ogień.
33-warstwowe noże Classic Pro Flame, stworzone z przekuwanej na zimno stali VG-10, którą ukochała sobie Mcusta Zanmai, są wyśmienicie ostre. Twardość 61 stopni HRC pozwoli ostrzyć noże łatwo i dość rzadko, bo, nawet, raz na 8-10 tygodni. Oczywiście, doskonale byłoby, gdybyś kroił na specjalnych japońskich deskach Asahi, czy Hasegawa. Noże Classic PRO Flame ostrz na wysokiej klasy kamieniach, a będą służyły Ci przez całe życie.
Malowniczy, choć dyskretny damasceński wzór tworzy idealną całość z niezwykle wyrazistą, czerwoną rękojeścią z drewna pakka. Lakierowany trzonek zdobi charakterystyczny mosaic pin.
Rękojeść jest tak uformowana, by doskonale trzymało się ją w dłoni. Gdy bierzesz się do krojenia, nie chcesz skończyć. Noże Mcusta Zanmai z kolekcji Flame przywiązują do siebie z olbrzymią siłą i mocą.
Jeśli czujesz, że noże Classic Pro Flame zawładnęły Twoim sercem, obejrzyj nasz film. Znajdziesz go poniżej, zapraszamy!
NÓŻ DO
SUSHI, SASHIMI
NÓŻ DO OPRAWIANIA
RYB
NÓŻ DO FILETOWANIA
RYB
NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ
NÓŻ DO KROJENIA MIĘSA
BEZ KOŚCI
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Mcusta Zanmai
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Classic PRO Flame
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie