• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Classic Pro Flame - 33-warstwowy japoński nóż do wykrawania mięsa, 16,5 cm, Mcusta Zanmai

1159
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 159 zł
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Czy możliwe jest, żeby nóż miał prawdziwie ognistą naturę? Owszem, gdy jest odpowiednio ostry i zadziorny. Spójrz na rasowy nóż z kolekcji Classic Pro Flame, marki Mcusta Zanmai, a poczujesz wręcz kosmiczne, magnetyzujące przyciąganie. Takie, jakie czujesz, gdy wpatrujesz się w ogień.

33-warstwowe noże Classic Pro Flame, stworzone z przekuwanej na zimno stali VG-10, którą ukochała sobie Mcusta Zanmai, są wyśmienicie ostre. Twardość 61 stopni HRC pozwoli ostrzyć noże łatwo i dość rzadko, bo, nawet, raz na 8-10 tygodni. Oczywiście, doskonale byłoby, gdybyś kroił na specjalnych japońskich deskach Asahi, czy Hasegawa. Noże Classic PRO Flame ostrz na wysokiej klasy kamieniach, a będą służyły Ci przez całe życie.

Malowniczy, choć dyskretny damasceński wzór tworzy idealną całość z niezwykle wyrazistą, czerwoną rękojeścią z drewna pakka. Lakierowany trzonek zdobi charakterystyczny mosaic pin.

Rękojeść jest tak uformowana, by doskonale trzymało się ją w dłoni. Gdy bierzesz się do krojenia, nie chcesz skończyć. Noże Mcusta Zanmai z kolekcji Flame przywiązują do siebie z olbrzymią siłą i mocą.

 

Jeśli czujesz, że noże Classic Pro Flame zawładnęły Twoim sercem, obejrzyj nasz film. Znajdziesz go poniżej, zapraszamy!

Jak wykorzystasz nóż wykrawania i filetowania
Classic PRO Flame marki Mcusta Zanmai

NÓŻ DO PORCJOWANIA
MIĘSA BEZ KOŚCI,
PIECZENI I WĘDLIN 

NÓŻ DO FILETOWANIA
RÓŻNYCH TYPÓW MIĘS

NÓŻ DO FILETOWANIA
RÓZNYCH GATUNKÓW RYB

Obejrzyj filmy
o japońskich nożach

  • Zdecydować się na jedną z malowniczych, niemal bliźniaczych serii noży Mcusta Zanmai - Flame lub Zebra - jest trudno.
  • Te dwie kolekcje, które różni materiał i kolor rękojeści, mają identyczny damast na ostrzach. A może, w takim razie, stworzymy sobie komplet, w którym zagoszczą noże z obu serii?

  • Dowiedz się, jak sprawnie i poprawnie kroić japońskimi nożami.
  • Pozbądź się starych nawyków, a zrozumiesz, dlaczego ludzie kochają kroić japońskimi nożami.
  • W poradniku pokazujemy błędy i podstawowe techniki dobrego krojenia.

Materiał i wymiary
noża do wykrawania i filetowania mięsa
Classic PRO Flame Mcusta Zanmai

Materiał

  • 33-warstwowa stal VG-10
  • rękojeść - odporne na wilgoć i czynniki zewnętrzne, lakierowane, czerwone drewno pakka
  • skuwka - stal

Wymiary

  • długość ostrza - 16,5 cm
  • waga - 135 g

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Nóż Classic PRO Flame Mcusta Zanmai
w skrócie

  • 33-warstwowe japońskie noże ze stali VG-10
  • malowniczy, dyskretny damasceński dziwer na ostrzu
  • twardość stali - 61 stopni HRC
  • rękojeść z czerwonego drewna pakka
  • ostrość - wyśmienita (7/10 punktów wg naszych kryteriów doboru noży)

NASZ EKSPERT
RADZI

Poniżej:

 

- jak dbać o japońskie noże Mcusta Zanmai
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Classic PRO Flame

Jak zadbasz o swój nóż?
Wiedza w pigułce

 

OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH

ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA

PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH

NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ

NIE KRÓJ
MROŻONEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

Na jakich kamieniach
naostrzysz swój japoński nóż
Classic Pro Flame?

  • Jeśli Twój nóż jest dramatycznie tępy, wykorzystaj kamień naprawczy o gradacji do 500-600 gritów.
  • Do normalnego ostrzenia wybierz kamienie o gradacji 1000 i 3000 lub 1000 i 5000. Dzięki nim sprawnie odtworzysz krawędź noży Pro Flame.
  • Jeśli jednak życzysz sobie, by Twój nóż jeszcze dłużej trzymał ostrość, sięgnij po kamienie o gradacji od 6000 gritów w górę.
  • Jeśli chcesz mieć nóż Pro Flame tak ostry, jak katana, użyj kamienia o gradacji np. 10 000 lub 16 000 gritów. Tyle, że wtedy musisz uważać na palce.

Naucz się ostrzyć
japońskie noże
To łatwe!

  • Boisz się, czy dasz radę naostrzyć swój japoński nóż? To banalnie proste!
  • Obejrzyj film o podstawach ostrzenia, a od razu nauczysz się ostrzyć.
  • W filmie zobaczysz kamiennie ceramiczne. Na ostrzałkach syntetycznych ostrzy się w ten sam sposób.

Wybierz akcesoria
pasujące do noża
Pro Flame Mcusta Zanmai

TU WPUSZCZAMY
TYLKO CIEKAWSKICH

Nasz ekspert dobrze gada, bo:

 

- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie

Noże Classic Pro Flame
to świetni przewodnicy
po świecie ostrego krojenia

  • Nie ma znaczenia, czy jesteś początkującym krojącym, czy może sztuka posługiwania się japońskim nożem nie ma przed Tobą tajemnic. Dzięki pięknym, damasceńskim ostrzom Pro Flame każdy zazna wielkiej przyjemności używania doskonale ostrego noża.
  • Ostrza damasceńskich noży płynnie poprowadzą Cię przez świat krojenia. Doskonałe, 33 warstwowe noże sprawią, że Twoje potrawy staną się bardziej wysublimowane. Sprawne ostrze pozwoli zachować w krojonych produktach i tym samym w potrawie wszystkie wartości odżywcze i witaminy.

Rękojeść stworzona
dla każdej dłoni -
drewno pakka i noże Pro Flame

  • Zwróć uwagę, jak ciekawie formowane są rękojeści noży Pro Flame marki Mcusta Zanmai. Rzemieślnicy tej kuźni świetnie wiedzą, co zrobić, by nóż trzymało się wprost wyśmienicie.
  • Wzmacniana stalową skuwką i zakończeniem ze stali rękojeść z lakierowanego, wodoodpornego drewna pakka stabilizowana jest dodatkowo dwoma stalowymi nitami.
  • Dzięki doskonale ergonomicznej, mocarnej rękojeści krojenie, siekanie, szatkowanie nawet przez wiele godzin okazuje się być sporą przyjemnością. A o to, między innymi, chodzi w krojeniu.