• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Paris Chef - Stalowe młynki do przypraw, mechanizm U-Select, kolor inox 18 cm, Peugeot

558
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 558 zł
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Paris Chef - brzmi jak nazwa wykwintnej francuskiej restauracji? Jesteś bardzo blisko! To kolekcja szykownych, profesjonalnych młynków do soli i pieprzu, których z pewnością nie powstydziłby żaden paryski szef kuchni. Młynki Peugeot ma klasyczny kształt, jednak stal w kolorze inox sprawia, że daleko im do konwencjonalności. Łamią schematy, zachwycając nowoczesną formą.

Młynki z serii Paris Chef wyposażone zostały w opatentowany przez markę Peugeot mechanizm U-Select, dzięki któremu precyzyjnie dopasujesz wielkość drobinek soli bądź pieprzu. Sześć poziomów mielenia sprawi, że Twoje gotowanie wkroczy w nowy, nieznany dotąd, wymiar. Wyłącznie Ty decydujesz, jaka grubość będzie odpowiednia. Władaj smakiem oraz aromatem i twórz kulinarne arcydzieła, którymi zaskoczysz bliskich, a także… samego siebie.

Mechanizm mielący jest efektem pracy ekspertów marki Peugeot, na który udzielają dożywotniej gwarancji. To najlepszy dowód niezawodności francuskiego, kultowego sprzętu.

Zaproś do swojej kuchni mistrza, który na nowo rozbudzi w Tobie pasję gotowania.

  • Przyprawianie świeżo zmielonym pieprzem, czy solą ma wiele zalet. Używasz przypraw świadomie, solisz mniej, a Twoje potrawy zyskują mocny, charakterystyczny smak.
  • Francuskie młynki marki Peugeot z kolekcji Paris to zjawisko znane i cenione na całym świecie.
  • W naszym filmie pokażemy Ci całą kolekcję tych niezwykłych, wyposażonych w opatentowane mechanizmy mielące młynków Paris.

Wyrafinowane przyprawianie -
stalowe młynki Paris
nie tylko dla mistrzów kuchni

  • Francja to niekwestionowana królowa smaków. Tam powstają najbardziej wyrafinowane i intrygujące dania świata. Jeśli więc myślisz o prawdziwym gotowaniu, musisz mieć w kuchni coś francuskiego, by Twoje kulinarne talenty wzbiły się na wyżyny.
  • Idealnym dopełnieniem kreatywnego gotowania są kultowe, legendarne już stalowe młynki francuskiej marki Peugeot z linii Paris Chef. To najsłynniejszy wzór młynków do przypraw na całym świecie.
  • Seria Paris rozpoznawalna jest w każdym zakątku świata i stanowi synonim prawdziwie mistrzowskiego przyprawiania.
  • Młynki Paris zyskały sobie nieśmiertelną sławę nie tylko za sprawą wyjątkowego designu, czy pochodzenia, ale z racji stalowego mechanizmu mielącego, który ma wieczystą gwarancję.
  • Dodatkowo wyróżnia je znakomity, opatentowany przez markę Peugeot system U-Select, który pozwala na niezwykle precyzyjne ustawienie grubości mielenia pieprzu, czy soli.
  • Umieszczony w podstawie młynka obrotowy mechanizm U-Select pozwala na ustawienie aż 6 różnych poziomów mielenia.
  • I to, z czego Peugeot jest niezwykle dumny - raz ustawiony mechanizm U-Select nie zmieni sam nastawienia grubości mielenia pieprzu, czy soli. Tylko Ty decydujesz, kiedy zajdzie potrzeba modyfikacji trybu mielenia.
  • Musisz pamiętać, by używać młynków zgodnie z ich oznaczeniem, gdyż Peugeot zaprojektował osobny system mielący dla soli i pieprzu.
  • Młynki Paris pozwalają mielić suchą, białą morską lub kamienną sól. Nie miel w nich szarej soli.
  • W młynkach Paris możesz mielić wszelkiego typu ziarna pieprzu. Pieprz czerwony i różowy mieszaj z innymi gatunkami, gdyż są zbyt tłuste, by mielić je samodzielnie.
  • System U-Select i korpus młynka mają 5 lat gwarancji.

Materiał

  • korpus młynka - luksusowa stal szlachetna
  • mechanizm mielący - stal

Wymiary

  • wysokość - 18 cm

Peugeot wie wszystko
o smakach i sztuce
idealnego przyprawiania

CZY WIESZ, ŻE…

  • W zależności od tego, czy smażysz, czy też pieczesz to samo mięso, musisz pamiętać, że dodaje się do niego inną ilość soli i pieprzu.
  • Mielone przyprawy redukują tłusty posmak smażonych mięs. Takie mięso musi być bardziej pikantne i lepiej posolone, ponieważ w krótkim czasie musi odmięknąć na tyle, by przez jego włóknistą konstrukcję przeniknęła duża ilość ciepła, a samo mięso nabrało odpowiedniego koloru, smaku i aromatu.
  • W przypadku pieczonych mięs, których przyrządzanie trwa wiele dłużej, niż smażenie, używaj mniejszej ilości mielonych przypraw – soli i pieprzu, a za to podnoś smak i wyrazistość potraw dzięki ziołom, przyprawom korzennym, marynatom, octom winnym bądź winu, które dodaje się do pieczenia.

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii