• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Paris - Francuskie młynki do przypraw, mechanizm U-Select, lakierowany na biało buk, 12 cm, Peugeot

Dostępne kolory
358
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 358 zł
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Biel ma wiele znaczeń, w Twojej kuchni stanie się symbolem jakości i luksusu. Białe młynki do mielenia soli i pieprzu, z serii Paris marki Peugeot, reprezentują francuski kunszt projektowania. Klasyczna forma wyrzeźbiona w bukowym drewnie, zachwyci nie tylko kulinarnych pasjonatów.

Młynki Paris będą najlepszym towarzyszem Twoich kuchennych podbojów, a gdy schowasz już wszystkie garnki oraz patelnie, młynki staną się ozdobą blatu lub zawieszonej nad nim półki.

Co jeszcze skrywają te kultowe w formie sprzęty? Wyposażone zostały w innowacyjny i opatentowany system U-Selekt. To obrotowy mechanizm znajdujący się w podstawie młynka, który posiada aż sześć poziomów mielenia.

Marka Peugeot, jak zawsze, stawia na jakość. Mechanizm mielący jest kwintesencją pracy i doświadczenia ekspertów, a jego niezawodność potwierdza dożywotnia gwarancja.

Młynki z serii Paris to istny majstersztyk. Oczywiście nie musisz wierzyć nam na słowo. Zachęcamy, abyś przekonał się o tym osobiście.

  • Przyprawianie świeżo zmielonym pieprzem, czy solą ma wiele zalet. Używasz przypraw świadomie, solisz mniej, a Twoje potrawy zyskują mocny, charakterystyczny smak.
  • Francuskie młynki marki Peugeot z kolekcji Paris to zjawisko znane i cenione na całym świecie.
  • W naszym filmie pokażemy Ci całą kolekcję tych niezwykłych, wyposażonych w opatentowane mechanizmy mielące młynków Paris.

Słynne młynki Paris
kuszą tych, którzy
przyprawiają z pasją

  • Francja to niekwestionowana królowa smaków. Tam powstają najbardziej wyrafinowane i intrygujące dania świata. Jeśli więc myślisz o prawdziwym gotowaniu, musisz mieć w kuchni coś francuskiego, by Twoje kulinarne talenty wzbiły się na wyżyny.
  • Idealnym dopełnieniem kreatywnego gotowania są klasyczne, kultowe i legendarne już młynki francuskiej marki Peugeot z linii Paris. To najsłynniejszy wzór młynków do przypraw na całym świecie.
  • Seria Paris rozpoznawalna jest w każdym zakątku świata i stanowi synonim prawdziwie mistrzowskiego przyprawiania.
  • Młynki Paris zyskały sobie nieśmiertelną sławę nie tylko za sprawą wyjątkowego designu, czy pochodzenia, ale z racji stalowego mechanizmu mielącego, który ma wieczystą gwarancję.
  • Dodatkowo wyróżnia je znakomity, opatentowany przez markę Peugeot system U-Select, który pozwala na niezwykle precyzyjne ustawienie grubości mielenia pieprzu, czy soli.
  • Umieszczony w podstawie młynka obrotowy mechanizm U-Select pozwala na ustawienie aż 6 różnych poziomów mielenia.
  • I to, z czego Peugeot jest niezwykle dumny - raz ustawiony mechanizm U-Select nie zmieni sam nastawienia grubości mielenia pieprzu, czy soli. Tylko Ty decydujesz, kiedy zajdzie potrzeba modyfikacji trybu mielenia.
  • Musisz pamiętać, by używać młynków zgodnie z ich oznaczeniem, gdyż Peugeot zaprojektował osobny system mielący dla soli i pieprzu.
  • Młynki Paris pozwalają mielić suchą, białą morską lub kamienną sól. Nie miel w nich szarej soli.
  • W młynkach Paris możesz mielić wszelkiego typu ziarna pieprzu. Pieprz czerwony i różowy mieszaj z innymi gatunkami, gdyż są zbyt tłuste, by mielić je samodzielnie.
  • System U-Select i korpus młynka mają 5 lat gwarancji.

Materiał

  • korpus młynka - lakierowane na biało drewno bukowe
  • mechanizm mielący - stal

Wymiary

  • wysokość - 12 cm

Wykaż się inwencją -
przyprawiaj z młynkami
Paris marki Peugeot

CZY WIESZ, ŻE…

  • Udka kurczaka, pieczone w temperaturze powyżej 200 stopni Celsjusza, wyschłyby bardzo szybko, gdyby przed przyrządzeniem mięsa zdjąć z niego skórę.
  • Dzięki skórce, która apetycznie zrumieni się podczas pieczenia, mięso będzie chronione przed kontaktem z dużą ilością soli, której bezwiednie używa się więcej, soląc udka pieczone w skórce.
  • Mielona sól i pieprze oraz zioła przenikną w mięso na tyle subtelnie, że zyskasz wyrazisty, a jednocześnie delikatnie subtelny smak.
  • Na początku, przed pieczeniem, delikatnie natrzyj solą (koniecznie świeżo zmieloną, bo jest zdrowsza i bardziej aromatyczna) skórkę drobiu. Od razu zmiel też nieco pieprzu.
  • Możesz zastosować pieprz czarny, np. ceniony Kampot Cambodia, pieprz czerwony, zielony i biały.
  • Po pierwszych 30 minutach pieczenia warto, poza solą i pieprzem, dodać do mięsa paprykę, wybrane przez Ciebie zioła. Można też posmarować mięso glazurą bądź marynatą.
  • Pod koniec pieczenia możesz jeszcze raz dodać nieco pieprzu. Uważaj za to z solą, by nie przesadzić.

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii