• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Paris - Stylowe młynki do przypraw, mechanizm U-Select, lakierowany czarny buk, 30 cm, Peugeot

658
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 658 zł
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Czarne i błyszczące młynki do soli i pieprzu, Paris, francuskiej marki Peugeot, są kwintesencją stylu oraz elegancji. Klasyczne, a zarazem nowoczesne, intrygują wyglądem, by za chwilę urzec niebywałą funkcjonalnością. Aż trudno uwierzyć, że mowa o kuchennych młynkach do przypraw.

Rozpoznawalna na całym świecie seria młynków Paris, dziś może trafić również do Twojej kuchni. Pozwól sobie na odrobinę luksusu, aby chwile spędzone przy wspólnym stole zamieniły się w podróż do krainy smaków i aromatów, których dotąd nie znałeś.

W czym tkwi sekret bukowych młynków Paris? Wyposażone zostały w unikatowy system U-Selekt, dzięki któremu precyzyjnie dopasujesz grubość mielenia. Każde danie zachwyci Cię na nowo, gdy doprawisz je indywidualnie, z mistrzowską dokładnością.

Innowacyjność młynków idzie w parze z ich niezawodnością. Marka Peugeot udziela wieczystej gwarancji na mechanizm mielący.

Jesteś miłośnikiem gotowania, a może dopiero rozpoczynasz swoją kulinarną eskapadę? Koniecznie zabierz ze sobą młynek z serii Paris - najciekawsze dopiero przed Wami.

  • Przyprawianie świeżo zmielonym pieprzem, czy solą ma wiele zalet. Używasz przypraw świadomie, solisz mniej, a Twoje potrawy zyskują mocny, charakterystyczny smak.
  • Francuskie młynki marki Peugeot z kolekcji Paris to zjawisko znane i cenione na całym świecie.
  • W naszym filmie pokażemy Ci całą kolekcję tych niezwykłych, wyposażonych w opatentowane mechanizmy mielące młynków Paris.

Legendarne młynki Paris
goszczą w domach tych,
którzy kochają przyprawiać

  • Francja to niekwestionowana królowa smaków. Tam powstają najbardziej wyrafinowane i intrygujące dania świata. Jeśli więc myślisz o prawdziwym gotowaniu, musisz mieć w kuchni coś francuskiego, by Twoje kulinarne talenty wzbiły się na wyżyny.
  • Idealnym dopełnieniem kreatywnego gotowania są klasyczne, kultowe i legendarne już młynki francuskiej marki Peugeot z linii Paris. To najsłynniejszy wzór młynków do przypraw na całym świecie.
  • Seria Paris rozpoznawalna jest w każdym zakątku świata i stanowi synonim prawdziwie mistrzowskiego przyprawiania.
  • Młynki Paris zyskały sobie nieśmiertelną sławę nie tylko za sprawą wyjątkowego designu, czy pochodzenia, ale z racji stalowego mechanizmu mielącego, który ma wieczystą gwarancję.
  • Dodatkowo wyróżnia je znakomity, opatentowany przez markę Peugeot system U-Select, który pozwala na niezwykle precyzyjne ustawienie grubości mielenia pieprzu, czy soli.
  • Umieszczony w podstawie młynka obrotowy mechanizm U-Select pozwala na ustawienie aż 6 różnych poziomów mielenia.
  • I to, z czego Peugeot jest niezwykle dumny - raz ustawiony mechanizm U-Select nie zmieni sam nastawienia grubości mielenia pieprzu, czy soli. Tylko Ty decydujesz, kiedy zajdzie potrzeba modyfikacji trybu mielenia.
  • Musisz pamiętać, by używać młynków zgodnie z ich oznaczeniem, gdyż Peugeot zaprojektował osobny system mielący dla soli i pieprzu.
  • Młynki Paris pozwalają mielić suchą, białą morską lub kamienną sól. Nie miel w nich szarej soli.
  • W młynkach Paris możesz mielić wszelkiego typu ziarna pieprzu. Pieprz czerwony i różowy mieszaj z innymi gatunkami, gdyż są zbyt tłuste, by mielić je samodzielnie.
  • System U-Select i korpus młynka mają 5 lat gwarancji.

Materiał

  • korpus młynka - lakierowane na czarno drewno bukowe
  • mechanizm mielący - stal

Wymiary

  • wysokość - 30 cm

Popisz się smakiem -
przyprawiaj z młynkami
Paris marki Peugeot

CZY WIESZ, ŻE…

  • Kiedy przyrządzasz pieczone lub smażone steki, możesz korzystać z rad 2 szkół przyprawiania.
  • Ortodoksi twierdzą, że solą i pieprzem przyprawia się mięso w trakcie smażenia, czy grillowania. Pod wpływem wysokiej temperatury mięso wypuszcza soki, mięknie, skórka ścina się. Wtedy dodatek świeżo mielonego pieprzu, czy soli uwydatni smak i wyrazistość wołowego mięsa.
  • Druga, nieco nowocześniejsza szkoła przyprawiania zakłada, że na samym początku, nim jeszcze mięso trafi na patelnię, czy do brytfanny, powinno być mocno przyprawione grubo mielonym pieprzem i zasolone sporymi kryształkami.
  • Amatorzy drugiej metody cenią dobitny, nieco prymitywny, radykalny smak mięsa, w które – w trakcie smażenia, grillowania, czy pieczenia – wbiją się duże kawałki pieprzu, czy grudki soli i rozpuszczą się w samym mięsie.

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii