• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Pomarańczowy ciśnieniowy ekspres do kawy Diva, Bugatti

4499
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 4 499 zł
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE; pytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Miłośnicy kawy wiedzą, że tak samo, jak jej jakość, ważny jest sposób przygotowania mocnego naparu. Aby wydobyć cały, zawarty w doskonałej kawie aromat i pozwolić cieszyć się jej wielbicielom wysublimowanym smakiem, włoska marka Bugatti zaprojektowała niezwykle elegancki, a zarazem funkcjonalny, mechaniczny ekspres ciśnieniowy Diva.

Bugatti, maniak prawdziwego espresso, którego reguły parzenia określają restrykcyjne zasady Włoskiego Instytutu Espresso Italiano, zdecydował, że szykowanie kawy w jego ekspresie Diva będzie swoistym rytuałem. To Ty masz wpływ na to, jak mocna i aromatyczna będzie kawa.

Dobierana do każdego ekspresu mosiężna grzałka zapewnia idealną temperaturę parzenia kawy zarówno w saszetkach, jak i mielonej, co umożliwia wymienny portafiltr ekspresu.

Zaledwie trzy przyciski i pokrętło regulacji ciśnienia strumienia pary dzielą Cię od wyrazistego espresso z cremą, delikatnego latte, czy zniewalającego zmysły, aromatycznego cappuccino, które wprost rozpieszcza podniebienie.

Charakterystyczny dla ciśnieniowego, pomarańczowego ekspresu do kawy Diva designerski, analogowy manometr nadaje mu niepowtarzalnego stylu.

Bugatti zrezygnowało z elektroniki, decydując się na ekspres jak z dawnych czasów. Jego Diva przeczy modom, nakazuje kultywować krok po kroku proces parzenia kawy, która czaruje zmysły. Bugatti uczy, jak zwolnić, jak na powrót docenić każdy skrawek codzienności.

4499

Design, który zniewala -
półautomatyczny ekspres do kawy
Diva włoskiej marki Bugatti

  • kultowy, półautomatyczny ekspres do kawy Diva obsługuje się 3 przyciskami
  • idealna temperatura parzenia espresso -
    95 stopni Celsjusza
  • ekspres na kawę w saszetkach i mieloną
  • spieniacz mleka
  • podgrzewacz filiżanek
  • ciśnienie pompy - 15 bar
  • analogowy, czytelny manometr jak w sportowych samochodach

Kawa, która otula zmysły -
to potrafi tylko prawdziwie
włoski ekspres Diva

KAWOWE ŚWIATY

  • W kawowym świecie istnieje pewne kuriozum, które nosi nazwę „włoskiej kawy”. Wielu jest przekonanych, że to najlepsza kawa na świecie.
  • Spieszymy z wyjaśnieniem – owszem, Włosi parzą świetną kawę, bo wyspecjalizowali się w produkcji doskonałych maszyn do kawy. Ale kawy jako takiej nie mają, bo kawa we Włoszech nie rośnie.
  • Włosi, podobnie jak i Polacy, Niemcy, czy Francuzi, sprowadzają do siebie kawę w postaci zielonych ziaren, które dopiero na miejscu wypalają. Tzw. „włoska kawa” to nic innego, jak afrykańska, kubańska, gwatemalska, czy brazylijska kawa, która została bardzo mocno wypalona. Jej ziarenka mają ciemny, czekoladowo-brązowy kolor i mocny smak.
  • Jeśli koniecznie chcesz delektować się „włoską kawą”, wybieraj gatunki pochodzące z niewielkich, często rodzinnych palarni, gdzie do jakości ziaren przywiązuje się niezwykłą uwagę. Tam prawdziwi mistrzowie i pasjonaci wydobywają z kawy to, co najlepsze.

Materiał

  • korpus i podstawa ekspresu - odlew aluminium
  • na zewnątrz korpusu - lakierowana stal
  • grzałka z mosiądzu

Wymiary

  • średnica - 24 cm
  • wysokość - 36,5 cm
  • waga - 7,6 kg
  • pojemność zbiornika na wodę - ok. 0,8 l
  • długość kabla zasilającego - około 1,2 metra

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Trzema przyciskami
wyzwolisz talenty
ekspresu Bugatti

  • Ekspres do kawy, Diva, to prawdziwy klasyk w portfolio włoskiej marki Bugatti. Zdobył sobie sławę nie tylko z racji nadzwyczajnego designu, ale przede wszystkim z powodu oszałamiająco smakującej kawy.
  • Włosi to prawdziwi mistrzowie espresso. Mało kto jest w stanie im dorównać. A stworzona we Włoszech Diva to ekspres, który zachowuje idealne parametry parzenia kawy nad kawami.
  • Mosiężna pompa ekspresu, generująca ciśnienie 15 barów, to arcydzieło samo w sobie. Bugatti skonstruowało ją tak, by pozwalała uzyskać stałe ciśnienie, które jest jednym z najważniejszych czynników pozwalających wycisnąć z kawy to, co najlepsze.
  • Bugatti zadbało, by jego półautomatyczny, designerski ekspres dało się obsłużyć, dosłownie, jednym palcem.
  • Trzy przyciski na korpusie Divy wystarczą, by włączyć ekspres, uruchomić funkcję parzenia kawy i, wedle potrzeby, przełączyć się na tryb pary, by dzięki spieniaczowi przygotować puszyste mleko na, np., cappuccino.

Twój wybór, Twoja kawa -
zaparz ją z saszetki
lub przyrządź mieloną

  • Kolejny niezwykły atut włoskiego ekspresu - parzy kawę w idealnej temperaturze 95 stopni Celsjusza, jak nakazuje Włoski Instytut Espresso Italiano (chyba największy autorytet w kawowej dziedzinie). Serwowane espresso powinno, z kolei, mieć temperaturę 67 stopni Celsjusza.
  • Warto wiedzieć, że idealne espresso powstaje z 7 g kawy i nie może być parzone dłużej niż 25 sekund. Diva spełnia pierwszy warunek za sprawą 7 g saszetek z kawą i portafiltra, w którym mieści się taka sama jej ilość.
  • Diva parzy kawę w saszetkach (dla 1 osoby). Pozwala też zaparzyć mieloną kawę (dla 1 lub 2 osób) – tu pozostaje Ci wybrać odpowiedni portafiltr (jeden z dwóch), w którym ubijesz temperem kawę.
  • Ekspres do kawy, Diva Bugatti, ma polskojęzyczną instrukcję obsługi, dzięki której używanie go staje się dziecinnie proste i intuicyjne.

Odkryj wszystkie
sekrety ekspresu
marki Bugatti

  • Bugatti wie, jak oszołomić aromatem kawy. Poranek, który zaczyna się od prawdziwie włoskiego kawowego koncertu z Divą w roli głównej, zmienia nastawienie do życia. Znamy to z doświadczenia.
  • Włoski producent to tradycjonalista. Zakłada, że proces parzenia kawy to rytuał, który wymaga namaszczenia, uwagi i nieco zaangażowania. Dlatego kawę parzy się tu samodzielnie. Niestety, całkowicie  mechaniczny proces przyrządzania kawy w ekspresie to sztuka, która powoli odchodzi do lamusa.
  • W parzeniu kawy pomoże Ci przepiękny, stylowy, chromowany manometr. Wystarczy rzut oka, byś poczuł się jak w świecie starych, luksusowych, sportowych samochodów.
  • Wskazówka manometru podpowie, w którym momencie ekspres będzie gotowy do pracy i kiedy będziesz mógł uruchomić funkcję pary, by spienić mleko.

  • Ekspres Diva wygląda niezwykle subtelnie i zwiewnie. Ale to tylko pozór. Faktycznie, jest masywny, bo stworzono go z odlewu aluminium, który przybrany jest chromowaną  bądź lakierowaną proszkowo, kolorową stalą.
  • Konstrukcję kielicha ekspresu do kawy Bugatti wieńczy stalowa płyta, na której możesz podgrzewać porcelanowe filiżanki.
  • To nie fanaberia, ale kolejny wymóg specjalistów z dziedziny parzenia wyśmienitej kawy. Kawa musi być podana w ciepłej filiżance. Wtedy dopiero smakuje prawdziwie po włosku.
  • Płyta zaczyna się nagrzewać już w chwili, gdy uruchomisz ekspres. Więc nie musisz o niej pamiętać.
  • I jeszcze jedna tajemnica Divy (której nie widać na zdjęciu, ale omówiliśmy ją w filmie), czyli specjalny filtr umieszczony w pojemniku na wodę, który znajduje się w tylnej części korpusu ekspresu Bugatti.
  • Włoski producent zadbał i o to, by parząca kawę woda również była najwyższej jakości.

Mistrz spieniania mleka -
ekspres Diva
udoskonali każdą kawę

  • Diva Bugatti potrafi nie tylko zaparzyć espresso, które zapada głęboko w pamięć, ale i spienić mleko, byś mógł przygotować różnego rodzaju kawowe napoje, typu cappuccino, latte, latte macchiatto i wiele innych.
  • Ruchoma dysza pozwala też nalać wrzątek do filiżanki, by zaparzyć w niej herbatę.
  • Dysza do spieniania mleka uruchamiana jest wbudowanym w korpus ekspresu pokrętłem. I tu Bugatti również zdecydowało się oddać sprawy w Twoje ręce. Sam nastawisz siłę strumienia pary, sam też spienisz mleko i zdecydujesz, jak będzie puszyste i aksamitne.
  • Jeden z trzech przycisków na korpusie Divy odpowiada za uruchomienie systemu pary.
  • By móc z niego skorzystać, musisz poczekać, aż wskazówka manometru przesunie się na pole oznaczone chmurką.
  • Diva to ekspres dla ludzi, którzy nie muszą się spieszyć i cenią sobie naprawdę luksusowo parzoną kawę przygotowywaną z dojrzałym pietyzmem.
  • Bugatti tak obmyśliło swój ekspres, że najpierw parzy się kawę, a w drugiej kolejności uruchamia się podgrzewanie mechanizmu spieniania mleka. Gdyby proces miał zajść odwrotnie, trzeba byłoby czekać, aż ekspres ostygnie.

Spraw, by Diva
zawsze robiła, co chcesz -
kilka słów o używaniu ekspresu

  • Wszelkie konieczne informacje dotyczące obsługi i konserwacji luksusowego ekspresu do kawy Diva, marki Bugatti, znajdziesz w dołączonej do niej polskiej instrukcji obsługi.
  • Dla wszystkich, którzy fascynują się aromatem świeżo parzonej kawy, przyrządzanej od początku do końca samodzielnie, zebraliśmy kilka informacji, by pokazać, jak łatwo obsługuje się Divę.
  • Jak to zwykle z luksusowym sprzętem włoskiej marki Bugatti bywa i tu trzeba poskromić niecierpliwość i poczekać aż 12 godzin, by móc po raz pierwszy uruchomić ekspres. Tyle czasu potrzebuje filtr ekspresu, który trzeba namoczyć w wodzie – w umieszczonym z tyłu maszyny do kawy zbiorniku.
  • Musisz pamiętać, by ekspres nigdy nie pracował „na sucho” – zbiornik musi być zawsze pełny. W przeciwnym razie uszkodzisz pompę.
  • Pierwsze uruchomienie ekspresu wymaga zaledwie kilku przeprowadzonych w odpowiedniej kolejności działań (trzeba odkręcić pokrętło pary, uruchomić ekspres, nacisnąć przycisk parzenia kawy). W ten sposób Diva przygotuje się do długiej i aromatycznej współpracy.
  • Ekspres Bugatti nie wymaga specjalnej konserwacji ani skomplikowanych zabiegów. Wystarczy pamiętać, by regularnie opróżniać pojemniczek na wodę, czy resztki kawy mieszący się pod tacką na filiżankę.
  • Filtr zawsze musi być zamoczony w wodzie, dzięki czemu nie wyschnie. Trzeba wymienić go, gdy ekspres nie był używany przez 3 miesiące lub wtedy, gdy pojawi się na nim kamień, czy osad z wody.
  • Po spienianiu mleka odepnij dyszę i przemyj ją. Później uruchom na moment funkcję pary, by oczyścić dyszę z resztek mleka.
  • Z naszych doświadczeń wynika, że najlepiej jest spieniać chłodne mleko (najlepiej 3,2%) w dzbanuszku, a później dopiero wlewać je do filiżanek.
  • Bariści zdradzają pewną tajemnicę - gdy spienisz mleko, postukaj dzbanuszkiem o blat, by uciekły z niego największe pęcherzyki powietrza. Mleko staje się gęste, kremowe, ma idealny kolor i połysk. Pozwala tworzyć malownicze wzory na kawie.