• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Prestiżowy ciśnieniowy ekspres do kawy Diva pokryty 24-karatowym złotem, Bugatti

22999
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22 999 zł
Produkt dostępny
na zamówienie - prosimy o kontakt
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Wiele dałeś, sporo poświęciłeś, by spełnić marzenia. Teraz, kiedy już możesz pozwolić sobie na wszystko, trudno wyobrazić sobie, żeby w Twojej kuchni gościł zwyczajny, pospolity sprzęt. Jesteś przecież kimś, kto zasługuje na wiele więcej. Właśnie z myślą o ludziach, którzy potrafią nagradzać się za osiągnięcia i nie żyją w poczuciu sztucznej skromności, włoska marka Bugatti stworzyła jeden z najbardziej luksusowych ekspresów do kawy na świecie. Designerska Diva na Twoje życzenie zostanie pokryta w pracowniach najlepszych, włoskich jubilerów 24-karatowym złotem.

I ani się obejrzysz, a staniesz się dumnym posiadaczem sprzętu dedykowanego najbardziej wymagającym Klientom. Dla nich właśnie Bugatti zaprojektowało linię IndiVidual Gold.

Bugatti, maniak prawdziwego espresso, którego reguły parzenia określają restrykcyjne zasady Włoskiego Instytutu Espresso Italiano, zdecydował, że szykowanie kawy w jego ekspresie Diva będzie swoistym rytuałem. To Ty masz wpływ na to, jak mocna i aromatyczna będzie kawa.

Dobierana do każdego ekspresu mosiężna grzałka zapewnia idealną temperaturę parzenia kawy zarówno w saszetkach, jak i mielonej, co umożliwia wymienny portafiltr ekspresu.

Zaledwie trzy przyciski i pokrętło regulacji ciśnienia strumienia pary dzielą Cię od wyrazistego espresso z cremą, delikatnego latte, czy zniewalającego zmysły, aromatycznego cappuccino, które wprost rozpieszcza podniebienie.

Nie musisz obawiać się o losy złotej powłoki ekspresu Bugatti. Mistrzowie złotnictwa zabezpieczyli ją specjalnym, bezbarwnym lakierem, który jest niezwykle twardy i chroni złotą powierzchnię Divy przed zarysowaniem.

Charakterystyczny dla luksusowego, ciśnieniowego, ekspresu do kawy z serii IndiVidual Gold designerski, analogowy manometr nadaje mu niepowtarzalnego stylu.

Bugatti zrezygnowało z elektroniki, decydując się na ekspres jak z dawnych czasów. Jego Diva przeczy modom, nakazuje kultywować krok po kroku proces parzenia kawy, która czaruje zmysły. Bugatti uczy, jak zwolnić, jak na powrót docenić każdy skrawek codzienności.

22999

Królewska elegancja
ekspresu do kawy Diva Bugatti
pokrytego 24-karatowym złotem

  • wyrafinowany ekspres pokryty 24-karatowym złotem
  • elegancki, półautomatyczny ekspres do kawy Diva obsługuje się 3 przyciskami
  • idealna temperatura parzenia espresso -
    95 stopni Celsjusza
  • ekspres pozwala parzyć kawę z saszetek
    lub mieloną
  • Diva wyposażona jest w spieniacz mleka
    (do wszelkich typów kawy z mlekiem)
  • podgrzewacz filiżanek
  • ciśnienie pompy - 15 bar
  • analogowy, czytelny manometr jak w sportowych samochodach

Kawa, która zawróci ci w głowie -
prawdziwe królewskie espresso
ze złotego ekspresu

KAWOWE ŚWIATY

  • Czy wiesz, że fachowcy zaczynają ocenę kawy, nim jeszcze przybierze postać serwowanego w filiżance naparu? Najpierw biorą pod uwagę barwę ziaren, ich równomierny odcień i wielkość oraz stopień wypalenia. Już na tym etapie kawa może zostać dyskwalifikowana bądź uznana za luksusową.
  • Teraz przychodzi czas na kawę w filiżance. Próbki kawy przygotowywane są według ściśle określonego wzoru. Wodą o temperaturze 92 stopni Celsjusza, ktorej ma być 150 ml, zalewa się 8,25 g kawy. Wszystko parzy się przez 4 minuty i ani chwili dłużej.
  • Teraz fachowiec odgarnia fusy, co pozwala mu wyczuć aromat kawy.
  • Specjaliści określają też goryczkę, kwasowość, smak i konsystencję zaparzonego naparu. Okazuje się, że cała sprawa wcale prostą nie jest.

Materiał

  • korpus i podstawa ekspresu - odlew aluminium
  • na zewnątrz korpusu - stal szlachetna pokryta 24-karatowym złotem i zabezpieczającą je emulsją
  • grzałka z mosiądzu

Wymiary

  • średnica - 24 cm
  • wysokość - 36,5 cm
  • waga - 7,6 kg
  • pojemność zbiornika na wodę - ok. 0,8 l
  • długość kabla zasilającego - około 1,2 metra

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Złota Diva Bugatti
wprowadzi cię w świat
przebogatych smaków i aromatów

  • Słynna marka Bugatti lubi być na ustach świata designu. Dlatego raz po raz eksperymentuje ze swoim ekspresem do kawy, Diva, który przybiera coraz bardziej luksusowe odsłony.
  • Dla tych, którzy cenią sobie prawdziwe skarby designu i kochają włoskie espresso, mamy coś wyjątkowego - ekspres Bugatti pokryty 24-karatowym złotem. Ot, prawdziwa zabawka dla tych, którzy nie muszą liczyć zer.
  • Ten znany już i niezwykle ceniony przez specjalistów z kawowej branży ekspres należy do prestiżowej serii IndiVidual, która dedykowana jest szczególnie wymagającym Klientom.
  • Każdy sprzęt z tej kolekcji posiada certyfikat unikatowości.
  • Na ten nadzwyczajny ekspres trzeba nieco poczekać. Bugatti zleca jego wykończenie mistrzom złotnictwa. Ale, jak pokazują doświadczenia licznych Klientów, warto uzbroić się w cierpliwość, bo tak przystrojona Diva to prawdziwy skarb kawowego wszechświata.

Trzy przyciski później…
i odkrywasz w filiżance
kawę marzeń

  • Ekspres do kawy, Diva, to prawdziwy klasyk w portfolio włoskiej marki Bugatti. Zdobył sobie sławę nie tylko z racji nadzwyczajnego designu, ale przede wszystkim z powodu oszałamiająco smakującej kawy.
  • Włosi to prawdziwi mistrzowie espresso. Mało kto jest w stanie im dorównać. A stworzona we Włoszech Diva to ekspres, który zachowuje idealne parametry parzenia kawy nad kawami.
  • Mosiężna pompa ekspresu, generująca ciśnienie 15 barów, to arcydzieło samo w sobie. Bugatti skonstruowało ją tak, by pozwalała uzyskać stałe ciśnienie, które jest jednym z najważniejszych czynników pozwalających wycisnąć z kawy to, co najlepsze.
  • Bugatti zadbało, by jego półautomatyczny, designerski ekspres dało się obsłużyć, dosłownie, jednym palcem.
  • Trzy przyciski na korpusie Divy wystarczą, by włączyć ekspres, uruchomić funkcję parzenia kawy i, wedle potrzeby, przełączyć się na tryb pary, by dzięki spieniaczowi przygotować puszyste mleko na, np., cappuccino.

Kawa mielona,
czy kawa z saszetki?
zaparzysz, jaką lubisz

  • Kolejny niezwykły atut włoskiego ekspresu - parzy kawę w idealnej temperaturze 95 stopni Celsjusza, jak nakazuje Włoski Instytut Espresso Italiano (chyba największy autorytet w kawowej dziedzinie). Serwowane espresso powinno, z kolei, mieć temperaturę 67 stopni Celsjusza.
  • Warto wiedzieć, że idealne espresso powstaje z 7 g kawy i nie może być parzone dłużej niż 25 sekund. Diva spełnia pierwszy warunek za sprawą 7 g saszetek z kawą i portafiltra, w którym mieści się taka sama jej ilość.
  • Diva parzy kawę w saszetkach (dla 1 osoby). Pozwala też zaparzyć mieloną kawę (dla 1 lub 2 osób) – tu pozostaje Ci wybrać odpowiedni portafiltr (jeden z dwóch), w którym ubijesz temperem kawę.
  • Ekspres do kawy, Diva Bugatti, ma polskojęzyczną instrukcję obsługi, dzięki której używanie go staje się dziecinnie proste i intuicyjne.

Zdradzamy tajemnice
włoskiej Divy -
sławy w świecie ekspresów

  • Bugatti wie, jak oszołomić aromatem kawy. Poranek, który zaczyna się od prawdziwie włoskiego kawowego koncertu z Divą w roli głównej, zmienia nastawienie do życia. Znamy to z doświadczenia.
  • Włoski producent to tradycjonalista. Zakłada, że proces parzenia kawy to rytuał, który wymaga namaszczenia, uwagi i nieco zaangażowania. Dlatego kawę parzy się tu samodzielnie. Niestety, całkowicie  mechaniczny proces przyrządzania kawy w ekspresie to sztuka, która powoli odchodzi do lamusa.
  • W parzeniu kawy pomoże Ci przepiękny, stylowy, chromowany manometr. Wystarczy rzut oka, byś poczuł się jak w świecie starych, luksusowych, sportowych samochodów.
  • Wskazówka manometru podpowie, w którym momencie ekspres będzie gotowy do pracy i kiedy będziesz mógł uruchomić funkcję pary, by spienić mleko.

  • Ekspres Diva wygląda niezwykle subtelnie i zwiewnie. Ale to tylko pozór. Faktycznie, jest masywny, bo stworzono go z odlewu aluminium, który przybrany jest chromowaną  bądź lakierowaną proszkowo, kolorową stalą.
  • Konstrukcję kielicha ekspresu do kawy Bugatti wieńczy stalowa płyta, na której możesz podgrzewać porcelanowe filiżanki.
  • To nie fanaberia, ale kolejny wymóg specjalistów z dziedziny parzenia wyśmienitej kawy. Kawa musi być podana w ciepłej filiżance. Wtedy dopiero smakuje prawdziwie po włosku.
  • Płyta zaczyna się nagrzewać już w chwili, gdy uruchomisz ekspres. Więc nie musisz o niej pamiętać.
  • I jeszcze jedna tajemnica Divy (której nie widać na zdjęciu, ale omówiliśmy ją w filmie), czyli specjalny filtr umieszczony w pojemniku na wodę, który znajduje się w tylnej części korpusu ekspresu Bugatti.
  • Włoski producent zadbał i o to, by parząca kawę woda również była najwyższej jakości.

Ekspres Diva
mistrzowsko spieni mleko
i uraczy Cię delikatnym cappuccino

  • Diva Bugatti potrafi nie tylko zaparzyć espresso, które zapada głęboko w pamięć, ale i spienić mleko, byś mógł przygotować różnego rodzaju kawowe napoje, typu cappuccino, latte, latte macchiatto i wiele innych.
  • Ruchoma dysza pozwala też nalać wrzątek do filiżanki, by zaparzyć w niej herbatę.
  • Dysza do spieniania mleka uruchamiana jest wbudowanym w korpus ekspresu pokrętłem. I tu Bugatti również zdecydowało się oddać sprawy w Twoje ręce. Sam nastawisz siłę strumienia pary, sam też spienisz mleko i zdecydujesz, jak będzie puszyste i aksamitne.
  • Jeden z trzech przycisków na korpusie Divy odpowiada za uruchomienie systemu pary.
  • By móc z niego skorzystać, musisz poczekać, aż wskazówka manometru przesunie się na pole oznaczone chmurką.
  • Diva to ekspres dla ludzi, którzy nie muszą się spieszyć i cenią sobie naprawdę luksusowo parzoną kawę przygotowywaną z dojrzałym pietyzmem.
  • Bugatti tak obmyśliło swój ekspres, że najpierw parzy się kawę, a w drugiej kolejności uruchamia się podgrzewanie mechanizmu spieniania mleka. Gdyby proces miał zajść odwrotnie, trzeba byłoby czekać, aż ekspres ostygnie.

Spraw, by Diva
była ci zawsze posłuszna -
słowo o używaniu ekspresu

  • Wszelkie konieczne informacje dotyczące obsługi i konserwacji luksusowego ekspresu do kawy Diva, marki Bugatti, znajdziesz w dołączonej do niej polskiej instrukcji obsługi.
  • Jak to zwykle z luksusowym sprzętem włoskiej marki Bugatti bywa i tu trzeba poskromić niecierpliwość i poczekać aż 12 godzin, by móc po raz pierwszy uruchomić ekspres. Tyle czasu potrzebuje filtr ekspresu, który trzeba namoczyć w wodzie – w umieszczonym z tyłu maszyny do kawy zbiorniku.
  • Musisz pamiętać, by ekspres nigdy nie pracował „na sucho” – zbiornik musi być zawsze pełny. W przeciwnym razie uszkodzisz pompę.
  • Pierwsze uruchomienie ekspresu wymaga zaledwie kilku przeprowadzonych w odpowiedniej kolejności działań (trzeba odkręcić pokrętło pary, uruchomić ekspres, nacisnąć przycisk parzenia kawy). W ten sposób Diva przygotuje się do długiej i aromatycznej współpracy.
  • Ekspres Bugatti nie wymaga specjalnej konserwacji ani skomplikowanych zabiegów. Wystarczy pamiętać, by regularnie opróżniać pojemniczek na wodę, czy resztki kawy mieszący się pod tacką na filiżankę.
  • Filtr zawsze musi być zamoczony w wodzie, dzięki czemu nie wyschnie. Trzeba wymienić go, gdy ekspres nie był używany przez 3 miesiące lub wtedy, gdy pojawi się na nim kamień, czy osad z wody.
  • Po spienianiu mleka odepnij dyszę i przemyj ją. Później uruchom na moment funkcję pary, by oczyścić dyszę z resztek mleka.
  • Z naszych doświadczeń wynika, że najlepiej jest spieniać chłodne mleko (najlepiej 3,2%) w dzbanuszku, a później dopiero wlewać je do filiżanek.
  • Bariści zdradzają pewną tajemnicę - gdy spienisz mleko, postukaj dzbanuszkiem o blat, by uciekły z niego największe pęcherzyki powietrza. Mleko staje się gęste, kremowe, ma idealny kolor i połysk. Pozwala tworzyć malownicze wzory na kawie.