Włoski ekspres do kawy Diva oprawny w ręcznie szyty jeans, Bugatti

7399
Produkt dostępny
na zamówienie; czas oczekiwania 4-8 tygodni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Jeśli jesteś kimś, kto nie godzi się na konwenanse, żyje po swojemu i robi, na co przyjdzie mu ochota, znaczy, że dorosłeś do posiadania luksusowego ekspresu Bugatti w zbuntowanym wydaniu Denim, z kolekcji IndiVidual. Na Twoje życzenie włoski producent odzieje swój kultowy ekspres w ręcznie szyty jeans, a swoje dzieło zwieńczy uroczą, skórzaną plakietką, jak w prawdziwych jeansach, niegdysiejszym symbolu wolności i swobody.

I zanim się obejrzysz, staniesz się dumnym posiadaczem mechanicznego, ciśnieniowego ekspresu dedykowanego najbardziej wymagającym Klientom, dla których Bugatti zaprojektowało linię IndiVidual Denim.

Dobierana do każdego ekspresu mosiężna grzałka zapewnia idealną temperaturę parzenia kawy zarówno w saszetkach, jak i mielonej, co umożliwia wymienny portafiltr ekspresu.

Zaledwie trzy przyciski i pokrętło regulacji ciśnienia strumienia pary dzielą Cię od wyrazistego espresso z cremą, delikatnego latte, czy zniewalającego zmysły, aromatycznego cappuccino, które wprost rozpieszcza podniebienie.

Ręcznie oprawiany w granatowy jeans luksusowy, ciśnieniowy ekspres do kawy Diva, czaruje analogowym manometrem, który nadaje mu niepowtarzalnego stylu.

Bugatti zrezygnowało z elektroniki, decydując się na ekspres jak z dawnych czasów. Jego Diva przeczy modom, nakazuje kultywować krok po kroku proces parzenia kawy, która czaruje zmysły. Bugatti uczy, jak zwolnić, jak na powrót docenić każdy skrawek codzienności.

Zawadiacki urok
ubranego w jeans
ekspresu do kawy Diva Bugatti

  • buntownik z wyboru - ekspres ręcznie obszywany jeansem
  • elegancki, półautomatyczny ekspres do kawy Diva obsługuje się 3 przyciskami
  • idealna temperatura parzenia espresso -
    95 stopni Celsjusza
  • ekspres pozwala parzyć kawę z saszetek
    lub mieloną
  • Diva wyposażona jest w spieniacz mleka
    (do wszelkich typów kawy z mlekiem)
  • podgrzewacz filiżanek
  • ciśnienie pompy - 15 bar
  • analogowy, czytelny manometr jak w sportowych samochodach

Kawa, dla której stracisz głowę -
czyli nektar współczesnych bogów
z włoskiego ekspresu Diva

KAWOWE ŚWIATY

  • Arabica i Robusta to dwa gatunki kawy, które po wypaleniu często łączy się w przeróżnych proporcjach. Dzięki trzem podstawowym stopniom wypalenia kawowych ziaren, można zyskać przeróżne smaki kawy.
  • Lekkie palenie daje kawy o biszkoptowo-kwiatowym aromacie. Pojawiają się smaki z nutą zboża, słodu, owoców i miodu. Delikatnie czuć palone drewno. Te kawy są mało kwaśne, doskonałe dla początkujących kawoszy.
  • Średnie palenie ziaren kawy zmienia jej smak, który jest głęboki, aksamitny, ale nieco cierpki, z posmakiem goryczki. W takiej kawie można wyczuć kakao, czekoladę, delikatny słód, aromat piernika i palonego drewna.
  • Ostatni, bardzo mocny poziom palenia ziaren wyzwala w kawie dużą kwasowość. Kawa jest niezwykle gęsta, aksamitna, a przy tym bardzo gorzka. Czuć tu nuty korzenne, pieprzowe oraz aromat i posmak gałki muszkatołowej. To kawy dla prawdziwych znawców i koneserów.

Materiał

  • korpus i podstawa ekspresu - odlew aluminium
  • na zewnątrz korpusu chromowana stal ręcznie obszywana jeansem
  • grzałka z mosiądzu

Wymiary

  • średnica - 24 cm
  • wysokość - 36,5 cm
  • waga - 7,6 kg
  • pojemność zbiornika na wodę - ok. 0,8 l
  • długość kabla zasilającego - około 1,2 metra

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Wolni duchem i niepokorni
z chęcią goszczą u siebie
ekspres Diva w jeansowym wdzianku

  • James Dean kawowego świata, pełen buntu i młodzieńczej brawury – takie skojarzenia budzi niezwykle pomysłowy, bo ręcznie przybrany w skrojony na miarę jeans włoski ekspres do kawy, Diva, marki Bugatti.
  • W tym sprzęcie, z linii IndiVidual Denim, kryje się nieokiełznana siła, pozytywna energia. Zdaje się, jakby on sam emanował radością życia. Więc wyobraź sobie, jak smakuje kawa z tak zawadiacko przybranej kawowej maszyny najwyższych lotów.
  • Trzeba Ci wiedzieć, że ekspresy Bugatti są niezwykle cenione przez baristów całego świata. Jakość parzonej przez nie kawy daleko odbiega od naparów serwowanych przez automatyczne ekspresy.
  • Posiadająca certyfikat unikatowości Diva z linii IndiVidual dedykowana jest ludziom odważnym, otwartym na nowe doświadczenia i lubiącym design najwyższej próby.
  • Na ten niezwykle pomysłowy ekspres trzeba nieco poczekać. Bugatti zleca jego wykończenie mistrzom rzemiosła. Rzuć okiem na idealnie równe szwy, perfekcyjnie skrojony jeans – to wszystko ręczna robota.

Trzy przyciski później…
i odkrywasz w filiżance
kawę marzeń

  • Ekspres do kawy, Diva, to prawdziwy klasyk w portfolio włoskiej marki Bugatti. Zdobył sobie sławę nie tylko z racji nadzwyczajnego designu, ale przede wszystkim z powodu oszałamiająco smakującej kawy.
  • Włosi to prawdziwi mistrzowie espresso. Mało kto jest w stanie im dorównać. A stworzona we Włoszech Diva to ekspres, który zachowuje idealne parametry parzenia kawy nad kawami.
  • Mosiężna pompa ekspresu, generująca ciśnienie 15 barów, to arcydzieło samo w sobie. Bugatti skonstruowało ją tak, by pozwalała uzyskać stałe ciśnienie, które jest jednym z najważniejszych czynników pozwalających wycisnąć z kawy to, co najlepsze.
  • Bugatti zadbało, by jego półautomatyczny, designerski ekspres dało się obsłużyć, dosłownie, jednym palcem.
  • Trzy przyciski na korpusie Divy wystarczą, by włączyć ekspres, uruchomić funkcję parzenia kawy i, wedle potrzeby, przełączyć się na tryb pary, by dzięki spieniaczowi przygotować puszyste mleko na, np., cappuccino.

Kawa mielona,
czy kawa z saszetki?
zaparzysz, jaką lubisz

  • Kolejny niezwykły atut włoskiego ekspresu - parzy kawę w idealnej temperaturze 95 stopni Celsjusza, jak nakazuje Włoski Instytut Espresso Italiano (chyba największy autorytet w kawowej dziedzinie). Serwowane espresso powinno, z kolei, mieć temperaturę 67 stopni Celsjusza.
  • Warto wiedzieć, że idealne espresso powstaje z 7 g kawy i nie może być parzone dłużej niż 25 sekund. Diva spełnia pierwszy warunek za sprawą 7 g saszetek z kawą i portafiltra, w którym mieści się taka sama jej ilość.
  • Diva parzy kawę w saszetkach (dla 1 osoby). Pozwala też zaparzyć mieloną kawę (dla 1 lub 2 osób) – tu pozostaje Ci wybrać odpowiedni portafiltr (jeden z dwóch), w którym ubijesz temperem kawę.
  • Ekspres do kawy, Diva Bugatti, ma polskojęzyczną instrukcję obsługi, dzięki której używanie go staje się dziecinnie proste i intuicyjne.

Zdradzamy tajemnice
włoskiej Divy -
sławy w świecie ekspresów

  • Bugatti wie, jak oszołomić aromatem kawy. Poranek, który zaczyna się od prawdziwie włoskiego kawowego koncertu z Divą w roli głównej, zmienia nastawienie do życia. Znamy to z doświadczenia.
  • Włoski producent to tradycjonalista. Zakłada, że proces parzenia kawy to rytuał, który wymaga namaszczenia, uwagi i nieco zaangażowania. Dlatego kawę parzy się tu samodzielnie. Niestety, całkowicie  mechaniczny proces przyrządzania kawy w ekspresie to sztuka, która powoli odchodzi do lamusa.
  • W parzeniu kawy pomoże Ci przepiękny, stylowy, chromowany manometr. Wystarczy rzut oka, byś poczuł się jak w świecie starych, luksusowych, sportowych samochodów.
  • Wskazówka manometru podpowie, w którym momencie ekspres będzie gotowy do pracy i kiedy będziesz mógł uruchomić funkcję pary, by spienić mleko.

  • Ekspres Diva wygląda niezwykle subtelnie i zwiewnie. Ale to tylko pozór. Faktycznie, jest masywny, bo stworzono go z odlewu aluminium, który przybrany jest chromowaną  bądź lakierowaną proszkowo, kolorową stalą.
  • Konstrukcję kielicha ekspresu do kawy Bugatti wieńczy stalowa płyta, na której możesz podgrzewać porcelanowe filiżanki.
  • To nie fanaberia, ale kolejny wymóg specjalistów z dziedziny parzenia wyśmienitej kawy. Kawa musi być podana w ciepłej filiżance. Wtedy dopiero smakuje prawdziwie po włosku.
  • Płyta zaczyna się nagrzewać już w chwili, gdy uruchomisz ekspres. Więc nie musisz o niej pamiętać.
  • I jeszcze jedna tajemnica Divy (której nie widać na zdjęciu, ale omówiliśmy ją w filmie), czyli specjalny filtr umieszczony w pojemniku na wodę, który znajduje się w tylnej części korpusu ekspresu Bugatti.
  • Włoski producent zadbał i o to, by parząca kawę woda również była najwyższej jakości.

Ekspres Diva
mistrzowsko spieni mleko
i uraczy Cię delikatnym cappuccino

  • Diva Bugatti potrafi nie tylko zaparzyć espresso, które zapada głęboko w pamięć, ale i spienić mleko, byś mógł przygotować różnego rodzaju kawowe napoje, typu cappuccino, latte, latte macchiatto i wiele innych.
  • Ruchoma dysza pozwala też nalać wrzątek do filiżanki, by zaparzyć w niej herbatę.
  • Dysza do spieniania mleka uruchamiana jest wbudowanym w korpus ekspresu pokrętłem. I tu Bugatti również zdecydowało się oddać sprawy w Twoje ręce. Sam nastawisz siłę strumienia pary, sam też spienisz mleko i zdecydujesz, jak będzie puszyste i aksamitne.
  • Jeden z trzech przycisków na korpusie Divy odpowiada za uruchomienie systemu pary.
  • By móc z niego skorzystać, musisz poczekać, aż wskazówka manometru przesunie się na pole oznaczone chmurką.
  • Diva to ekspres dla ludzi, którzy nie muszą się spieszyć i cenią sobie naprawdę luksusowo parzoną kawę przygotowywaną z dojrzałym pietyzmem.
  • Bugatti tak obmyśliło swój ekspres, że najpierw parzy się kawę, a w drugiej kolejności uruchamia się podgrzewanie mechanizmu spieniania mleka. Gdyby proces miał zajść odwrotnie, trzeba byłoby czekać, aż ekspres ostygnie.

Spraw, by Diva
była ci zawsze posłuszna -
słowo o używaniu ekspresu

  • Wszelkie konieczne informacje dotyczące obsługi i konserwacji luksusowego ekspresu do kawy Diva, marki Bugatti, znajdziesz w dołączonej do niej polskiej instrukcji obsługi.
  • Jak to zwykle z luksusowym sprzętem włoskiej marki Bugatti bywa i tu trzeba poskromić niecierpliwość i poczekać aż 12 godzin, by móc po raz pierwszy uruchomić ekspres. Tyle czasu potrzebuje filtr ekspresu, który trzeba namoczyć w wodzie – w umieszczonym z tyłu maszyny do kawy zbiorniku.
  • Musisz pamiętać, by ekspres nigdy nie pracował „na sucho” – zbiornik musi być zawsze pełny. W przeciwnym razie uszkodzisz pompę.
  • Ekspres Bugatti nie wymaga specjalnej konserwacji ani skomplikowanych zabiegów. Wystarczy pamiętać, by regularnie opróżniać pojemniczek na wodę, czy resztki kawy mieszący się pod tacką na filiżankę.
  • Filtr zawsze musi być zamoczony w wodzie, dzięki czemu nie wyschnie. Trzeba wymienić go, gdy ekspres nie był używany przez 3 miesiące lub wtedy, gdy pojawi się na nim kamień, czy osad z wody.
  • Po spienianiu mleka odepnij dyszę i przemyj ją. Później uruchom na moment funkcję pary, by oczyścić dyszę z resztek mleka.
  • Z naszych doświadczeń wynika, że najlepiej jest spieniać chłodne mleko (najlepiej 3,2%) w dzbanuszku, a później dopiero wlewać je do filiżanek.
  • Bariści zdradzają pewną tajemnicę - gdy spienisz mleko, postukaj dzbanuszkiem o blat, by uciekły z niego największe pęcherzyki powietrza. Mleko staje się gęste, kremowe, ma idealny kolor i połysk. Pozwala tworzyć malownicze wzory na kawie.