• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Jak ostrzyć japońskie noże na kamieniach ceramicznych? PODSTAWY

Masz w kuchni swój wymarzony, japoński nóż? Kroisz z zapamiętaniem i czujesz, że sprawia Ci to coraz większą radość? Niestety, ta przyjemność kiedyś się skończy, bo nóż się stępi. Ale, bez obaw. Każdy japoński nóż można wyśmienicie naostrzyć. Trzeba tylko… nie bać się.

Nasz poradnik ostrzenia poprowadzi Cię, krok po kroku, po podstawach tej, w sumie całkiem sympatycznej, sztuki. Krystian pokaże, jak prościutko ustala się kąt ostrzenia, zasugeruje kilka metod dla początkujących. Wyjaśni, jak trzymać nóż w trakcie ostrzenia, jak przytrzymywać klingę, jak układać na niej palce. Z filmu dowiesz się również, jak zdjąć z ostrza tzw. drut, dzięki czemu Twój nóż pozostanie dłużej ostry.

Jeśli prześledzisz dokładnie nasz film i w kuchennym zaciszu powtórzysz prezentowane kroki, w ciągu, maksymalnie, godziny staniesz się prawdziwym mistrzem ostrzenia.

W filmie Krystian wspomina o szkole ostrzenia z naszym kucharzem, Tomkiem Krasowskim. Jeśli chcesz przekonać się, że Tomkowi zabrało niecałe 50 minut nauczenie się doskonałego ostrzenia, rzuć okiem TUTAJ.

Jeśli będziesz mieć jeszcze jakieś pytania, zapraszamy do kontaktu. A może chcesz nauczyć się ostrzenia pod okiem naszego specjalisty? Pisz lub dzwoń, wszystko ustalimy.

Produkty powiązane z filmem