Jak smaży się na miedzianych patelniach Falk?

Nie musisz obawiać się, czy poradzisz sobie ze smażeniem na miedzianej patelni. Wbrew pozorom jest to równie proste i niezwykle przyjemne, jak smażenie na patelniach z powłokami nieprzywierającymi. Musisz tylko wygrzać swoją miedzianą patelnię, a jak to zrobić, pokazuje Krystian w odrębnym filmie poświęconym temu zagadnieniu. Z kolei w tym filmie zobaczysz, jak doskonale sprawnie działa miedziana patelnia po zaledwie wstępnym wygrzaniu. Nasz specjalista przeprowadził tzw. test kurczaka, czyli usmażył chude, delikatne mięso na niewielkiej ilości tłuszczu na belgijskiej, miedzianej patelni Falk z kolekcji Signature.

Kiedy obejrzysz nasz film, przekonasz się, że mięso nie przywiera, ślizga się po miedzianej patelni i wszystkie Twoje obawy prysną. Okaże się, że bałeś się niepotrzebnie.

Z naszego filmu dowiesz się wielu przydatnych rzeczy na temat patelni z miedzi. Zapraszamy do oglądania video poradnika i jego kolejnych części dotyczących miedzianych naczyń.

Produkty powiązane z filmem