• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

FSR - Profesjonalna japońska kompozytowa deska do krojenia, 50 x 25 cm, Hasegawa

699
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 829 zł
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Ci, którzy poważnie podchodzą i do swojego zdrowia, i gotowania, nie mogą obejść się bez dobrej deski. Bez niej nie ma gotowania, niezależnie od tego, co sobie będziemy wmawiać i jak mocno bronić starych desek, na których kroimy od lat.

Mało kto, niestety, zdaje sobie sprawę z tego, że słabej jakości deska kuchenna to prawdziwy cichy zabójca. Piszemy te słowa z całkowitą odpowiedzialnością i powagą. Naukowcy sprawdzili, że na świeżo umytej (tak, umytej po krojeniu!) desce kuchennej natychmiast zaczynają rozwijać się bakterie. A namnażają się w takim tempie, że aż strach myśleć. Później, nieświadomy niczego krojący na takiej właśnie desce przygotowuje jedzenie dla siebie i swoich bliskich.

Dlatego profesjonalne japońskie deski marki Hasegawa cieszą się tak wielkim wzięciem. Antybakteryjne, antyalergiczne kompozytowe deski przypominają budową sandwich. Japończycy przykładają niezwykłą wagę do higieny krojenia, więc kiedy wybierasz deskę Hasegawa, możesz mieć pewność, że ten sprzęt będzie o Ciebie dbał. Trudno znaleźć lepsze deski kuchenne (poza, oczywiście, równorzędnymi deskami japońskiej marki Parker Asahi). Linia profesjonalnych desek Hasegawa ma wzmocnione (w stosunku do desek tzw. domowych) faktory antybakteryjny i antyalergiczny.

Rdzeń profesjonalnych desek Hasegawa powstał z bardzo twardego drewna, by zapewnić sprzętowi ekstremalną sztywność. Rdzeń pokrywa z obu stron antybakteryjny i antyalergiczny elastomer o specjalnej fakturze. Deski są lekko porowate, dzięki czemu produkty niemal się do nich przyklejają. 

Elastomer i rdzeń nasycane są jonami srebra, dzięki czemu masz zapewniony niezwykle wysoki poziom antybakteryjności i antyalergiczności, co potwierdza bardzo restrykcyjny japoński certyfikat SIAA.

Elastomer w profesjonalnej serii desek Hasegawa jest jeszcze bardziej wyrafinowany i przyjazny dla noży. Producent określa go jako bardziej miękki, choć nie czuć tego pod palcami.

Deski Hasegawa słyną w świecie z tego, że przez bardzo długi okres czasu zachowują ostrość japońskich kling. Nie tępią ich tak, jak deski drewniane, czy powstałe z pospolitego tworzywa. Dodatkowo deski z elastomeru bardzo mocno dbają o komfort krojącego. Deska pochłania energię noża, który uderza w elastomer. Dlatego możesz kroić długo, bez zmęczenia dłoni.

Kuchenne deski Hasegawa możesz myć w zmywarce. Musisz pamiętać, by nie narażać ich na temperaturę wyższą, niż 90 stopni.

Do desek Hasegawa możesz dokupić podstawki, które podnoszą komfort krojenia. Dzięki nim wsuwasz pod deskę talerz, czy patelnię, na której lądują pokrojone produkty. To wygodne, choć, niestety, swoje kosztujące, również antybakteryjne rozwiązanie marki Hasegawa. Podstawki znajdziesz pod produktem, na dole strony.

 

Japońskie deski Hasegawa mają bardzo dużo zalet, o których jest mowa w naszych artykułach i filmie. Znajdziesz je poniżej.

699

Japońskie deski Hasegawa
oferują bardzo dużo,
ale stawiają wymagania

  • Jeśli zapytasz nas, na czym kroić, odpowiemy jednogłośnie – tylko na japońskich deskach. Może i jesteśmy tendencyjni i cudze chwalimy, ale japońskie deski, m.in., marki Hasegawa, to szczyt szczytów.
  • Lista zalet tych kompozytowych wynalazków jest naprawdę długa, dlatego i nasz film krótki nie jest. Ale warto go obejrzeć do końca, gdyż Krystian, nasz ekspert, podpowie Ci, czego deska Hasegawa będzie od Ciebie wymagać.
  • Tu układ jest prosty – ona daje bardzo dużo, ale i Ty musisz ją odpowiednio traktować.

Jony srebra na straży,
czyli deski Hasegawa
zadbają o higieniczne krojenie

  • Jony srebra, którymi nasycony jest i rdzeń i elastomerowe powierzchnie desek Hasegawa, zapewniają bardzo dużą antybakteryjność. O tym przeczytasz więcej w naszym artykule, poniżej.
  • Musisz jednak pamiętać, że producent zaleca częste mycie deski, jeśli będziesz kroić ciągiem przez dłuższy czas, ok. 2 godziny.
  • Jeśli z kolei zmienisz typ krojonych produktów (przejdziesz, np., od mięsa do warzyw), koniecznie musisz umyć deskę, by zapewnić krojeniu najwyższy poziom higieny.

Materiał

  • nasączony jonami srebra sztywny rdzeń z drewna
  • z zewnątrz - nasączony jonami srebra elastomer
  • łączący 3 warstwy opatentowany przez markę Hasegawa antyalergiczny i antybakteryjny laminat klejowy dostosowany do kontaktu z żywnością

Wymiary

  • długość - 50 cm
  • szerokość - 25 cm
  • wysokość - 2 cm
  • waga - 1,8 kg

Japońska deska, która
dba o komfort noża
i jego właściciela

  • Kompozytowe japońskie deski Hasegawa dbają o noże. Sprawiają, że ostrza tępią się wiele wolniej, niż w przypadku kontaktu z drewnem, czy pospolitym, tanim tworzywem sztucznym.
  • Japończycy przez wiele dekad opracowywali najwyższej jakości elastomer, który, choć tego nie czuć pod palcami, jest odpowiednio miękki. Dlatego świetnie się na nim kroi. Ręka się nie męczy, a krojenie jest relaksujące. A w przypadku desek profesjonalnych, wszystko zostało podniesione do kwadratu.
  • I dodatkowy plus tych niezwykłych desek - dla Twojej wygody producent stworzył podnoszące je na różną wysokość antybakteryjne i antypoślizgowe podpórki. Dzięki nim możesz wsunąć pod deskę talerz, czy nawet i patelnię. Dobrane do deski podstawki znajdziesz poniżej.

Jakie akcesoria pasują
do Twojej deski
japońskiej marki Hasegawa