Poznaj prawdziwą moc stali VG-10 serii Iron Wood mistrza Takeshi Saji

Mistrz Takeshi Saji, którego podziwia cały świat miłośników noży, należy do wąskiej grupy mistrzów tradycyjnego, japońskiego rzemiosła, którzy potrafią przekraczać ograniczenia popularnej stali VG-10. Perfekcyjna ostrość pięknej, damasceńskiej linii 61-warstwowej serii noży, Iron Wood, to dowód na to, jak tradycyjne japońskie kowalstwo i ponad 50 lat doświadczeń mistrza Saji potrafi tchnąć duszę w chłodną stal.

Twardość na poziomie 61 stopni HRC w skali Rockwella wyraźnie udowadnia, że trzymasz w ręku prawdziwe arcydzieło sztuki kowalskiej. Ostrość tych noży o misternym, bardzo specyficznym, damasceńskim dziwerze, połączona z niezwykle twardym drewnem żelaznym daje mariaż, którego pozazdrości Ci niejeden mistrz kuchni.