Multifunction - Stalowa, 7-warstwowa patelnia do serwowania, Ø 28 cm, Demeyere

849 Promocyjnie 764
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

W ofercie ceniącego swoich Klientów producenta, jakim jest belgijska marka Demeyere, nie mogło zabraknąć niezwykle uniwersalnych patelni z dwoma krótkimi, kutymi ze stali uchwytami. Tego typu patenie, nazywane patelniami do serwowania, służą, oczywiście, smażeniu, duszeniu i pieczeniu potraw w piekarniku. A serwowaniu na samym końcu.

Krótkie uchwyty stalowych, zaawansowanych technologicznie patelni MultiFunction pozwalają bez kłopotu używać ich w piekarniku, co daje możliwość przyrządzania zdrowych, dietetycznych potraw. Demeyere podpowiada, że patelnia powinna być wykorzystywana możliwie najbardziej różnorodnie, czyli nie tylko do smażenia.

7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek patelni, niezwykle mocny, opatentowany przez Demeyere stop wielu doskonale współdziałających ze sobą materiałów, perfekcyjnie rozprowadza ciepło od samego dna, aż po brzegi patelni. To pozwala na szybkie przyrządzanie potraw, które smażą się idealnie na całej jej powierzchni. Nie ma znaczenia, czy smażone mięso leży na środku, czy na samym brzegu. Usmaży się równomiernie w tym samym czasie.

Zaawansowane patelnie MultiFunction marki Demeyere, konstruowane przez inżynierów i mistrzów kuchni, akumulują duże ilości ciepła, które przekazują wprost w przyrządzane potrawy. Dzięki temu przy smażeniu, czy duszeniu zużyjesz minimalną ilość energii. Stalowe patelnie MultiFunction współpracują z każdym typem kuchenki, od gazowej, przez elektryczną, ceramiczną, aż pod indukcyjną.

Dodatkowym atutem tych wielofunkcyjnych patelni jest higieniczna, nigdy nie zmieniająca koloru stal Silvinox®, kolejny wynalazek Demeyere. Dzięki niej patelnie MultiFunction będą wyglądały idealnie przez całe dekady.

I to, co szczególnie cieszy miłośników stali belgijskiego producenta - każda patelnia MultiFunction ma aż 30 lat gwarancji. Używający jej w profesjonalnej kuchni otrzymają 10 lat gwarancji.

Do stalowej patelni możesz dokupić pokrywkę z hartowanego szkła. Znajdziesz ją pod każdym produktem.

 

Pamiętaj, że stalową patelnię MultiFunction trzeba wygrzać przed pierwszym użyciem. Jak to zrobić, pokazuje nasz specjalista w filmie, który znajdziesz poniżej. Zapraszamy do oglądania!

  • Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym Krystian pokazuje, jak w prosty sposób wygrzać stalową patelnię, którą właśnie wyjąłeś z pudełka.
  • Dzięki wygrzaniu patelnia wiele szybciej zacznie sprawnie smażyć i po niedługim czasie zyska naprawdę zjawiskowe właściwości (będziesz mógł przygotować na niej nawet najdelikatniejsze potrawy).
  • W filmie znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Liczymy, że ta wiedza pomoże Ci wygrzać każde stalowe naczynie klasy Premium, które znajdziesz w naszym sklepie.

patelnia Multifunction Demeyere
w skrócie

  • wielofunkcyjne patelnia do smażenia, duszenia, zapiekania potraw w piekarniku
  • patelnie do wygodnego serwowania potraw wprost na stół
  • do zdrowego smażenia z niewielką ilością tłuszczu
  • szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła dzięki 7-warstwowej konstrukcji dna i ścianek (grubość 3,2 mm)
  • satynowana stal Silvinox, która nie pożółknie przez dekady
  • kute, spawane, nienagrzewające się uchwyty ze stali
  • 30 lat gwarancji dla kuchni domowej, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • satynowana stal szlachetna, która nigdy nie zmieni koloru
  • 3,2 milimetrowej grubości dno i ścianki patelni składają się z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz i wewnątrz warstwy stali szlachetnej, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • spawane, kute, stalowe uchwyty

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 28 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 24 cm
  • wysokość ścianek - 5 cm
  • długość całkowita z uchwytami - 37,7 cm
  • waga - 1,54 kg

Patelnie Multifunction -
do wygodnego smażenia,
duszenia i zapiekania

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Doskonale proste smażenie
na wielowarstwowych
patelniach ze stali marki Demeyere

  • Stalowe, 7-warstwowe patelnie do serwowania, belgijskiej marki Demeyere, to godne podziwu osiągnięcie w dziedzinie zdrowego, dietetycznego smażenia. Na kultowych już dziś patelniach MultiFunction da się smażyć z minimalną ilością tłuszczu, przecząc istocie smażenia na klasycznych, stalowych patelniach. Niezwykle zaawansowane technologicznie patelnie Demeyere zauroczą każdego, kto poważnie myśli o swoim zdrowiu i bezkompromisowym sprzęcie kuchennym klasy Premium.
  • Na stalowych, 7-warstwowych patelniach MultiFunction, dedykowanych zarówno profesjonalistom, jak i gotującym w domu, da się smażyć tłuste mięsa, czy ryby nawet i bez dodatku oleju. Patelnie są tak odporne na przegrzanie, że nawet minimalna ilość tłuszczu wytapiającego się z przyrządzanych mięs wystarczy, by patelnia Demeyere spełniła swoje zadanie bez ryzyka wypaczenia się.
  • Dodatkowo - wyposażone w dwa krótkie uchwyty patelnie z tej linii doskonale nadają się do używania ich w piekarniku, gdzie możesz zapiekać i podpiekać przeróżne mięsne, rybne, czy warzywne przysmaki.

PROSTE SMAŻENIE NA STALI DEMEYERE

 

  • Smażenie na klasycznej, stalowej patelni nigdy nie było łatwe. Szczęściem na rynku pojawiły się profesjonale patelnie Demeyere i nagle smażenie na stali stało się banalnie proste. Te 7-warstwowe cuda inżynierii kulinarnej zaprzeczyły wszystkiemu, co przez kilka dekad wiadomo było o przyrządzaniu potraw na stalowych patelniach.
  • Nie dość, że patelnie do serwowania MultiFunction są ekstremalnie odporne na wypaczenie, przegrzanie (do temperatury ponad 500 stopni Celsjusza), potrafią też rozgrzać się w kilka chwil. Rozgrzewają się idealnie równomiernie - od samego dna, po brzegi. Dlatego możesz wygodnie smażyć na całej ich powierzchni.
  • Mięsa, warzywa, czy ryby, które będą dotykały ścianek stalowej patelni MultiFunction, usmażą się w tym samym czasie, co porcje leżące na środku. Wbrew pozorom - tego nie potrafi każda stalowa patelnia.
  • Patelnie Demeyere są tak obmyślone, żeby sprawnie pracować w maksymalnej, bezpiecznej dla zdrowia temperaturze smażenia, nie przekraczającej 260 stopni Celsjusza. Takiej temperatury wymagają jednak grube kawałki mięs i steki.
  • Kiedy położysz mięso, czy ryby na rozgrzanej patelni Demeyere, zaczyna się prawdziwa magia. Pory mięs zamykają się w kilka chwil, białko ścina się, dzięki czemu wszystkie soki i wartości odżywcze zostają w mięsie.
  • Patelnia MultiFunction przyrządzi mięso, którego nie powstydziłaby się bardzo renomowana restauracja - skórka będzie chrupiąca i apetycznie zrumieniona, a w środku mięso zachwyci Cię delikatnością i subtelnym smakiem. Nigdy nie będzie wysuszone i twarde.
  • Dodatkowo - kiedy mięso obsmaży się, patelnia MultiFunction „uwolni” je. Nie będziesz musiał odrywać na siłę mięsa od patelni. Wystarczy delikatny ruch widelca, czy łopatki, by nawet najdelikatniejsze mięso drobiu, czy szlachetnych gatunków ryb przewrócić na drugą stronę.
  • 90% całego procesu smażenia patelnia Demeyere załatwi za Ciebie. Musisz tylko zapewnić jej odpowiednią temperaturę, dobry tłuszcz (piszemy o nim w wysuwającym się z prawej strony ekranu panelu informacyjnym) i pamiętać, by obracać smażące się pyszności. Pozytywne nastawienie i przyprawy też się bardzo przydadzą.

Specjalista wyjaśnia, czemu służy
7-warstwowa konstrukcja
dna i ścianek patelni Demeyere

  • Demeyere od dekad nieustannie bada problem najbardziej optymalnej konstrukcji patelni. Producentowi chodziło o to, by dostosować patelnię do stawianych przed nią zadań. Istotą było, by stalowa patelnia nie tylko genialnie smażyła na każdym typie kuchenki, ale też służyła podpiekaniu i zapiekaniu potraw w piekarniku. Demeyere zakłada, że sprzęt musi być maksymalnie funkcjonalny i wytrzymały.
  • Pierwotnie marka Demeyere tworzyła swoje naczynia dla profesjonalnych kuchni, w których patelnie MultiFunction przeżywały prawdziwe piekło. Kucharze wymagali sprzętu, który nie zawiedzie i nie podda się w czasie katorżniczej pracy w trudnych warunkach restauracyjnej, czy hotelowej kuchni. Stąd - domowa kuchnia to dla stalowych patelni Demeyere z linii MultiFunction prawdziwe SPA.
  • Inżynierowie belgijskiej marki opracowali najlepszą konstrukcyjnie 7-warstwową, grubą, odporną na przegrzanie i wypaczenie strukturę patelni. Okazało się, że stal szlachetna musi być wzmocniona przez różne stopy. I tak powstał opatentowany stop Demeyere - 7-PlyMaterial®. Stworzono go ze stali, dwóch warstw stopu aluminium, które dzielone jest warstwą czystego aluminium oraz wynalazku Demeyere - stopu TriplInduc®. 7-warstwowe dno i ścianki patelni sprawnie wykorzystują zjawisko synergii.

Stal Silvinox - czyli nieco
o zdrowej obsesji Demeyere
na punkcie higieny naczyń

  • Wynalazek stali Silvinox® dał Demeyere szansę na zrewolucjonizowanie świata stalowych naczyń. Patelnie MultiFunction posiadają niezwykłą cechę. Coś, co można nazwać faktorem antybakteryjnym. Powierzchnia stali Silvinox® nie łapie odcisków palców. Charakterystyczne dla danej grupy produktów bakterie nie przenoszą się z dłoni na stal patelni.
  • Demeyere niezwykle mocno dba o higienę smażenia i duszenia. Chodzi o to, by patelnia, która służyła przez nawet 30 lat, zawsze była higieniczna, łatwa w utrzymaniu w czystości. Sprzęt starzeje się, więc z biegiem lat traci na jakości. Demeyere jednak nie godzi się na taki stan rzeczy. I faktycznie nawet stare naczynia Demeyere wyglądają do dziś doskonale.
  • Niestety, stal Demeyere, choć tak zaawansowana, pozostała jednak stalą, więc z patelni MultiFunction nie mogą korzystać alergicy.

STAL, KTÓRA ZAWSZE BĘDZIE SREBRZYSTO-BIAŁA

 

  • Demeyere stworzyło stal dla estetów - stal, która nie podda się upływowi czasu. Niekwestionowany mistrz stalowych naczyń, Demeyere, opracował już w latach 60-tych XX wieku do dziś budzącą zdumienie technologię obróbki stali - Silvinox®, która nie żółknie, nie zmienia koloru nawet po przegrzaniu i nie ciemnieje.
  • Stal Silvinox®, z której zasłynął w świecie kulinariów Demeyere, to wynik elektrochemicznych zabiegów, które pozbawiają stal mikroelementów żelaza. Bo właśnie ono jest odpowiedzialne za żółknięcie, błękitnienie i ciemnienie stali, która utlenia się wraz z wiekiem naczyń.
  • Silvinox® to srebrzysto-biała stal. Pierwsze wrażenie, gdy wyjmuje się z pudełka patelnię MultiFunction, jest szokujące. Jest niezwykle jasna, delikatnie matowa. Zdumiewające, że powstała ze stali.
  • Musisz wiedzieć, że używana na kuchni gazowej patelnia Demeyere może się brudzić z racji tłustego paliwa, jakim jest gaz. Jednak sama stal Silvinox® nie przestanie być srebrzysto-biała, ale gaz może ją naznaczyć tłustymi plamami. Dlatego pamiętaj, by dokładnie myć patelnię również z zewnątrz.

Spawane próżniowo uchwyty
patelni Multifunction -
potrzeba, czy fanaberia?

  • Demeyere zadbało o każdy szczegół w swoich patelniach klasy Premium. Istotne jest tu tak samo dno, jak i ścianki oraz uchwyt. Jeśli założyć, że profesjonalista będzie używał patelni co najmniej kilka, a czasem i kilkanaście godzin dziennie, fakt, że uchwyt nie będzie męczył nadgarstka, a w przyszłości nie doprowadzi do drętwienia palców i przeróżnych chorób, na które cierpią kucharze, jasnym staje się, dlaczego każdy szczegół jest tu tak istotny.
  • Uchwyty patelni Demeyere są perfekcyjnie wyważone. Są kute, bardzo trwałe i stosunkowo lekkie. Nie nagrzewają się nadmiernie na kuchniach elektrycznych, indukcyjnych i ceramicznych. W przypadku kuchni gazowej trzeba nieco uważać, bo może będzie trzeba używać rękawic kuchennych.
  • Kolejna kwestia – próżniowo spawane uchwyty patelni Demeyere nigdy nie odpadną, nie rozchwieją się i nie wypaczą. Słynnym stał się film producenta, w którym dorosły człowiek skacze na skakance na… uchwytach naczyń Demeyere. A one wytrzymują to „bez mrugnięcia okiem”.

Stalowa patelnia Multifunction
wymaga minimum troski
i niewielu zabiegów

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Stalowe patelnie klasy Premium, belgijskiej marki Demeyere, są niezwykle proste w obsłudze. Jeśli trzymasz w ręce stalowy widelec do mięs, czy łopatkę do przewracania warzyw, nic nie stoi na przeszkodzie, byś jej użył. Nie zniszczysz stalowej patelni. Oczywiście, możesz używać też drewnianych, czy syntetycznych utensyliów.
  • Stal Silvinox® jest wyjątkowo łatwa w utrzymaniu w czystości. Można myć ją w zmywarce, producent gwarantuje, że detergenty nie zaszkodzą jego srebrzysto-białej stali. Niemniej - mycie ręczne trwa kilka chwil. Demeyere zadbało o komfort użytkowników swoich naczyń. Uchwyt patelni mocowany jest na zewnątrz stalowej konstrukcji, ścianki nie są przebite nitami, na których mogłyby osadzać się resztki jedzenia. Stąd naczynie myje się błyskawicznie.
  • Pamiętaj, by od czasu do czasu do mycia użyć płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Jeśli używasz patelni na gazie, ten zabieg warto przeprowadzać dość często. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz, klikając w boczny panel z prawej strony ekranu.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, jeśli za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, czy na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, możesz ją odmoczyć i bez obaw wyszorować.
  • Stal nie jest stworzona do przechowywania w niej potraw przez długi czas. Przyrządzony posiłek może odczekać na patelni kilka godzin. Później, potrawę warto przełożyć do naczynia, które schowasz w lodówce.
  • Uchwyty patelni do serwowania nagrzeją się, jeśli wstawisz patelnię do piekarnika, do czego również zachęcamy (zyskasz w ten sposób inaczej smakujące, zapiekane i podpiekane potrawy). Będą ciepłe również wtedy, gdy użyjesz patelni na kuchni gazowej.
  • Patelnie MultiFunction doskonale szybko rozgrzewają się i tak równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając perfekcyjnie szybko smażyć i dusić, że można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania patelni może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu kuchenki.

Pokrywka pasująca 
do stalowej patelni 28 cm
Multifunction Demeyere