• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Profesjonalna japońska deska kuchenna, syntetyczny kauczuk i drewno, SOFT, 60 x 30 cm, Parker Asahi

1479
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 479 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Czy istnieje idealna deska kuchenna? Albo niemal idealna? Mamy śmiałość twierdzić, że istnieje. Testujemy ją w naszym studio i z wielką przyjemnością możemy powiedzieć, że marka Parker Asashi nie chwali przesadnie swojego produktu. Japońska skłonność do perfekcji po raz kolejny dała niezwykłe efekty, tym razem w postaci desek do krojenia z syntetycznego kauczuku i drewna.

Krótko o tym, co charakteryzuje japońskie deski kuchenne marki Asahi (jeśli chcesz poznać detale, czytaj poniżej, a zdradzimy wszelkie ich tajemnice). Te deski o zdumiewająco ciekawej i trudnej do określenia strukturze pozwalają niezwykle wygodnie kroić. Różnicę doceni nawet amator, który poczuje, że nóż sunie płynnie po desce, niemal nie przenosi drgań.

Deski do krojenia powstałe z kauczuku i drewna są ekstremalnie odporne na zarysowania, co, w przypadku tego typu sprzętu kuchennego, jest niezwykle istotne. W tworzonych przez noże szczelinach chętnie zalęgają się bakterie i po czasie każda deska powinna być wymieniona na nową. W przypadku niezwykłego pomysłu marki Asahi jest inaczej. Deski są gładkie przez długie lata, czy nawet dekady.

Warto, byś wiedział, że jeden z najsłynniejszych mistrzów sushi, Jiro Ono, zdobywca aż 3 gwiazdek Michelin’a, używał jednej deski Asahi ponad 40 lat! A deska cały czas spełniała idealnie swoje zadanie. Japoński producent zakłada, że dobrze używana deska ma Ci służyć, minimum, 10 lat (choć znane są domy, w których deski Asahi służą nieprzerwanie od 35 lat).

Niezwykłe jest to, że kuchenne deski do krojenia, japońskiej marki Parker Asahi, wiele wolniej tępią noże niż nawet deski powstałe z doskonale wysezonowanego, szlachetnego drewna. Syntetyczne deski Asahi wyśmienicie współpracują z wszelkiego typu, nawet mistrzowskimi, a ekstremalnie ostrymi, japońskimi nożami.

Dodatkowo, te wyśmienicie proste w konserwacji i myciu japońskie deski kuchenne są antybakteryjne, mają też właściwości antygrzybiczne i antypleśniowe.

Jedna ważna uwaga - deska o wymiarach 60 x 30 cm, którą właśnie oglądasz, nadaje się do użytku zarówno w domu, jak i w profesjonalnej kuchni. Ta deska ma „na maksa podkręcony” faktor antybakteryjny i jest bardziej miękka, więc jeszcze lepiej amortyzuje drgania krojącego noża.

Czujesz niedosyt? Chcesz wiedzieć więcej i sprawdzić, dlaczego mamy czelność mówić o niemal idealnych deskach kuchennych? Obejrzyj nasz film i przeczytaj artykuły. Mamy nadzieję, że za ich sprawą poczujesz, że Asahi stworzyło coś zupełnie niepowtarzalnego.

1479

Tej profesjonalnej deski kuchennej
nigdy nikomu nie oddasz!
Doskonały wynalazek marki Asahi

  • Po zaledwie chwili testowania japońskiej deski kuchennej Asahi cały nasz zespół zakrzyknął zgodnie: „Nie oddamy jej, choćby nie wiem co!”.
  • I tak mamy u siebie deskę, do której ustawia się kolejka krojących. Choć w studio niemal na każdym kroku można potknąć się o jakąś deskę, Asahi króluje i to w sposób absolutny.
  • Zdarza nam się krzyknąć na tego, który się leni i nie szykuje produktów do filmu, w którym coś musi być już pokrojone: „Czego się obijasz?!”. A odpowiedź zawsze jest taka sama: „A na czym mam kroić? Przecież używasz Asahi’ego!”

  • Japońską deskę Parker Asahi warto naolejować przed pierwszym krojeniem. Dzięki temu Twoja deska będzie się mniej brudzić, pozwoli się łatwiej umyć i  dłużej będzie estetyczna.
  • W naszym filmie zobaczysz, jak szybko można przygotować deskę Asahi do używania. Warto skorzystać ze wskazówek naszego specjalisty.

Deska o wielu zaletach -
coś dla alergików i tych,
którzy dbają o higienę w kuchni

  • Japońskie deski do krojenia, Parker Asahi, mają właściwości antyalergiczne i antygrzybiczne. Charakteryzuje je również wzmocniony faktor antybakteryjny.
  • To wręcz idealne rozwiązanie dla ludzi, którzy cenią sobie możliwie najlepiej przygotowywane jedzenie.
  • Deski Asahi w bardzo znikomym stopniu przenoszą zapach, czy smak krojonych na nich produktów.
  • Dodatkowo, można je szybko i sprawnie umyć. Musisz jednak pamiętać, by nigdy nie trafiły do zmywarki.

Materiał

  • syntetyczny kauczuk, drewno i żywice łączone w opatentowanej technologii

Wymiary

  • długość - 60 cm
  • szerokość - 30 cm
  • wysokość - 2 cm
  • waga - 4,6 kg

Jak wygodnie się na niej pracuje!
O desce kuchennej, która dba
o wygodę miłośnika krojenia

  • Powstałe z niezwykłego materiału, syntetycznego kauczuku i drewna, deski Asahi nie ślizgają się po blacie, mimo że nie posiadają stopek, czy innego zabezpieczenia. Ten intrygujący w dotyku materiał sprawia, że deska niezwykle stabilnie osiada nawet na wilgotnym podłożu. Docenisz to, zwłaszcza, gdy kroisz dużo i szybko.
  • Profesjonalne japońskie deski do krojenia w minimalnym stopniu przenoszą drgania noża dzięki specjalnie opracowanej technologii SOFT. Tę właściwość doceniają nade wszystko zawodowi kucharze. Nóż kroi płynnie, masz wręcz wrażenie, że unosi się nad deską.
  • I to, co ujmuje miłośników ostrych noży - deski Parker Asahi tępią ostrza wolniej, niż, nawet najlepsze, deski z wyrezonowanego drewna. Tym samym rzadziej musisz sięgać po ostrzałki.