Jeśli bardzo wymagający producent japońskich noży, jakim jest Mcusta Zanmai, nazywa swoją kolekcję „Revolution”, to coś jest na rzeczy. Niedoświadczone oko zobaczy w nożach Revolution ascetyczne ostrza i rękojeść z ładnym mosaic pin’em (ozdobnym znakiem noży Premium). Nota bene, rękojeści wzorowane są na starożytnych, japońskich mieczach.
Doświadczone oko z kolei sprawnie wyłowi na klindze noża Revolution marki Mcusta symbol stali proszkowej SPG2, która jest niebywale wręcz ostra i zapowiada prawdziwie ekstremalne krojenie. Dlatego po noże Revolution sięgają ci, którzy chcą mieć w kuchni prawdziwe perełki sztuki kowalskiej.
3-warstwowe noże Revolution charakteryzuje twardość na poziomie 61-62 HRC. Można je niezwykle łatwo naostrzyć. Po kamień sięgniesz po 8-10 tygodniach, pod warunkiem, że będziesz kroić na japońskich deskach marki Asahi, czy Hasegawa. I, rzecz jasna, ostrzyć noże na bardzo dobrych kamieniach.
Noże Revolution japońskiej marki Mcusta Zanmai mają niezwykle wygodną, ośmiokątną (a przy skuwce 10-kątną) rękojeść z barwionego na zielono drewna pakka. Całość wzmacnia skuwka ze stopu niklu i srebra.
Jeśli zaintrygowały Cię noże z kolekcji Revolution, obejrzyj nasz film, w którym dowiesz się wszystkiego o tych skrywających wiele tajemnic ostrzach. Film znajdziesz poniżej.
NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW I OWOCÓW
NÓŻ DO KROJENIA,
PORCJOWANIA MIĘSA
NÓŻ DO
PORCJOWANIA RYB
NÓŻ DO
SIEKANIA ZIÓŁ
NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Mcusta Zanmai
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Revolution
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie