• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Revolution Red - Japoński nóż do warzyw i mięs Santoku, stal proszkowa SPG2, 18 cm, Mcusta Zanmai

1259
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 259 zł
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Jeśli bardzo wymagający producent japońskich noży, jakim jest Mcusta Zanmai, nazywa swoją kolekcję „Revolution”, to coś jest na rzeczy. Niedoświadczone oko zobaczy w nożach Revolution ascetyczne ostrza i rękojeść z ładnym mosaic pin’em (ozdobnym znakiem noży Premium). Nota bene, rękojeści wzorowane są na starożytnych, japońskich mieczach.

Doświadczone oko z kolei sprawnie wyłowi na klindze noża Revolution marki Mcusta symbol stali proszkowej SPG2, która jest niebywale wręcz ostra i zapowiada prawdziwie ekstremalne krojenie. Dlatego po noże Revolution sięgają ci, którzy chcą mieć w kuchni prawdziwe perełki sztuki kowalskiej.

3-warstwowe noże Revolution charakteryzuje twardość na poziomie 61-62 HRC. Można je niezwykle łatwo naostrzyć. Po kamień sięgniesz po 8-10 tygodniach, pod warunkiem, że będziesz kroić na japońskich deskach marki Asahi, czy Hasegawa. I, rzecz jasna, ostrzyć noże na bardzo dobrych kamieniach.

Noże Revolution japońskiej marki Mcusta Zanmai mają niezwykle wygodną, ośmiokątną (a przy skuwce 10-kątną) rękojeść z bordowo-czerwonego drewna pakka. Całość wzmacnia skuwka ze stopu niklu i srebra.

 

Jeśli zaintrygowały Cię noże z kolekcji Revolution, obejrzyj nasz film, w którym dowiesz się wszystkiego o tych skrywających wiele tajemnic ostrzach. Film znajdziesz poniżej.

Nóż Revolution Mcusta Zanmai
w skrócie

  • 3-warstwowe japońskie noże z proszkowej stali SPG2
  • twardość stali - 61-62 stopnie HRC
  • oktagonalna (przy skuwce 10-kątna) rękojeść z drewna pakka
  • skuwka z antybakteryjnego stopu niklu i srebra
  • ostrość - perfekcyjna (8/10 punktów wg naszych kryteriów doboru noży)

Jak wykorzystasz nóż Santoku
Revolution marki Mcusta Zanmai

NÓŻ DO SZATKOWANIA
WARZYW I OWOCÓW

NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ

NÓŻ DO
SIEKANIA ZIÓŁ

NÓŻ DO SZATKOWANIA
TWARDYCH, DUŻYCH WARZYW

NÓŻ DO KROJENIA
MIĘSA W KOSTKĘ
I PASKI

Obejrzyj filmy
o japońskich nożach

  • Gorąco zapraszamy do obejrzenia filmu o intrygującym nożu Revolution Mcusta Zanmai. Musimy przyznać, że na żywo robi naprawdę niezwykłe wrażenie.
  • Nie daj się zwieść pozornie subtelnej i  niegroźnie wyglądającej klindze. To ostrze potrafi ciąć powietrze! Mcusta wie, co robi!

  • Dowiedz się, jak sprawnie i poprawnie kroić japońskimi nożami.
  • Pozbądź się starych nawyków, a zrozumiesz, dlaczego ludzie kochają kroić japońskimi nożami.
  • W poradniku pokazujemy błędy i podstawowe techniki dobrego krojenia.

Materiał i wymiary
noża Santoku
Revolution Mcusta Zanmai

Materiał

  • ostrze - stal proszkowa SPG2
  • rękojeść - odporne na wilgoć i czynniki zewnętrzne bordowe drewno pakka
  • skuwka - antybakteryjny stop niklu i srebra

Wymiary

  • długość ostrza - 18 cm
  • waga - 164 g

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

NASZ EKSPERT
RADZI

Poniżej:

 

- jak dbać o japońskie noże Mcusta Zanmai
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Revolution

Jak zadbasz o swój nóż?
Wiedza w pigułce

 

OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH

ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA

PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH

NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ

NIE KRÓJ
MROŻONEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

Na jakich kamieniach
naostrzysz swój japoński nóż
Revolution?

  • Kamienie o gradacjach 1000 i 3000 pozwolą Ci odtworzyć pierwotną ostrość noży Revolution. Tych kamieni musisz używać, nie pomijając żadnej z gradacji.
  • Jeśli poczujesz, że chcesz czegoś więcej, sięgnij po kamenie o gradacjach powyżej 6000 gritów, a nóż Revolution pokaże Ci, co potrafi. Uważaj jednak na palce!
  • Możesz również wykorzystać kamień o gradacji 16 000 gritów, bo proszkowa stal kocha być wściekle ostra. Tyle, że polerujesz nóż Revolution na własne ryzyko i odpowiedzialność!

Naucz się ostrzyć
japońskie noże
To łatwe!

  • Boisz się, czy dasz radę naostrzyć swój japoński nóż? To banalnie proste!
  • Obejrzyj film o podstawach ostrzenia, a od razu nauczysz się ostrzyć.
  • W filmie zobaczysz kamiennie ceramiczne. Na ostrzałkach syntetycznych ostrzy się w ten sam sposób.

Wybierz akcesoria
pasujące do noża
Revolution Mcusta Zanmai

NÓŻ TESTOWANY
I POLECANY
PRZEZ NASZEGO EKSPERTA

Nasz ekspert dobrze gada, bo:

 

- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie

Krojenie usłane różami
albo i nie -
przekonaj się sam

  • Powyższy nagłówek wcale nie jest ironiczny. Noże Revolution Mcusta Zanmai nie wybaczają błędów. Pozwolą Ci kroić naprawdę błyskawicznie, w zjawiskowy sposób, jak słynni mistrzowie kuchni.
  • Jednak noże Revolution nie takie grzeczne, jak wyglądają. Lubią upuścić krwi tym, którzy podchodzą do nich ze zbytnią pewnością siebie. Twój wybór - krojenie usłane różami… albo i nie.
  • Subtelna fala nad samą klingą tnącą (katana edge), to odsłonięty rdzeń idealnie ostrego noża, dzięki któremu krojenie jest jeszcze bardziej precyzyjne.

Elegancka rękojeść
noży Revolution
i kroisz zawodowo

  • Niektórzy obawiają się specyficznej formy oktagonalnych rękojeści. Czy aby na pewno są wygodne? Rozwiejemy od razu tego typu wątpliwości - w końcu noże wyszły spod ręki japońskich mistrzów rzemiosła, którzy, jak nikt na tym świecie, znają się na nożach, więc można im w tej materii absolutnie zaufać.
  • Niezwykle wygodne, wpasowując się w dłoń rękojeść powstały z odpornego na wilgoć i czynniki zewnętrzne drewna pakka, więc posłużą Ci bardzo, bardzo długo. Musisz tylko pamiętać, by Twój nóż nigdy nie trafił do zmywarki.
  • Rękojeść zdobi mosaic pin, którym zdobione są najbardziej ekskluzywne noże. Dodaj do tego luksusowo wyglądającą skuwkę z antybakteryjnego stopu srebra i niklu, a zyskasz nóż, jak marzenie.
Informacje o producencie:

Mcusta Zanmai
Marusho Industry Inc.
2777-1 Shobuzawa
Seki 501-3936, Gifu Prefecture
Japonia
e-mail: [email protected] 
www.mcustaknives.com 

Informacje o importerze/dystrybutorze:

Hiendkitchen Adam Wolny
Natalii Gąsiorowskiej 10, 03-107 Warszawa
Tel.: +48 660 072 720
e-mail: [email protected] 
https://hiendkitchen.com/ 

Informacje o produkcie:
Seria produktu:
Revolution Mcusta Zanmai
Kod producenta :
ZRR-1203G
Kod EAN:
4964496902032
Instrukcja bezpieczeństwa:

Japońskie noże słyną z wyjątkowej ostrości i precyzji, co czyni je cennym narzędziem w kuchni. Jednakże, niewłaściwe użytkowanie lub brak ostrożności może prowadzić do poważnych obrażeń. W dołączonym dokumencie .pdf możesz zapoznać się z podstawowymi zasadami użytkowania japońskich noży - znajdziesz tu prostą instrukcję obsługi. Pamiętaj, że naszą autorską, bardzo szczegółową instrukcję obsługi otrzymasz zaraz po wysłaniu do Ciebie zamówionego w naszym sklepie noża. Zawiera szereg dodatkowych podpowiedzi, poradników rozwijających wiedzę zawartą w dołączonym w tej sekcji pliku pdf. 

Ostrzeżenia o zagrożeniach:

Dokument PDF, który możesz pobrać został sporządzony w celu spełnienia wymogów dyrektywy GPSR (General Product Safety Regulation) i ma na celu informowanie Klientów sklepu internetowego PrestiżowaKuchnia.pl o potencjalnych zagrożeniach związanych z użytkowaniem japońskich noży kuchennych. Celem tego dokumentu jest zapewnienie bezpieczeństwa użytkownikom poprzez jasne i zrozumiałe przedstawienie zagrożeń oraz sposobów ich minimalizacji.