Popularność nieprzywierających naczyń pozwala najlepszym światowym producentom tworzyć na tyle różnorodną ofertę, by każdy, kto chce zdrowo gotować, mógł znaleźć coś specjalnie dla siebie. Ceniona w świecie za luksusowe naczynia niemiecka marka WOLL ma w swojej ofercie ciekawe rondle ze wzmacnianą drobinami szafiru powłoką tytanową. Linia Saphir Lite zyskała w ten sposób na trwałości. 4-krotnie nakładane, uszlachetniane mikro-drobinami szafiru powłoki są odporne na ścieranie. Powłoki serii Saphir Lite nie zawierają w sobie teflonu ani jego pochodnych. Nie emitują szkodliwych związków, czy substancji. O ich bezpieczeństwie świadczy certyfikat PFOA-Free.
Kolejna zaleta nowoczesnych naczyń z serii Saphir Lite marki WOLL to szkielet z bezpiecznego dla zdrowia, nowoczesnego odlewu aluminium o nazwie Silumin. Ten materiał pozwala rozgrzać rondel w zaledwie kilka chwil, więc oszczędzasz energię i czas gotowania.
WOLL jest przekonany o trwałości konstrukcji naczyń Saphir Lite i oferuje aż 25 lat gwarancji na równe dno, które się nie wypaczy. Tytanowo-szafirowa powłoka ma z kolei 3 lata gwarancji i w pełni funkcjonalnie działa w temperaturach do 250 stopni Celsjusza, kiedy zdecydujesz się wstawić rondel Saphir Lite do piekarnika.
WOLL nie zapomniał też o użytkownikach kuchni indukcyjnych. Wyposażył naczynia z kolekcji Saphir Lite w specjalną stopę z ferromagnetycznej stali. Dzięki temu działają na wszystkich typach nawet najnowszych kuchenek.
Rondle Saphir Lite mają uchwyt z żaroodpornego, masywnego tworzywa sztucznego, który osadzany jest w specjalnej komorze wypełnionej mosiądzem. Wszystko po to, byś miał pewność, że uchwyt nie poluzuje się w trakcie używania naczynia.
W zestawie z rondlem Saphir Lite dostajesz od razu pokrywkę, by Twoje kulinarne eksperymenty, czy popisy nabrały prawdziwego rozmachu.
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
Niemiecka marka WOLL od dekad eksperymentuje z powłokami tytanowymi. Stąd wie, że taka powłoka musi być wzmocniona, nakładana kilkuwarstwowo, by służyła latami i była maksymalnie odporna na ścieranie. Dlatego WOLL dodał do tytanowych powłok mikro-drobiny szafiru. Producent jest dumny z efektu - jego powłoki są naprawę wytrzymałe.
4-krotnie nakładana powłoka tytanowo-szafirowa rondli Saphir Lite jest nie tylko mocna. Ma też lepsze właściwości nieprzywierające. Pozwala dusić, piec, czy podsmażać na bardzo niewielkiej ilości tłuszczu. Dodatkowo jest odporna na wysokie temperatury - możesz zapiekać i piec potrawy w temperaturze do 250 stopni Celsjusza.
NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH