Skromne, czy proste wcale nie znaczy zwyczajne. Japońska kuźnia Kataoka, twórca serii noży Tamahagane San Black, udowadnia, że dzięki kunsztowi, talentom i doskonałemu znawstwu stali nawet 3-warstwowy nóż potrafi kroić jak marzenie.
Noże z kolekcji Tamahagane San Black są wyrafinowane w swojej prostocie – pod dwoma warstwami stali SUS410 kryje się prawdziwy demon ostrości - rdzeń z wysokowęglowej stali VG-5. To połączenie sprawia, że noże Tamahagane San Black to idealne rozwiązanie dla, nawet, zawodowców.
Noże mają twardość na poziomie 61 stopni HRC w skali Rockwella, dzięki czemu nie tylko długo zachowują ostrość, ale pozwalają się też łatwo ponownie naostrzyć. Twój ząbkowany nóż do pieczywa nie będzie wymagał ostrzenia przez całe lata, pod warunkiem, że będziesz kroić na deskach z drewna, czy specjalnych, japońskich deskach dedykowanych sushi-masterom.
Masywna, ale bardzo wygodna rękojeść noży Tamahagane San Black powstała z micarty, którą upodobała sobie marka Kataoka. Micartę znajdziesz w wielu seriach jej noży. Ten materiał jest o tyle wdzięczny, że nie tylko pięknie wygląda i jest ozdobą noży, ale jest również całkowicie odporny na wilgoć, nie wypacza się i nie wysycha. Nie wymaga żadnej specjalnej konserwacji, a przez lata wygląda bardzo reprezentacyjnie.
Ząbkowany nóż przeznaczony jest do krojenia wszelkiego typu pieczywa. Posłuży Ci też do krojenia owoców cytrusowych i ananasów oraz porcjowania pieczeni.
Obejrzyj nasz film o nożach Tamahagane San Black marki Kataoka. Znajdziesz go poniżej. Serdecznie zapraszamy!
NÓŻ DO PIECZYWA
NÓŻ DO PORCJOWANIA
PIECZENI
NÓŻ DO KROJENIA
EGZOTYCZNYCH OWOCÓW
I CYTRUSÓW
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy sprzęt, więc wiemy o nim naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Wyjątkiem wśród doskonałych, japońskich noży z kolekcji Tamahagane San Black, które ostrzy się na kamieniach, jest ząbkowany nóż do pieczywa. On wymaga specjalnej ostrzałki dedykowanej tego typu ostrzom.
Niemniej jednak - noże do pieczywa będą ostre przez bardzo długie lata, więc możesz nie kłopotać się myślą o ostrzałce.
KRÓJ NA DESKACH
Z DREWNA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE