Jeśli sądzisz, że w przestrzeni smaków istnieją jakieś granice, a Ty doszedłeś już do wielkiej biegłości w tworzeniu wybitnych dań, najwyższa pora, byś sięgnął po doskonałe, żeliwne woki szwedzkiej marki Skeppshult. I nagle granice smaków przesuną się jeszcze dalej. Będzie naprawdę ciekawie, twórczo i aromatycznie. Bo inaczej z wokami Skeppshult, stworzonymi z naturalnego żeliwa, się nie da.
Woki Skeppshult z serii Walnut niezmiennie i od dekad kuszą harmonijnym połączeniem surowego, ręcznie odlewanego żeliwa i pięknego drewna orzecha włoskiego.
To żeliwne woki z prawdziwego zdarzenia dla tych, którzy wymagają od sprzętu bardzo wiele. Szwedzkie, powstające w całkowicie ekologicznym procesie produkcji woki z linii Walnut impregnowane są olejem rzepakowym. Mamy tu do czynienia z naturalnym, niczym nie powlekanym żeliwem. Tu nie ma glazur, czy powłok.
Skeppshult zadbał o to, by jego wok spełniał marzenia o zjawiskowych, podbijających serca smakach azjatyckich dań, mięs, ryb, czy warzyw. Jeśli ktoś kocha dosadne, wyraziste, pełne tajemnicy smaki, woki Skeppshult są właśnie dla niego.
Woki Skeppshult z linii Walnut wykorzystasz na wszystkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.
Doskonałe, ciężkie, masywne żeliwne woki mają aż 25 lat gwarancji, jednak dobrze konserwowane i myte wyłącznie czystą wodą bez dodatku detergentu (bo tylko tak się je myje!), posłużą wiele dłużej.
Naturalne żeliwo trzeba od czasu do czasu sezonować. Wszystkie informacje na ten temat znajdziesz poniżej. Bądź czujny, bo to ważne!
Jednak z góry lojalnie ostrzegamy, to woki nie dla każdego. Ci, którzy chcą mieć zapewnione proste i szybkie wokowanie, smażenie, czy duszenie, niech sięgną po, np., nieprzywierające woki. Naturalne szwedzkie żeliwo jest kapryśne - nie pozwala się spieszyć i stawia nieco warunków, ale też rewanżuje się stukrotnie.
WOK DO POTRAW
KUCHNI CHIŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI JAPOŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI WIETNAMSKIEJ
WOK DO DAŃ
KUCHNI KOREAŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI TAJSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI INDONEZYJSKIEJ
WOK DO POTRAW
Z OWOCÓW MORZA
WOK DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
WOK DO DAŃ Z WARZYW,
KTÓRE ZNAJDZIESZ W LODÓWCE
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
NIE UŻYWAJ
W PIEKARNIKU!
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy najlepsze żeliwne woki i patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE UŻYWAJ DETERGENTÓW,
MYJ WYŁĄCZNIE
CZYSTĄ WODĄ
NIGDY NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE