• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Wkład do gotowania na parze w żeliwnych naczyniach, Ø 26 cm, Staub

359 Promocyjnie 348
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 359 zł
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE, pytaj o termin dostawy
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Świat kulinariów byłby niezwykle ubogi bez gotowania na parze. Ta zupełnie odmienna od klasycznego gotowania w wodzie technika przygotowywania idealnie zdrowych, dietetycznych dań, jest efektem naukowego wykorzystania mocy pary wodnej. A moc ta jest nie do przecenienia, jeśli życzysz sobie poznać nowe smaki znanych Ci potraw.

Słynny, francuski producent doskonałej jakości żeliwa, marka Staub, zadbała, by jej 26-centymetrowej średnicy garnki mogły być wyposażone w perforowany, stalowy wkład do gotowania na parze.

Niewysoki, a bardzo pojemny wkład jest tak skonstruowany, że swobodnie przygotujesz w nim obiad dla 2-3 osobowej rodziny. Na dnie wkładu możesz, np., ułożyć warzywa, a kiedy będą na pół miękkie, położyć na nich filet z dorsza, czy łososia. Po krótkim czasie, zaledwie 15-20 minutach, podasz na stół danie, którego smaku nigdy nie zapomnicie.

Perforowany wkład wyposażony jest w gruby, zdejmowany, silikonowy pierścień, który sprawa, że para wodna nie wydostaje się z naczynia, a sam wkład doskonale osiada na garnku.

359 Promocyjnie 348

Wielokrotnie pisaliśmy już o tym, jak wiele zalet ma gotowanie na parze. Jedną z nich jest fakt, że takie potrawy są niezwykle sycące. Jeśli zjesz kawałek ryby, czy mięsa gotowanego na parze, możesz mieć wrażenie, że najadłeś się „po uszy”. Ale nie czujesz się ociężale, bo posiłek był genialnie niskokaloryczny. Co specyficzne, gotowanych na parze potraw możesz zjeść mało, a bardzo szybko się nasycisz.

Obejrzyj film o garnku Staub,
jego stalowym wkładzie
i pysznym gotowaniu na parze

  • Fenomenalnie wręcz funkcjonalne i uniwersalne garnki francuskiej marki Staub mogą zyskać jeszcze jedną niezwykle cenioną w kuchni specjalizację.
  • Żeliwne garnki o pojemności nieco 5 litrów i średnicy 26 cm mają w zestawie stalowy wkład do gotowania na parze.
  • Perforowany wkład pozwoli Ci gotować potrawy kuchni całego świata najzdrowiej, jak się da, czyli w parze. Obejrzyj nasz film i przekonaj się, jak pysznie wygląda mięso mielone przyrządzone dzięki talentom garnka Staub.

Materiał

  • stal szlachetna otoczona zdejmowanym pierścieniem z żaroodpornego silikonu

Wymiary

  • średnica wkładu - 26 cm
  • wysokość wkładu - 7 cm

Do wkładu do gotowania
na parze pasują
naczynia Staub o pojemności 5,2 litra