Świat kulinariów byłby niezwykle ubogi bez gotowania na parze. Ta zupełnie odmienna od klasycznego gotowania w wodzie technika przygotowywania idealnie zdrowych, dietetycznych dań, jest efektem naukowego wykorzystania mocy pary wodnej. A moc ta jest nie do przecenienia, jeśli życzysz sobie poznać nowe smaki znanych Ci potraw.
Słynny, francuski producent doskonałej jakości żeliwa, marka Staub, zadbała, by jej 26-centymetrowej średnicy garnki mogły być wyposażone w perforowany, stalowy wkład do gotowania na parze.
Niewysoki, a bardzo pojemny wkład jest tak skonstruowany, że swobodnie przygotujesz w nim obiad dla 2-3 osobowej rodziny. Na dnie wkładu możesz, np., ułożyć warzywa, a kiedy będą na pół miękkie, położyć na nich filet z dorsza, czy łososia. Po krótkim czasie, zaledwie 15-20 minutach, podasz na stół danie, którego smaku nigdy nie zapomnicie.
Perforowany wkład wyposażony jest w gruby, zdejmowany, silikonowy pierścień, który sprawa, że para wodna nie wydostaje się z naczynia, a sam wkład doskonale osiada na garnku.
Wielokrotnie pisaliśmy już o tym, jak wiele zalet ma gotowanie na parze. Jedną z nich jest fakt, że takie potrawy są niezwykle sycące. Jeśli zjesz kawałek ryby, czy mięsa gotowanego na parze, możesz mieć wrażenie, że najadłeś się „po uszy”. Ale nie czujesz się ociężale, bo posiłek był genialnie niskokaloryczny. Co specyficzne, gotowanych na parze potraw możesz zjeść mało, a bardzo szybko się nasycisz.
Staub
Staub Fonderie SARL
Rue des Fondeurs
59660 Merville
Francja
https://www.zwilling.com/fr/staub/
info@zwilling.com
NPC Polska Sp. z o.o. S.k.
ul. Powstańców Śląskich 103 lok. 1
01-355 Warszawa
+48 605 279 899
http://npcpolska.pl/
biuro@npcpolska.pl
Stalowe wkłady do gotowania na parze to praktyczne i funkcjonalne akcesoria kuchenne, które pozwalają na zdrowe przygotowywanie potraw, zachowując ich wartości odżywcze oraz naturalny smak. Dzięki solidnej konstrukcji ze stali nierdzewnej są trwałe, odporne na korozję i łatwe w czyszczeniu. Kilka prostych zasad użytkowania, takich jak dokładne mycie po każdym użyciu, unikanie długotrwałego kontaktu z przygotowywanymi wcześniej w nich potrawami pozwoli cieszyć się ich funkcjonalnością przez długie lata. O prostych zasadach użytkowania stalowych wkładów do gotowania na parze możesz przeczytać w dołączonym pliku .pdf.
Dokument PDF, który możesz pobrać został sporządzony w celu spełnienia wymogów dyrektywy GPSR (General Product Safety Regulation) i ma na celu informowanie Klientów sklepu internetowego PrestiżowaKuchnia.pl o potencjalnych zagrożeniach związanych z użytkowaniem wkładów do gotowania na parze. Celem tego dokumentu jest zapewnienie bezpieczeństwa użytkownikom poprzez jasne i zrozumiałe przedstawienie zagrożeń oraz sposobów ich minimalizacji.