Gotujemy w 100 ml wody w rondlu John Pawson marki Demeyere

Kiedyś obejrzeliśmy film Demeyere, w którym ich kucharz testujący stalowe naczynia pokazał, jak gotować w minimalnej ilości wody i bez niej. Oczywiście, jako „zawodowi niedowierzacze producentom” zdecydowaliśmy się na samodzielne przeprowadzenie takiego eksperymentu. I okazało się, że Demeyere nie kłamie. Z przyjemnością powtarzamy raz po raz ten niezwykle zdrowy eksperyment w naszej kuchni. A teraz i w studio, by wszyscy mogli się przekonać, że w garnkach Demeyere (w tym przypadku w rondelku z kolekcji John Pawson) da się bez kłopotu gotować w minimalnej ilości wody.

Ugotowaliśmy w 15 minut kilka marchewek w, zaledwie, 100 ml wody. Zasadniczo - w jeszcze mniejszej ilości wody, co pokaże film. Marchewki smakowały i pachniały niebiańsko. Albo szatańsko, jak kto woli. Stalowy garnek Demeyere zamienił, niemal magicznie, zwykłe sklepowe marchewki w Super-Marchew.

O tym, dlaczego warto gotować w niewielkiej, czy minimalnej ilości wody, opowie nasz specjalista. Wyjaśni, jak i w czym przeprowadzić cały proces.

Z filmu dowiesz się też, jakie jeszcze wyzwania postawimy naszemu ulubionemu producentowi, marce Demeyere. Będziemy gotować w 40-50 ml wody, a potem… bez niej (choć to może dziwnie brzmi). Zapraszamy do oglądania.

Produkty powiązane z filmem