Multiline - Stalowa, 7-warstwowa patelnia High-Tech, Ø 24 cm, Demeyere

749
Produkt dostępny
wysyłka 7-14 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Inżynierowie belgijskiej marki Demeyere przez całe dekady uczyli się, jak udoskonalić na pozór zwykłą stal szlachetną. Jak sprawić, by była wiele wytrzymalsza, odporniejsza na przegrzanie, pozwalała doskonale zdrowo smażyć i dusić? Rodzinna marka Demeyere założyła, że stal może też przez całe dekady być elegancka, higieniczna i nie zmieniać koloru w wysokich temperaturach - tak powstała nieżółknąca stal Silvinox®. Ten patent sięga lat 60-tych XX wieku i do dziś zachwyca wszystkich znawców.

Seria stalowych, 7-warstwowych patelni MultiLine to dowód na to, że nowoczesne, zaawansowane technologicznie naczynia klasy Premium mogą przez dekady wypełniać swoją powinność zarówno w profesjonalnej kuchni, jak i w domach wymagających użytkowników, którzy życzą sobie korzystać z niemal niezniszczalnego sprzętu.

Demeyere zasłynęło w świecie kulinariów ze swoich niezwykle długich gwarancji. Profesjonalna kuchnia, w której patelnie MultiLine poddawane są iście piekielnym przeciążeniom, cieszy się 10-letnią gwarancją. Korzystający z patelni Demeyere w domu otrzymują od producenta aż 30 lat gwarancji. To najlepszy dowód na to, jak Belgowie są pewni swojego produktu.

Inżynierowie Demeyere do perfekcji opracowali łączenie przeróżnych, doskonale przewodzących ciepło materiałów w jeden, niezwykle odporny na temperatury i uszkodzenia, twardy, nieodkształcający się stop 7-Ply® Material. To dzięki jego właściwościom patelnie MultiLine rozgrzewają się idealnie od samego środka, po brzegi, pozwalając smażyć i dusić z użyciem minimalnej ilości energii. Oczywiście, stalowe patelnie służą też do zapiekania potraw w piekarniku.

Udoskonalana przez dekady stal Demeyere współdziała z każdym typem kuchenki, włącznie z indukcją. Według naszych testów średni czas rozgrzewania patelni MultiLine na indukcji to zaledwie 30-40 sekund.

By patelnia MultiLine zyskała pełną funkcjonalność, możesz dobrać do niej potężną pokrywkę z hartowanego szkła, którą znajdziesz na dole strony.

Patelnie przez duże „P”,
czyli seria Multiline
belgijskiej marki Demeyere

  • patelnia do smażenia, duszenia, zapiekania i podpiekania potraw w piekarniku
  • do dietetycznego smażenia z niewielką ilością tłuszczu
  • równomierne i szybkie rozprowadzanie ciepła dzięki 7-warstwowej konstrukcji dna i ścianek (grubość 3,2 mm)
  • niezmieniająca koloru, satynowana stal Silvinox
  • spawany, kuty, nienagrzewający się stalowy uchwyt
  • 30 lat gwarancji dla kuchni domowej, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Obejrzyj nasz film,
który pokazuje, jak przygotować
stalową patelnię do używania

  • Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym Krystian pokazuje, jak w bardzo prosty sposób wygrzać sobie stalową patelnię, którą właśnie wyjąłeś z pudełka. Dzięki temu patelnia wiele szybciej zacznie sprawnie smażyć.
  • W filmie zobaczysz, jak smaży niewygrzana patelnia, której użyliśmy po raz pierwszy,  a jak sobie radzi po wstępnym zaledwie wygrzaniu.
  • Proces, który zobaczysz, dotyczy wszystkich stalowych patelni Demeyere, które znajdziesz w naszym sklepie, niezależnie od serii.

Patelnie Multiline
posłużą do sprawnego
smażenia, duszenia i zapiekania

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • satynowana stal szlachetna, która nigdy nie zmieni koloru
  • 3,2 milimetrowej grubości dno i ścianki patelni składają się z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz i wewnątrz warstwy stali szlachetnej, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • spawany, kuty, stalowy uchwyt

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 24 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 19,5 cm
  • wysokość ścianek - 5 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Zdumiewająco łatwe smażenie
na stalowych, wielowarstwowych
patelniach Demeyere - Multiline

7-warstwowe, stalowe patelnie belgijskiej marki Demeyere to niezwykłe osiągnięcie w dziedzinie zdrowego, dietetycznego smażenia. Co imponujące, na kultowych już patelniach MultiLine da się smażyć z minimalną ilością tłuszczu, przecząc istocie smażenia na klasycznych, stalowych patelniach. Niezwykle zaawansowane technologicznie patelnie Demeyere zauroczą każdego, kto poważnie myśli o swoim zdrowiu i bezkompromisowym sprzęcie kuchennym klasy Premium.

Na stalowych, 7-warstwowych patelniach MultiLine, dedykowanych zarówno profesjonalistom, jak i gotującym w domu, da się smażyć tłuste mięsa, czy ryby nawet i bez dodatku oleju. Patelnie są tak odporne na przegrzanie, że nawet minimalna ilość tłuszczu wytapiającego się z przyrządzanych mięs wystarczy, by stal Demeyere spełniła swoje zadanie bez ryzyka wypaczenia się.

WYGODA SMAŻENIA NA STALI DEMEYERE

 

  • Smażenie na klasycznej, stalowej patelni nigdy nie było łatwe. Szczęściem na rynku pojawiły się profesjonale patelnie Demeyere i nagle smażenie na stali stało się banalnie proste. Te 7-warstwowe cuda inżynierii kulinarnej zaprzeczyły wszystkiemu, co przez kilka dekad wiadomo było o przyrządzaniu potraw na stalowych patelniach.
  • Nie dość, że patelnie MultiLine są ekstremalnie odporne na wypaczenie, przegrzanie (do temperatury ponad 500 stopni Celsjusza), potrafią też rozgrzać się w kilka chwil. Rozgrzewają się idealnie równomiernie - od samego dna, po brzegi. Dlatego możesz wygodnie smażyć na całej ich powierzchni.
  • Mięsa, warzywa, czy ryby, które będą dotykały ścianek stalowej patelni MultiLine, usmażą się w tym samym czasie, co porcje leżące na środku. Wbrew pozorom - tego nie potrafi każda stalowa patelnia.
  • Patelnie Demeyere są tak obmyślone, żeby bezpiecznie pracować nawet w maksymalnej, optymalnej dla zdrowia temperaturze smażenia - 260 stopniach Celsjusza. Taka temperatura wymagana jest do smażenia grubych kawałków mięs i steków.
  • Kiedy położysz mięso, czy ryby na rozgrzanej patelni Demeyere, zaczyna się prawdziwa magia. Pory mięs zamykają się w kilka chwil, białko ścina się, dzięki czemu wszystkie soki i wartości odżywcze zostają w mięsie.
  • Patelnia MultiLine przyrządzi mięso, którego nie powstydziłaby się bardzo renomowana restauracja – skórka będzie chrupiąca i apetycznie zrumieniona, a w środku mięso zachwyci Cię delikatnością i subtelnym smakiem. Nigdy nie będzie wysuszone i twarde.
  • Dodatkowo - kiedy mięso obsmaży się, patelnia MultiLine „uwolni” je. Nie będziesz musiał odrywać na siłę mięsa od patelni. Wystarczy delikatny ruch widelca, czy łopatki, by nawet najdelikatniejsze mięso drobiu, czy szlachetnych gatunków ryb przewrócić na drugą stronę.
  • 90% całego procesu smażenia patelnia Demeyere załatwi za Ciebie. Musisz tylko zapewnić jej odpowiednią temperaturę, dobry tłuszcz (piszemy o nim w wysuwającym się z prawej strony ekranu panelu informacyjnym) i pamiętać, by obracać smażące się pyszności. Pozytywne nastawienie i przyprawy też się bardzo przydadzą.

7-warstwowa konstrukcja
dna i ścianek patelni Demeyere
nie rozrczaruje nawet profesjonalisty

  • Demeyere od dekad bada problem najbardziej optymalnej konstrukcji patelni. Producentowi chodziło o to, by dostosować patelnię do stawianych przed nią zadań. Istotą było, by stalowa patelnia nie tylko genialnie smażyła na każdym typie kuchenki, ale też służyła podpiekaniu i zapiekaniu potraw w piekarniku. Demeyere zakłada, że sprzęt musi być maksymalnie funkcjonalny i wytrzymały.
  • Pierwotnie marka Demeyere tworzyła swoje naczynia dla profesjonalnych kuchni, w których patelnie MultiLine przeżywały prawdziwe piekło. Kucharze wymagali sprzętu, który nie zawiedzie i nie podda się w czasie katorżniczej pracy w trudnych warunkach restauracyjnej, czy hotelowej kuchni. Stąd - domowa kuchnia to dla stalowych patelni Demeyere z linii MultiLine prawdziwe SPA.
  • Inżynierowie belgijskiej marki opracowali najlepszą konstrukcyjnie 7-warstwową, grubą, odporną na przegrzanie i wypaczenie strukturę patelni. Okazało się, że stal szlachetna musi być wzmocniona przez różne stopy. I tak powstał opatentowany stop Demeyere - 7-PlyMaterial®. Stworzono go ze stali, dwóch warstw stopu aluminium, które dzielone jest warstwą czystego aluminium oraz wynalazku Demeyere - stopu TriplInduc®.
  • 7-warstwowe dno i ścianki patelni sprawnie wykorzystują zjawisko synergii.

Opatentowany pomysł Demeyere
na srebrzysto-białą, nieżółknącą stal -
technologia Silvinox

  • Demeyere stworzyło stal dla estetów - stal, która nie podda się upływowi czasu. Niekwestionowany mistrz stalowych naczyń, Demeyere, opracował już w latach 60-tych XX wieku do dziś budzącą zdumienie technologię obróbki stali - Silvinox®, która nie żółknie, nie zmienia koloru nawet po przegrzaniu i nie ciemnieje.
  • Stal Silvinox®, z której zasłynął w świecie kulinariów Demeyere, to wynik elektrochemicznych zabiegów, które pozbawiają stal mikroelementów żelaza. Bo właśnie ono jest odpowiedzialne za żółknięcie, błękitnienie i ciemnienie stali, która utlenia się wraz z wiekiem naczyń.
  • Silvinox® to srebrzysto-biała stal. Pierwsze wrażenie, gdy wyjmuje się z pudełka patelnię MultiLine, jest szokujące. Jest niezwykle jasna, delikatnie matowa. Zdumiewające, że powstała ze stali.
  • Musisz wiedzieć, że używana na kuchni gazowej patelnia Demeyere może się brudzić z racji tłustego paliwa, jakim jest gaz. Jednak sama stal Silvinox® nie przestanie być srebrzysto-biała, ale gaz może ją naznaczyć tłustymi plamami. Dlatego pamiętaj, by dokładnie myć patelnię również z zewnątrz.

Sen o patelni idealnej,
czyli o tym, jak Demeyere
obmyśliło higieniczą stal

Wynalazek stali Silvinox® dał Demeyere szansę na zrewolucjonizowanie świata stalowych naczyń. Nie dość, że patelnie MultiLine będą zawsze srebrzysto-białe, dodatkowo posiadają niezwykłą cechę. Coś, co można nazwać faktorem antybakteryjnym. Powierzchnia stali Silvinox® nie łapie odcisków palców. Charakterystyczne dla danej grupy produktów bakterie nie przenoszą się z dłoni na stal patelni.

Demeyere niezwykle mocno dba o higienę smażenia i duszenia. Chodzi o to, by patelnia, która służyła przez nawet 30 lat, zawsze była higieniczna, łatwa w utrzymaniu w czystości. Sprzęt starzeje się, więc z biegiem lat traci na jakości. Demeyere jednak nie godzi się na taki stan rzeczy. I faktycznie nawet stare naczynia Demeyere wyglądają do dziś doskonale. 
Niestety, stal Demeyere, choć tak zaawansowana, pozostała jednak stalą, więc z patelni MultiLine nie mogą korzystać alergicy.

Profesjonalne, kute uchwyty
stalowych patelni Multiline
marki Demeyere

  • Patelnie MultiLine charakteryzują trzy niezwykle istotne cechy - 7-PlyMaterial®, czyli 7-warstwowa, ultra sztywna konstrukcja, genialna stal Silvinox® i profesjonalne, nie tamujące przepływu krwi w dłoni uchwyty.
  • Demeyere zadbało o każdy szczegół w swoich kultowych patelniach klasy Premium. Istotne jest tu tak samo dno, jak i ścianki oraz uchwyt. Jeśli założyć, że profesjonalista będzie używał patelni co najmniej kilka, a czasem i kilkanaście godzin dziennie, fakt, że uchwyt nie będzie tamował przepływu krwi w dłoni, nie będzie męczył nadgarstka, a w przyszłości nie doprowadzi do drętwienia palców i przeróżnych chorób, na które cierpią profesjonalni kucharze, jasnym staje się, dlaczego każdy szczegół jest tu tak istotny.
  • Uchwyty patelni Demeyere są perfekcyjnie wyważone. Są kute, a co za tym idzie, nadzwyczaj trwałe i stosunkowo lekkie. Dodatkowo, co bardzo istotne zwłaszcza w profesjonalnej kuchni, nie nagrzewają się. Nawet, jeśli płomień będzie mocno rozgrzewał ścianki naczynia, kuty uchwyt pozostanie chłodny.
  • Kolejna kwestia – próżniowo spawane uchwyty patelni Demeyere nigdy nie odpadną, nie rozchwieją się i nie wypaczą. Słynnym stał się film producenta, w którym dorosły człowiek skacze na skakance na… uchwytach naczyń Demeyere. A one wytrzymują to „bez mrugnięcia okiem”.

Stalowa patelnia Multiline
nie wymaga troski
i specjalnych zabiegów

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Stalowe patelnie klasy Premium, marki Demeyere, są niezwykle proste w obsłudze. Jeśli trzymasz w ręce stalowy widelec do mięs, czy łopatkę do przewracania warzyw, nic nie stoi na przeszkodzie, byś jej użył. Nie zniszczysz stalowej patelni.
  • Stal Silvinox® jest wyjątkowo łatwa w utrzymaniu w czystości. Można myć ją w zmywarce, producent gwarantuje, że detergenty nie zaszkodzą jego srebrzysto-białej stali. Niemniej mycie ręczne trwa kilka chwil. Demeyere zadbało o komfort użytkowników swoich naczyń. Uchwyt patelni mocowany jest na zewnątrz stalowej konstrukcji, ścianki nie są przebite nitami, na których mogłyby osadzać się resztki jedzenia. Stąd naczynie myje się błyskawicznie.
  • Pamiętaj, by od czasu do czasu do mycia użyć płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Jeśli używasz patelni na gazie, ten zabieg warto przeprowadzać dość często. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz, klikając w boczny panel z prawej strony ekranu.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, jeśli za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, czy na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, możesz ją bez obaw wyszorować.
  • Stal nie jest stworzona do przechowywania w niej potraw przez długi czas. Przyrządzony posiłek może odczekać na patelni kilka godzin. Później, potrawę warto przełożyć do naczynia, które schowasz do lodówki.
  • Jeśli wstawisz patelnię do piekarnika, do czego również zachęcamy (zyskasz w ten sposób inaczej smakujące, zapiekane i podpiekane potrawy), wtedy koniecznie użyj rękawic kuchennych.
  • Patelnie MultiLine tak doskonale szybko rozgrzewają się i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając perfekcyjnie szybko smażyć i dusić, że można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania patelni może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu kuchenki.

Pokrywka pasująca
do stalowej patelni 24 cm
Multiline Demeyere