Multiline - Stalowa, 7-warstwowa patelnia High-Tech, Ø 24 cm, Demeyere

749 Promocyjnie 674
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Inżynierowie belgijskiej marki Demeyere przez całe dekady uczyli się, jak udoskonalić na pozór zwykłą stal szlachetną. Jak sprawić, by była wiele wytrzymalsza, odporniejsza na przegrzanie, pozwalała doskonale zdrowo smażyć i dusić? Rodzinna marka Demeyere założyła, że stal może też przez całe dekady być elegancka, higieniczna i nie zmieniać koloru w wysokich temperaturach - tak powstała nieżółknąca stal Silvinox®. Ten patent sięga lat 60-tych XX wieku i do dziś zachwyca wszystkich znawców.

Seria stalowych, 7-warstwowych patelni MultiLine to dowód na to, że nowoczesne, zaawansowane technologicznie naczynia klasy Premium mogą przez dekady wypełniać swoją powinność zarówno w profesjonalnej kuchni, jak i w domach wymagających użytkowników, którzy życzą sobie korzystać z niemal niezniszczalnego sprzętu.

Demeyere zasłynęło w świecie kulinariów ze swoich niezwykle długich gwarancji. Profesjonalna kuchnia, w której patelnie MultiLine poddawane są iście piekielnym przeciążeniom, cieszy się 10-letnią gwarancją. Korzystający z patelni Demeyere w domu otrzymują od producenta aż 30 lat gwarancji. To najlepszy dowód na to, jak Belgowie są pewni swojego produktu.

Inżynierowie Demeyere do perfekcji opracowali łączenie przeróżnych, doskonale przewodzących ciepło materiałów w jeden, niezwykle odporny na temperatury i uszkodzenia, twardy, nieodkształcający się stop 7-Ply® Material. To dzięki jego właściwościom patelnie MultiLine rozgrzewają się idealnie od samego środka, po brzegi, pozwalając smażyć i dusić z użyciem minimalnej ilości energii. Oczywiście, stalowe patelnie służą też do zapiekania potraw w piekarniku.

Udoskonalana przez dekady stal Demeyere współdziała z każdym typem kuchenki, włącznie z indukcją. Według naszych testów średni czas rozgrzewania patelni MultiLine na indukcji to zaledwie 30-40 sekund.

Na stalowej patelni MultiLine Demeyere usmażysz dosłownie wszystko. Musisz tylko dostosować temperaturę do przyrządzanej potrawy. Na patelni udadzą się wyśmienicie jajka, jajecznica, naleśniki, omlety, placki, warzywa, delikatne oraz tłuste mięsa i ryby. Steków z patelni MultiLine nie zapomnisz! Patelnie nadają się też idealnie do duszenia. Możesz dobrać do nich pokrywki z hartowanego szkła, które znajdziesz pod każdym produktem, na dole strony.

 

Pamiętaj, że stalową patelnię MultiLine trzeba wygrzać przed pierwszym użyciem. Jak to zrobić, pokazuje nasz specjalista w filmie, który znajdziesz poniżej. Sprawdź też, czym różnią się patelnie MultiLine od niemal bliźniaczej serii ProLine. O tym również mówi nasz film. Zapraszamy do oglądania! 

  • Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym Krystian pokazuje, jak w prosty sposób wygrzać stalową patelnię, którą właśnie wyjąłeś z pudełka.
  • Dzięki wygrzaniu patelnia wiele szybciej zacznie sprawnie smażyć i po niedługim czasie zyska naprawdę zjawiskowe właściwości (będziesz mógł przygotować na niej nawet najdelikatniejsze potrawy).
  • W filmie znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Liczymy, że ta wiedza pomoże Ci wygrzać każde stalowe naczynie klasy Premium, które znajdziesz w naszym sklepie.

  • Belgijski mistrz stali, Demeyere, stworzył dwie, niemal bliźniacze linie patelni – MultiLine i ProLine. Obie są 7-warstwowe i wyglądają dość podobnie.
  • Jednak, wbrew pozorom, sporo je różni. O tym właśnie mówi nasz film, który, jak liczymy, pomoże Ci łatwiej zdecydować, która z wyśmienitych patelni trafi do Twojej kuchni.
  • A jeśli nadal będziesz mieć wątpliwości, dzwoń lub pisz. Chętnie pomożemy.

patelnia Multiline Demeyere
w skrócie

  • patelnia do smażenia, duszenia, zapiekania i podpiekania potraw w piekarniku
  • do dietetycznego smażenia z niewielką ilością tłuszczu
  • równomierne i szybkie rozprowadzanie ciepła dzięki 7-warstwowej konstrukcji dna i ścianek (grubość 3,2 mm)
  • niezmieniająca koloru, satynowana stal Silvinox
  • spawany, kuty, nienagrzewający się stalowy uchwyt
  • 30 lat gwarancji dla kuchni domowej, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • satynowana stal szlachetna, która nigdy nie zmieni koloru
  • 3,2 milimetrowej grubości dno i ścianki patelni składają się z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz i wewnątrz warstwy stali szlachetnej, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • spawany, kuty, stalowy uchwyt

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 24 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 20 cm
  • wysokość ścianek - 5 cm
  • długość całkowita z uchwytem - 45,8 cm
  • waga - 1,31 kg

Patelnie Multiline
posłużą do sprawnego
smażenia, duszenia i zapiekania

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Zdumiewająco łatwe smażenie
na stalowych, wielowarstwowych
patelniach Demeyere - Multiline

7-warstwowe, stalowe patelnie belgijskiej marki Demeyere to niezwykłe osiągnięcie w dziedzinie zdrowego, dietetycznego smażenia. Na patelniach MultiLine da się smażyć z minimalną ilością tłuszczu.

Na stalowych, 7-warstwowych patelniach MultiLine da się smażyć tłuste mięsa, czy ryby nawet bez dodatku oleju. Tłuszcz wytapiający się z przyrządzanych porcji wystarczy, by stal Demeyere spełniła swoje zadanie.

WYGODA SMAŻENIA NA STALI DEMEYERE

 

  • Patelnie MultiLine są ekstremalnie odporne na wypaczenie i przegrzanie (wytrzymują temperatury ponad 500 stopni Celsjusza). Potrafią też rozgrzać się w kilka chwil. Rozgrzewają się idealnie równomiernie - od samego dna, po brzegi. Dlatego możesz wygodnie smażyć na całej ich powierzchni.
  • Mięsa, warzywa, czy ryby, które dotykają ścianek stalowej patelni MultiLine, usmażą się w tym samym czasie, co porcje leżące na środku.
  • Na stalowych patelniach MultiLine usmażysz, dosłownie wszystko. Musisz jednak dostosować temperaturę do typu potrawy. Przykładowe temperatury smażenia znajdziesz TUTAJ
  • Pamiętaj, że maksymalna temperatura smażenia to 250-260 stopni Celsjusza. Taka temperatura wymagana jest do smażenia wyłącznie grubych kawałków mięs i steków.
  • Patelnie Demeyere potrafią sprawić, że pory mięs zamykają się w kilka chwil, białko ścina się, dzięki czemu wszystkie soki i wartości odżywcze zostają w mięsie. Jego skórka będzie chrupiąca i apetycznie zrumieniona, a w środku mięso zachwyci Cię delikatnością i subtelnym smakiem. Nigdy nie będzie wysuszone i twarde.
  • Kiedy mięso obsmaży się, patelnia MultiLine „uwolni” je. Nie będziesz musiał odrywać na siłę mięsa od patelni. Wystarczy delikatny ruch widelca, czy łopatki, by nawet najdelikatniejsze mięso drobiu, czy szlachetnych gatunków ryb przewrócić na drugą stronę.
  • Musisz tylko zapewnić patelni odpowiednią temperaturę, dobry tłuszcz i dać jej nieco czasu, by doskonale wysmażyła to, na czym Ci zależy.

Opatentowany pomysł Demeyere
na srebrzysto-białą, nieżółknącą stal -
technologia Silvinox

  • Demeyere opatentował w latach 60-tych XX wieku stal Silvinox®, która nie żółknie, nie zmienia koloru nawet po przegrzaniu i nie ciemnieje. Stal Silvinox® pozbawiona jest mikroelementów żelaza.
  • Silvinox® to srebrzysto-biała stal. Pierwsze wrażenie, gdy wyjmuje się z pudełka patelnię MultiLine, jest szokujące. Jest wiele jaśniejsza i tym samym bardziej elegancka, niż klasyczne stalowe patelnie.
  • Musisz wiedzieć, że używana na kuchni gazowej patelnia Demeyere może się brudzić z racji tłustego paliwa, jakim jest gaz. Dlatego pamiętaj, by dokładnie myć patelnię również z zewnątrz - do wody z płynem dodaj kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Potężniejsze zacieki wyczyścisz wodą z płynem z dodatkiem sody oczyszczonej i kwasku cytrynowego.

Profesjonalne, kute uchwyty
stalowych patelni Multiline
marki Demeyere

Patelnie MultiLine charakteryzują profesjonalne, nie tamujące przepływu krwi w dłoni uchwyty. To szczególnie ważne dla zawodowych kucharzy oraz tych, którzy smażą często i dużo dla najbliższych.

Uchwyty patelni Demeyere nie nagrzewają się w trakcie długiego smażenia, czy duszenia. Jeśli pracujesz na kuchni gazowej, staraj się, by płomień nie był zbyt duży. Wtedy uchwyt zawsze będzie chłodny.

Stalowa patelnia Multiline
nie wymaga troski
i specjalnych zabiegów

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Smażąc na patelni MultiLine Demeyere, używaj stalowych, drewnianych lub syntetycznych utensyliów.
  • Stalowe patelnie Demeyere możesz myć w zmywarce. Licz się jednak z tym, że szybciej zestarzeją się optycznie.
  • Ręczne mycie patelni MultiLine trwa kilka chwil.
  • Pamiętaj, by do mycia naczyń często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • Na stalowych patelniach nie przechowuj jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.
  • Jeśli patelnia trafi do piekarnika, użyj rękawic kuchennych.

Pokrywka pasująca
do stalowej patelni 24 cm
Multiline Demeyere