• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Stainless Steel - Patelnia z powłoką nieprzywierającą Slip-Let, Ø 20 cm, Eva Solo

390
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 390 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Czy fakt, że linia naczyń Stainless Steel, marki Eva Solo, od roku 1977 nie zmieniła formy to przejaw konserwatyzmu producenta, czy jednak dowód na to, że ten już klasyczny design jest cały czas aktualny i modny? Kiedy spojrzysz na nieprzywierające patelnie, zaprojektowane dla marki Eva Solo przez słynnego designera Ole Palsby’ego, może wydać Ci się, że zostały obmyślone całkiem niedawno.

Duński design nie starzeje się, dzięki czemu masz szansę smażyć i zapiekać w luksusowych naczyniach, które już od dekad ceni cały świat wytrawnych estetów i smakoszy.

Luksusowa, polerowana i wzmacniana stal kolekcji naczyń Stainless Steel przez całe dekady będzie pięknie wyglądać i doskonale służyć. Oczywiście, patelni Eva Solo z kolekcji Stainless Steel możesz użyć na każdym typie kuchenki wraz z indukcją. Mogą też być wykorzystywane w piekarniku do temperatury 200 stopni.

Właściwości kilkukrotnie nakładanej, nieprzywierającej powłoki Slip-Let® docenią wszyscy, którzy chcą przygotowywać delikatne potrawy bez ryzyka przypalania i przywierania. Smażone potrawy nie wymagają dużej ilości tłuszczu, dzięki czemu są lekkostrawne i dietetyczne. Oczywiście, powłoka jest bezpieczna dla zdrowia. Nie zawiera PFOA.

Pamiętaj tylko, by w trakcie smażenia nie przekraczać temperatury 230 stopni.

Grube, kapslowane, 3-warstwowe dno świetnie rozprowadza ciepło po całej patelni, więc smażysz szybko, bez strat energii. W dnie, pomiędzy warstwami stali, znajduje się pas aluminium, dzięki któremu cały proces gotowania przebiega sprawniej.

Nienagrzewający się uchwyt dopełnia funkcjonalności. Może się wydawać, że ten specyficzny, prętowy uchwyt będzie mało wygodny. Nic bardziej mylnego. Jak pokazuje praktyka, wszyscy gotujący bardzo go chwalą.

Duńska marka Eva Solo jest niezwykle dumna ze swojej kolekcji Stainless Steel, stanowiącej swoisty zapis historii designu, który się nie starzeje. Duńczycy słyną ze swoich projektów w całym świecie i to, co tworzą, często zyskuje miano legendy. I w tych prostych, minimalistycznych naczyniach można poczuć zaklętą egalitarność, bo takich patelni nie spotkasz na każdym kroku.

Tak, tę patelnię też już sfilmowaliśmy w działaniu. Zajrzyj niżej.

390

Patelnie Eva Solo dla tych,
którzy kochają
funkcjonalny minimalizm

  • designerska patelnia ze wzmacnianej stali szlachetnej
  • kilkuwarstwowa, nieprzywierająca powłoka Slip-Let® bez PFOA
  • 3-warstwowa konstrukcja dna przyspiesza rozgrzewanie i gotowanie
  • duży, wygodny, nienagrzewający się uchwyt
  • maksymalna temperatura smażenia - 230 stopni

Obejrzyj filmy o nieprzywierających patelniach
i naczyniach z kolekcji Stainless Steel
duńskiej marki Eva Solo

Patelnie Stainless Steel wykorzystasz
na wszystkich typach kuchenek
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • na zewnątrz - polerowana, wzmacniana stal szlachetna
  • w środku - nieprzywierająca powłoka Slip-Let®
  • 3-warstwowe, kapslowane dno

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 20 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 16 cm
  • długość z uchwytem - 36 cm
  • waga - 0,6 kg

Design, który nigdy
się nie zestarzeje -
projekt z 1977 roku

Projekt niezapomnianej i wiecznie modnej serii naczyń Stainless Steel powstał już w 1977 roku i do dziś nie stracił na stylistycznej atrakcyjności.

Ole Palsby, słynny projektant, tworząc naczynia dla duńskiej marki Eva Solo, okazał się być prawdziwym wizjonerem. Przewidział wielką popularność swojego dzieła.

Zalety i talenty
nieprzywierającej powłoki
Slip-Let
® szwajcarskiej marki Ilag

  • Eva Solo wykorzystała patent szwajcarskiej marki Ilag, specjalisty od przeróżnego typu powłok nieprzywierających. W płytkich patelniach Stainless Steel znajduje się kilkukrotnie nakładana nieprzywierająca powłoka Slip-Let®.
  • Pozbawiona PFOA powłoka pozwoli Ci dietetycznie smażyć i zapiekać potrawy z minimalnym dodatkiem tłuszczu.
  • Pamiętaj tylko, by przy smażeniu nie przekraczać 230 stopni w trakcie smażenia.

Krótsze smażenie
dzięki grubemu dnu
naczyń Stainless Steel

  • Można stworzyć piękne, a zupełnie niefunkcjonalne naczynia. Na szczęście słynny designer słuchał znawców technologii kuchennych i kucharzy, więc jego kolekcja naczyń Stainless Steel została wyposażona w grube, kapslowane dno.
  • Dwie warstwy stali i znajdujący się między nimi pas aluminium świetnie przewodzą ciepło, kierując je w głąb przyrządzanych potraw.
  • Grube dno dba o to, by patelnie marki Eva Solo nagrzały się po same brzegi. Dzięki temu smażysz szybko i sprawnie.
  • Naczynia są tak obmyślone, że po rozgrzaniu możesz zmniejszyć moc palnika, czy płyty, a one będą doskonale działać na wolnym ogniu uwalniając smaki i aromaty potraw.

Specjalista podpowiada,
jak dbać o luksusową stal
patelni Stainless Steel Eva Solo

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

NIE MYJ
W ZMYWARCE

  • Patelni z powłoką nieprzywierającą nie myj zmywarce. Mycie ręczne trwa kilka chwil.
  • Pamiętaj, by nie szorować powłoki Slip-Let®. Jeśli w trakcie smażenia, czy pieczenia coś do powłoki przywrze, odmocz patelnię z dodatkiem ciepłej wody i detergentu. Potem umyj.
  • Dzięki właściwościom zewnętrznej warstwy stali patelnie marki Eva Solo nie brudzą się na gazie tak bardzo, jak inne stalowe naczynia.
  • Jeśli jednak na stali pojawi się tłusty osad, usuniesz go szybko, dodając do płynu do naczyń nieco octu lub kwasku cytrynowego. Możesz wykorzystać też delikatne mleczka do czyszczenia stali.
  • Pod wpływem wysokich temperatur stal naczyń Stainless Steel może zmienić kolor, dlatego, jeśli używasz patelni w piekarniku, nie przekraczaj 200 stopni Celsjusza. Optymalne byłyby jednak temperatury 160-180 stopni.
  • Pamiętaj, że uchwyt patelni Stainless Steel, którą wstawisz do piekarnika, nagrzeje się. Wtedy użyj rękawic kuchennych.
  • Korzystaj z wysokotemperaturowych olejów, np. ryżowego, kokosowego, oliwy z oliwek, czy masła klarowanego lub smalcu.