Żeliwne garnki Staub stworzone przez kucharzy z gwiazdkami Michelin'a

%c5%bceliwne garnki staub rozgrzewaj%c4%85 si%c4%99 b%c5%82yskawicznie

Polacy boją się żeliwnych naczyń. Taka jest, niestety, smutna konkluzja po wielu latach obserwacji rynku luksusowych garnków i patelni. My jednak z przekonaniem twierdzimy, że jeśli ktoś odważy się na przygodę z żeliwnym naczyniem (mówimy wyłącznie o żeliwie sprawdzonym, najwyższej jakości, zaufanych marek), usunie z kuchni szybko wiele innych garnków. Żeliwne garnki francuskiej marki Staub zmieniają radykalnie spojrzenie na gotowanie, duszenie, pieczenie i zapiekanie potraw. Bo nagle okazuje się, że jeden garnek z żeliwa potrafi dokonać cudów. I nie ma w tym słowa przesady.

Wiele lat testów, gotowania w żeliwnych naczyniach, doradzania Klientom, co na pewno się sprawdzi w kuchni, dało nam niezwykle wiele. Dowiedzieliśmy się, być może jako jedyni w Polsce, o francuskim żeliwie marki Staub niemal wszystkiego. Piszemy „niemal”, bo te genialne żeliwne garnki potrafią ciągle i ciągle zaskakiwać. Oczywiście, pozytywnie.

Sprawdź żeliwne garnki Staub

Żeliwo, znany od wieków materiał, zdawałoby się najprostszy z prostych, by nie rzec – prymitywny – w rękach francuskiej marki Staub, która produkuje swoje naczynia w Merville, staje się w pełni luksusowym produktem. Na punkcie żeliwa Staub zwariowały słynne restauracje, mistrzowie kulinarni, blogerzy, testerzy sprzętu i miliony gotujących amatorsko.

Co jest tak niezwykłego w żeliwnych garnkach Staub? Idąc od początku, czyli od całkiem pierwszego kontaktu – ujmuje tu wyważona estetyka, która nie podlega modom. Te naczynia są subtelne, niezwykle eleganckie, a przy okazji nadzwyczaj trwałe. Sam producent, oferując na swoje żeliwne naczynia dożywotnią gwarancję, pokazuje, że jest pewien swojego dzieła. I, z przyjemnością to podkreślamy, jeszcze nigdy nie zawiódł swoich Klientów. Reaguje z ogromną przychylnością na kwestie wszelkich reklamacji, wymieniając sprzęt na nowy. Staub zakłada, że jakość jest tylko jedna.

Garnki żeliwne - czyli naczynia na całe dekady

Od lat używamy naczyń Staub i z przyjemnością obserwujemy, że one się wizualnie nie starzeją. Kupione już ponad dekadę temu pierwsze żeliwne garnki i patelnie tej marki nadal wyglądają doskonale. Zawodowi kucharze są zdumieni, gdy biorą je w ręce. Twierdzą, że wyglądają, jakby miały pół roku, czy rok. A nie oszczędzamy naszych żeliwnych naczyń, gotując w nich codziennie zarówno w domu, jak i w studio.

Garnki i brytfanny żeliwne z nieprzywierającą powłoką

Francuzi uszlachetnili swoje żeliwo nieprzywierającą glazurą, która, stopiona z żeliwnym szkieletem, jest niezwykle wytrzymała, odporna na ścieranie i uszkodzenia. Ta glazura pozwala zdrowo gotować z minimalnym użyciem tłuszczu. Ale to, zasadniczo, standard. Wyjątkowym jest to, że żeliwne naczynia Staub mogą być używane przez alergików. Dodatkowa kwestia – żeliwo genialnie wzmacnia i intensyfikuje smaki potraw. Więc każdy posiłek jest prawdziwym przeżyciem dla zmysłów.

Trudno spisać w jednym miejscu wszelkie zalety francuskiego żeliwa Staub. Więcej informacji znajdziesz przy każdym produkcie i w naszych artykułach.

« 1 3 4 5 6 7 8
« 1 3 4 5 6 7 8