• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

6000 MCT - Mistrzowski nóż do pieczywa ze stali młotkowanej, 24 cm, Miyabi

1559 Promocyjnie 1481
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 559 zł
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE; czas oczekiwania około 10-14 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Japońskie noże Miyabi 6000 MCT od dawna uchodzą za synonim perfekcyjnej jakości. Konkurują ostrością z nożami kilkukrotnie od nich droższymi. Wpływ na to ma hartowana w lodzie wysokowęglowa, proszkowa stal MicroCabridge® MC63, z której kuje się te mistrzowskie noże.

Ultraostre klingi serii 6000 MCT mają twardość na poziomie 63 stopni HRC. Ząbkowany nóż do pieczywa możesz ostrzyć nawet raz na kilka lat, pod warunkiem, że będziesz korzystać z dobrych jakościowo desek kuchennych.

Stylowy wygląd linii trójwarstwowych, młotkowanych noży Miyabi 6000 MCT podkreślają charakterystyczne wgłębienia znajdujące się na całej długości ostrza. To ślady po uderzeniach kowalskiego młota. Ostrze noża 6000 MCT wygląda nieziemsko. W części jest polerowane, mocno się błyszczy, w części jest lekko matowe.

Powstała z drewna Cocobolo rękojeść jest prawdziwym dziełem sztuki. Zapewnia pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonanie perfekcyjnych cięć.

 

Poniżej znajdziesz film, który pozwoli Ci wiele lepiej wykorzystać moc Twoich japońskich noży. Zapraszamy!

Jak wykorzystasz nóż do pieczywa
6000 MCT marki Miyabi

NÓŻ DO PIECZYWA

NÓŻ DO PORCJOWANIA
PIECZENI

NÓŻ DO KROJENIA
EGZOTYCZNYCH OWOCÓW
I CYTRUSÓW

Materiał i wymiary
noża do pieczywa
6000 MCT marki Miyabi

Materiał

  • ostrze - wysokowęglowa stal proszkowa MicroCabridge MC63
  • rękojeść - afrykańskie drewno Cocobolo

Wymiary

  • długość ostrza - 24 cm
  • waga - 210 g

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Nóż 6000 MCT Miyabi
w skrócie

  • młotkowana stal wysokowęglowa MicroCabridge MC63
  • twardość stali - 63 stopnie HRC
  • rewelacyjny stosunek jakości noża do jego ceny
  • piękny uchwyt z egzotycznego drewna Cocobolo
  • ostrość - perfekcyjna (8/10 punktów wg naszych kryteriów doboru noży)

NASZ EKSPERT
RADZI

Poniżej:

 

- jak dbać o japońskie noże Miyabi
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży 6000 MCT

Jak zadbasz o swój nóż?
Wiedza w pigułce

 

KRÓJ NA DESKACH
Z DREWNA

PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH

NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ

NIE KRÓJ
MROŻONEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

Wybierz akcesoria
pasujące do noża
Miyabi 6000 MCT

TU WPUSZCZAMY
TYLKO CIEKAWSKICH

Nasz ekspert dobrze gada, bo:

 

- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie

O uroku i ostrości
młotkowanej stali noży
Miyabi 6000 MCT

  • To, jak ostra potrafi być stal opracowana przez markę Miyabi, stało się już legendarne w świecie japońskich noży.
  • 3-warstwowe noże z młotkowanej linii 6000 MCT są ekstremalnie ostre. Agresja cięcia zaszokowała niejednego.
  • Ostrza kutych, polerowanych noży to majstersztyk sztuki kowalskiej. Górną część klingi zdobią ślady po młocie, niżej zaznacza się lekko matowy, zamglony pas stali (tzw. Kasumi), który na samym dole przechodzi w odsłaniającą rdzeń falę - katana edge.
  • Rdzeń ze stali proszkowej otulają dwie warstwy nierdzewnej, wysokowęglowej stali Cryodur hartowanej w prawie -200 stopniach Celsjusza.

Miyabi lubi egzotyczne drewno - 
czyli piękne i wygodne trzonki noży
z linii 6000 MCT

 

  • Cechą charakterystyczną japońskich noży Miyabi z linii 6000 MCT jest specyficznie profilowana, ręcznie dobierana i szlifowana rękojeść z egzotycznego drewna Cocobolo.
  • Cocobolo to szlachetny gatunek bardzo odpornego na czynniki zewnętrzne drewna. Stąd rękojeści noża nie straszna jest wilgoć, czy trudne warunki panujące w profesjonalnej kuchni.
  • Choć rękojeści są dość masywne, nawet kobiety o niewielkich dłoniach twierdzą, że trzyma się je idealnie.