Kiedy zdarzyło Ci się ostatni razy westchnąć z zachwytu nad nożem? Jeśli dawno temu, czas przyjrzeć się nożom Kasumi z kolekcji Black Hammer.
Ręcznie kute mistrzowskie noże Black Hammer, jednej z najstarszych japońskich kuźni - Kasumi, to prawdziwe perełki swojego gatunku. Wykute są z dwóch typów stali. Trudna w obróbce, szlachetna stal Aogami i wysokowęglowa stal Yasuki Shirogami Blue osiągają twardość do 62 stopni HRC.
Niezwykłe jest to, że ostrość noży Black Hammer podniesiona została przez mistrzów kowalstwa za sprawą dodanego do stali wolframu. Teraz noże Kasumi kroją same i można je porównać do 2-3-krotnie droższych ostrzy.
Twój nóż Ko-Yanagi Black Hammer marki Kasumi będzie ostry przez, nawet, 3-4 miesiące pod warunkiem, że do jego ostrzenia użyjesz doskonałej jakości kamieni, a kroić będziesz na specjalnych, japońskich deskach.
Dzikie, dwubarwne ostrze perfekcyjnie kontrastuje z ascetyczną rękojeścią z drewna wiśni. Rączka noża jest owalna, doskonale leży w dłoni.
Biorąc do ręki unikatowy, tworzony tradycyjnymi metodami nóż Kasumi Black Hammer, poczujesz, co znaczy prawdziwe krojenie.
Obejrzyj nasz film o nożach Black Hammer. Znajdziesz w nim informacje, jak dbać o rdzewną stal noży Kasumi.
NÓŻ DO KROJENIA
NIEWIELKICH WARZYW
I OWOCÓW
NÓŻ DO OBIERANIA
WARZYW I OWOCÓW
NÓŻ DO DEKORACYJNEGO
KROJENIA I FOOD DESIGNU
NÓŻ DO KROJENIA
SERA, POMIDORÓW
I WĘDLIN
NÓŻ DO KROJENIA
MIĘSA W KOSTKĘ
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Kasumi
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Black Hammer
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE KRÓJ OWOCÓW
CYTRUSOWYCH
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie