• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Industry - Stalowa, głęboka patelnia z pokrywką; technologia 5-Ply, Ø 28 cm, Demeyere

1099 Promocyjnie 1044
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 099 zł
Produkt dostępny
na zamówienie. Dostawa za około 3-4 tygodnie
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Od 2008 roku testujemy niezliczone ilości stalowych patelni. Dziesiątki testów, które przyszło nam przeprowadzić, pokazały, że niewiele, niestety, jest na świecie patelni, które z czystym sumieniem można polecać. Stal jest bardzo specyficznym materiałem, a niewielu producentom udało się ją oswoić i zmienić jej kapryśną naturę. Do tego nielicznego grona należy słynąca ze swoich patentów i stalowych naczyń klasy Premium belgijska marka Demeyere, która o stalowych patelniach wie wszystko.

5-warstwowe, stalowe patelnie szefa kuchni Industry zostały skonstruowane przez inżynierów i mistrzów kucharskich. Dlatego te patelnie służą nie tylko w domowych, ale i profesjonalnych kuchniach.

Demeyere uchodzi w świecie kulinariów za autorytet w dziedzinie stalowych naczyń. Ścianki i dno patelni szefa kuchni Industry stworzone są z 5 połączonych ze sobą warstw, które budują ultra mocny, twardy szkielet. Dzięki jego właściwościom termicznym rozgrzewanie patelni Demeyere trwa kilka chwil.

Co istotne, smażysz równomiernie na całej powierzchni patelni - dno i brzegi nagrzewają się w tym samym stopniu i w tym samym czasie. Oczywiście, patelnie z tej serii idealnie sprawdzą się na każdym typie kuchenki, wraz z indukcją. Stalowa patelnia doskonale nadaje się też do podpiekania potraw w piekarniku.

Tym, co wyróżnia patelnie Industry, jest pozbawiona pierwiastków żelaza stal Silvinox®, doskonały patent marki Demeyere. Ta higieniczna stal nigdy nie zmieni swojej srebrzysto-białej barwy.

Jest na świecie niewielu producentów, którzy zwracają uwagę na ergonomię uchwytów patelni. Inżynierowie Demeyere zaprojektowali kute, spawane uchwyty z porowatej stali. Takie uchwyty nie wyślizną się z nawet wilgotnej dłoni, nie tamują przepływu krwi, co jest szczególnie istotne dla gotujących zawodowo. Dodatkowo - uchwyty patelni Industry nigdy się nie poluzują, gdyż spawane są próżniowo.

Posiadająca aż 30 lat gwarancji stalowa patelnia szefa kuchni z serii Industry spełnia marzenia o niemal niezniszczalnym sprzęcie na całe życie. Demeyere proponuje profesjonalistom 10 lat gwarancji na stalowe patelnie.

Na stalowej, głębokiej patelni Industry Demeyere usmażysz i udusisz dosłownie wszystko. Musisz tylko dostosować temperaturę do przyrządzanej potrawy. Na patelni udadzą się wyśmienicie jajka, jajecznica, naleśniki, omlety (choć będzie nieco więcej problemu z ich przewracaniem), placki, warzywa, delikatne oraz tłuste mięsa i ryby. Steków z patelni Industry nie zapomnisz! Jeśli zażyczysz sobie dusić na stalowej patelni Demeyere Industry, dojdziesz do wniosku, że tak pysznych potraw jeszcze nie próbowałeś.

 

Pamiętaj, że stalową patelnię musisz KONIECZNIE wygrzać, by dało się na niej prosto i sprawnie smażyć. Niewygrzana sprawi, że wszystko do niej przywrze.

Warto być naszym Klientem. :) Spójrz na baner poniżej.

 

1099 Promocyjnie 1044

Zobacz, do czego wykorzystasz
patelnię szefa kuchni
Industry Demeyere

PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS

PATELNIA DO
POTRAW Z RYB

PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU

PATELNIA DO
DUSZONYCH POTRAW  

PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW

PATELNIA DO
SOSÓW

PATELNIA DO SPAGHETTI
Z RÓŻNYMI SOSAMI

PATELNIA DO
RISOTTO 

PATELNIA DO
DOMOWYCH WYPIEKÓW

Film dla naszych Klientów
oraz materiał dostępny
dla wszystkich

  • Za sprawą naszego filmu poznasz 7 reguł wygrzewania stalowych patelni.
  • Precyzyjnie dowiesz się, co trzeba zrobić, by stalowa patelnia smażyła bez przywierania.
  • Nasz ekspert przeprowadzi Cię, krok po kroku, przez cały proces.
  • Niestety, bez tej wiedzy, musisz liczyć się z faktem, że nowa stalowa patelnia będzie Ci skutecznie uprzykrzać życie.
  • DOSTĘP DO MATERIAŁU DOSTANIESZ W CHWILI, GDY WYŚLEMY CI PATELNIĘ.

  • Stalowe naczynia z kolekcji Industry marki Demeyere to garnki z prawdziwego zdarzenia. I nie mówimy o nich w ten sposób, bo je sprzedajemy. Używamy ich od lat i ciągle zaskakują swoimi talentami.
  • 5-warstwowe naczynia Industry to garnki, które z powodzeniem goszczą w najlepszych kuchniach świata. Stąd - jeśli cenią je mistrzowie kuchni, trudno byś i Ty nie rozkochał się w kolekcji Industry. Obejrzyj nasz film, by dowiedzieć się, jak udoskonalą Twoje gotowanie.

patelnia Industry Demeyere
w skrócie

  • patelnie do smażenia, duszenia i pieczenia potraw w piekarniku
  • do używania na wszystkich typach kuchenek
  • 5-warstwowe dno i ścianki zapewniają szybkie nagrzewanie i doskonałą dystrybucję ciepła
  • kute, spawane próżniowo, wygodne uchwyty
  • mocno przylegająca do patelni stalowa pokrywka
  • stal Silvinox będzie przez całe dekady srebrzysta
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • srebrzysta satynowana stal szlachetna poddana procesowi Silvinox® - nigdy nie zmieni koloru
  • 5-warstwowy stop 5-Ply® (stal szlachetna, 2 warstwy czystego aluminium przedzielone stopem aluminium, na zewnątrz specjalna stal magnetyczna)
  • kute, próżniowo spawane stalowe uchwyty
  • pokrywka - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica patelni - 28 cm
  • średnica dna - 25,5 cm
  • wysokość ścianek - 9,5 cm
  • długość całkowita z uchwytami - 56 cm
  • pojemność - 4,8 l
  • waga - 3,17 kg

Zaawansowane patelnie
na każdy typ kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Głębokie patelnie szefa
rozpoczynają kuchenną
rewolucję

Belgijska marka Demeyere to zdumiewający producent. Nigdy nie stoi w miejscu, zawsze się rozwija, raz po raz zaskakuje świat kulinariów i zawodowych kucharzy swoimi odkrywczymi technologiami. Demeyere lubi udoskonalać to, co wcześniej uznano za rewelacyjne.

Tak właśnie ma się rzecz z minimalistyczną, bardzo nowoczesną linią stalowych naczyń Industry. Po ogromnym sukcesie, jakie te 5-warstwowe naczynia odniosły w USA, Demeyere zdecydowało, że trafią do sprzedaży w Europie.

5-warstwowa konstrukcja
ścianek i dna -  czyli rewelacyjnie
szybkie rozprowadzanie ciepła

  • Patelnia szefa kuchni Demeyere z linii Industry to prawdziwe dzieło inżynierii. Zaprzęgnięto tu do pracy wszelkie prawa fizyki, które wspomagają proces smażenia i duszenia.
  • Ścianki i dna patelni Industry mają identyczną grubość i sztywność. Stworzono je z 5-warstwowy stopu 5-Ply Material®.
  • 5-Ply Material®, nim stanie się patelnią, jest płaskim, ultra sztywnym dyskiem, z którego tłoczy się kompletne naczynie. Tak skonstruowana głęboka patelnia nie ulegnie wypaczeniu pod wpływem wysokiej temperatury.
  • Ale, co najważniejsze, 5-Ply Material® genialnie wręcz przewodzi ciepło, kierując je w głąb potrawy. Ścianki i dno nagrzewają się w tym samym czasie i mają identyczną temperaturę, co jest niespotykane w świecie stalowych patelni.
  • Efekt? Smażysz i dusisz na minimalnej mocy palnika, zużywając do 30% mniej energii, niż w przypadku klasycznych, stalowych patelni.

O dwóch metodach
zdrowego duszenia
w głębokich patelniach Industry

  • Głęboka patelnia szefa kuchni służy do smażenia i duszenia, czy podpiekania potraw w piekarniku. Możesz w niej tworzyć najróżniejsze sosy, w tym i delikatne, francuskie. Możesz dusić mięsa, ryby, szykować złożone potrawy warzywne.
  • W patelniach szefa kuchni z serii Industry możesz dusić na dwa sposoby. Pierwszy to powolne duszenie na minimalnej mocy palnika. Ciepło delikatnie wnika w przygotowywaną potrawę. Czas jej przyrządzania jest dłuższy, ale za to zyskasz większe spektrum smaków.
  • Druga metoda polega na dynamicznym, krótkim duszeniu, które maksymalnie szybko wprowadza dużą ilość ciepła w potrawę, by była miękka w kilkanaście minut. Wtedy patelnię podgrzewamy na większej mocy palnika, czy płomienia i inaczej rozplanowujemy dodawanie poszczególnych składników.

Duże, niepolerowane
uchwyty - by smażenie
było sprawne i wygodne

  • Demeyere jest zagorzałym wielbicielem uchwytów. Brzmi dziwacznie? Bynajmniej, jeśli wziąć pod uwagę fakt, że belgijski producent od wielu dekad tworzy swoje naczynia z myślą o profesjonalistach.
  • Przede wszystkim kucharze potrafią prawdziwie docenić uchwyty patelni, które nigdy się nie poluzują, nie będą się ruszać, czy nie odpadną.
  • Kute, spawane próżniowo uchwyty w kolekcji naczyń Industry stworzone są z niepolerowanej, lekko chropowatej stali. Trzyma się je doskonale, nie wyślizgują się z nawet wilgotnej dłoni. To niezwykle ważne dla profesjonalistów, którzy pracują pod presją czasu.
  • Oczywiście, uchwyty nie nagrzewają się, więc można bez obaw chwytać je dłonią.
  • Uchwyt mocowany jest do zewnętrznej strony ścianek, bez nitów, by patelnie Industry łatwiej myło się od wewnątrz.

Wynalazki Demeyere -
srebrzysta stal Silvinox
i inne odkrywcze pomysły

  • W tej luksusowej serii naczyń nie zabrakło najstarszego wynalazku Demeyere, - stali Silvinox®, która ma srebrzysto-białą barwę (pozbawiono ją mikroelementów żelaza).
  • Ta stal nigdy nie zmieni koloru, nie pociemnieje z biegiem lat, nawet, jeśli będziesz używać naczyń w piekarniku.
  • Jeśli przegrzejesz patelnię sautè powyżej 250 stopni Celsjusza, stal Silvinox® nadal będzie jasna. Klasyczna stal zmieniłaby barwę, stałaby się błękitno-żółto-brązowa.

Specjalista podpowiada,
jak pielęgnować patelnie szefa
Industry marki Demeyere

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Używaj stalowych, drewnianych lub syntetycznych utensyliów.
  • Stalowe patelnie Demeyere możesz myć w zmywarce. Licz się jednak z tym, że szybciej zestarzeją się optycznie.
  • Ręczne mycie patelni Industry trwa kilka chwil.
  • Pamiętaj, by do mycia naczyń często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • Na stalowych patelniach nie przechowuj jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.
  • Jeśli patelnia trafi do piekarnika, użyj rękawic kuchennych.