Industry - Stalowa patelnia; technologia 5-Ply, Ø 24 cm, Demeyere

599
Produkt dostępny
wysyłka 7-14 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Od 2008 roku testujemy niezliczone ilości stalowych patelni. Dziesiątki testów, które przyszło nam przeprowadzić, pokazały, że niewiele, niestety, jest na świecie patelni, które z czystym sumieniem można polecać. Stal jest bardzo specyficznym materiałem, a niewielu producentom udało się ją oswoić i zmienić jej kapryśną naturę. Do tego nielicznego grona należy słynąca ze swoich patentów i stalowych naczyń klasy Premium belgijska marka Demeyere, która o stalowych patelniach wie wszystko.

5-warstwowe, stalowe patelnie Industry należą do klasy Silver marki Demeyere. To sprzęt bardzo wysokiej jakości, który został skonstruowany przez inżynierów i mistrzów kucharskich. Dlatego te patelnie służą nie tylko w domowych, ale i profesjonalnych kuchniach.

W klasie patelni Silver, marki Demeyere, znajdziemy sporo zaawansowanych patentów belgijskiego producenta, który uchodzi w świecie kulinariów za autorytet w dziedzinie stalowych naczyń. Ścianki i dno patelni Industry stworzone są z 5 połączonych ze sobą warstw, które budują ultra mocny, twardy szkielet. Dzięki jego właściwościom termicznym rozgrzewanie patelni Demeyere trwa kilka chwil.

Co istotne, smażysz równomiernie na całej powierzchni patelni - dno i brzegi nagrzewają się w tym samym stopniu i w tym samym czasie. Oczywiście, patelnie z tej serii idealnie sprawdzą się na każdym typie kuchenki, wraz z indukcją. Stalowa patelnia doskonale nadaje się też do podpiekania potraw w piekarniku.

Tym, co wyróżnia patelnie Industry, jest pozbawiona pierwiastków żelaza stal Silvinox®, doskonały patent marki Demeyere. Ta higieniczna stal nigdy nie zmieni swojej srebrzysto-białej barwy.

Jest na świecie niewielu producentów, którzy zwracają uwagę na ergonomię uchwytów patelni. Inżynierowie Demeyere zaprojektowali kute, spawane uchwyty z porowatej stali. Takie uchwyty nie wyślizną się z nawet wilgotnej dłoni, nie tamują przepływu krwi, co jest szczególnie istotne dla gotujących zawodowo. Dodatkowo - uchwyty patelni Industry nigdy się nie poluzują, gdyż spawane są próżniowo.

Posiadająca aż 30 lat gwarancji stalowa patelnia z serii Industry spełnia marzenia o niemal niezniszczalnym sprzęcie na całe życie. Demeyere proponuje profesjonalistom 10 lat gwarancji na stalowe patelnie.

Jeśli życzysz sobie dusić na stalowej patelni Demeyere Industry, możesz dodać do niej pokrywkę z hartowanego szkła, którą znajdziesz na dole strony.

Zaprojektowane dla Ameryki
patelnie z linii Industry
podbiły Europę

  • patelnie do smażenia i duszenia oraz pieczenia potraw w piekarniku
  • do używania na wszystkich typach kuchenek
  • 5-warstwowe dno i ścianki zapewniają szybkie nagrzewanie i doskonałą dystrybucję ciepła
  • kuty, spawany próżniowo, wygodny uchwyt
  • stal Silvinox będzie przez całe dekady srebrzysta
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Obejrzyj nasz film,
który pokazuje, jak przygotować
stalową patelnię do używania

  • Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym Krystian pokazuje, jak w bardzo prosty sposób wygrzać sobie stalową patelnię, którą właśnie wyjąłeś z pudełka. Dzięki temu patelnia wiele szybciej zacznie sprawnie smażyć.
  • W filmie zobaczysz, jak smaży niewygrzana patelnia, której użyliśmy po raz pierwszy,  a jak sobie radzi po wstępnym zaledwie wygrzaniu.
  • Proces, który zobaczysz, dotyczy wszystkich stalowych patelni Demeyere, które znajdziesz w naszym sklepie, niezależnie od serii.

Zaawansowane patelnie
na każdy typ kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • srebrzysta satynowana stal szlachetna poddana procesowi Silvinox® - nigdy nie zmieni koloru
  • 5-warstwowy stop 5-Ply® (stal szlachetna, 2 warstwy czystego aluminium przedzielone stopem aluminium, na zewnątrz specjalna stal magnetyczna)
  • kuty, próżniowo spawany stalowy uchwyt

Wymiary

  • średnica patelni - 24 cm
  • średnica dna - 19,5 cm
  • wysokość ścianek - 5,5 cm
  • długość całkowita z uchwytem - 45 cm
  • waga - 1,2 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Stalowe patelnie Industry
rozpoczynają kuchenną
rewolucję

Wielokrotnie zastanawialiśmy się, że naprawdę trudno jest znaleźć odpowiednią, stalową patelnię. Kłopot polegał na tym, że w większości wypadków smażenie na stalowej patelni nastręczało wielu stresów. Trzeba było używać sporej ilości oleju, a patelnia tak czy tak przypalała jedzenie. Niestety, sama po krótkim czasie nie nadawała się do użytku. Wiele patelni odkształcało się i wypaczało. Stalowe patelnie skutecznie zniechęcały do smażenia.

Ale nie poddaliśmy się. Szukaliśmy tak długo, aż odkryliśmy markę Demeyere.

Belgijska marka Demeyere znalazła remedium na wszystkie bolączki dręczące stalowe patelnie. Jej patelnie z linii Industry stworzono z opatentowanego, bardzo trwałego, sztywnego i odpornego na przegrzanie stopu 5-PlyMaterial®. Na patelniach Demeyere smaży się z niewielkim dodatkiem tłuszczu, a mięsa nie przywierają. Dystrybucja ciepła jest wprost rewelacyjna. Patelnia rozgrzewa się w tym samym czasie na całej powierzchni – od dna, aż po brzegi, co zupełnie odmieniło smażenie na stali.

5-warstwowa konstrukcja
ścianek i dna -  czyli rewelacyjnie
szybkie rozprowadzanie ciepła

  • Trzeba naprawdę wielkiego talentu, by obmyślić i stworzyć patelnie, które wykorzystają w pełni zasadę synergii. Okazuje się, że inżynierowie Demeyere starannie przestudiowali problem, w efekcie czego stworzyli 5-warstwowy stop, w którym każdy element współdziała ze sobą w absolutnej harmonii. Bo, zgodnie z zasadą synergii, wspólne działanie kilku elementów daje wiele lepszy efekt, niż gdyby zsumować talenty poszczególnych stopów, warstw, czy materiałów.
  • To działa identycznie, jak w przypadku dobrze zgranego zespołu ludzi, których talenty uzupełniają się, tworząc doskonałą całość w odróżnieniu od grupy, w której każdy specjalista działa bez porozumienia z innymi.
  • Patelnie z serii Industry, marki Demeyere, mają kilka zasadniczych cech. Są niezwykle sztywne, a tym samym odporne na wypaczenia. Są też dostosowane do pracy w wysokich temperaturach, które nie zagrażają strukturze patelni. I zbudowano je z 5-warstwowego stopu 5-PlyMaterial®, by przewodnictwo ciepła było wręcz idealne.
  • 3 milimetrowej grubości ścianki i dno patelni wykonano z 2 warstw ferromagnetycznej stali chromowej, 2 warstw aluminium i stopu aluminium. Wszystko po to, by patelnia rozgrzewała się bardzo szybko na każdym typie kuchenki i pozwalała smażyć możliwie krótko, a co za tym idzie, maksymalnie zdrowo.
  • Stalowe patelnie Industry rozgrzewają się równomiernie na całej swojej powierzchni, od dna, po brzegi. Dlatego mięsa, warzywa, czy ryby, które dotykają ścianek patelni, usmażą się w tym samym czasie, co porcje leżące na środku. Wbrew pozorom - tego nie potrafi każda patelnia. Tym, m.in., szczyci się marka Demeyere, której patelnie uznawane są za jedne z najdoskonalszych na świecie.
  • Zawodowi kucharze, jak i wszyscy wymagający pasjonaci gotowania zgodnie przyznają, że stalowe patelnie Demeyere to faktycznie niezawodny sprzęt na całe lata.
  • Warto wiedzieć, że 5-PlyMaterial®, zastosowany, m.in. w konstrukcji patelni Industry, to jeden z wielu opatentowanych przez belgijskiego producenta stopów, który udoskonalał je przez całe dekady, od połowy lat 60-tych XX wieku.
  • 5-PlyMaterial® to najnowsze odkrycie inżynierów marki Demeyere, którzy opierali się na swoich wieloletnich doświadczeniach w tworzeniu 7-warstwowych naczyń i patelni. Okazało się, że 5-PlyMaterial® z powodzeniem zastępuje starsze, wydałoby się bardziej zaawansowane technologie Demeyere.

Sprawne smażenie
z małą ilością tłuszczu -
co potrafią patelnie Demeyere

  • Stalowe patelnie Industry są bardzo odporne na wypaczenie i przegrzanie, więc nawet 260 stopni to bezpieczna dla nich temperatura, która nie nadweręża stali i konstrukcji patelni. W takiej temperaturze smaży się steki.
  • Patelnie Industry rozgrzewają się równomiernie od dna, po brzegi, dlatego wygodnie smażysz na całej ich powierzchni.
  • Kiedy położysz mięso, czy ryby na rozgrzanej patelni Demeyere, na którą wlałeś minimalną ilość tłuszczu, zaczyna się prawdziwa magia. Pory mięs zamykają się w kilka chwil, białko ścina się, dzięki czemu wszystkie soki i wartości odżywcze zostają w mięsie.
  • Patelnia Industry przyrządzi mięso, którego nie powstydziłaby się renomowana restauracja. Skórka będzie chrupiąca i zrumieniona, w środku mięso zachwyci Cię delikatnością i subtelnym smakiem.
  • Kiedy mięso obsmaży się, patelnia Industry „uwolni” je. Nie musisz odrywać go na siłę. Wystarczy delikatny ruch widelca, by nawet najdelikatniejszy drób, czy ryby przewrócić na drugą stronę.

Duże, niepolerowane
uchwyty - by smażenie
było sprawne i wygodne

  • Sprzęt Demeyere dedykowany jest, nade wszystko, profesjonalistom, ogromne znaczenie mają tu uchwyty patelni. Linia Industry wyposażona jest w kute, chropowate, świetnie wyważone uchwyty, które nie wyślizną się nawet z tłustej, czy mokrej dłoni.
  • Uchwyty patelni Industry nigdy nie poluzują się, nie odpadną, nie rozchwieją się. Słynnym stał się film producenta, w którym dorosły człowiek skacze na skakance na… uchwytach naczyń Demeyere. A one wytrzymują to „bez mrugnięcia okiem”.
  • Uchwyt jest tak dobrze obmyślony i scalony z patelnią, że, gdy wypełni się ją po brzegi i położy na niej pokrywkę, nie odkształci się, nie będzie się lekko wyginał pod ciężarem.

Wynalazki Demeyere -
srebrzysta stal Silvinox
i inne odkrywcze pomysły

  • Do dziś zdumiewa futurystyczny wynalazek belgijskiej marki Demeyere, opracowana w latach 60-tych XX wieku technologia obróbki stali - Silvinox®. Ta pozbawiona mikroelementów żelaza stal nigdy nie pożółknie, nie pociemnieje, nie zmieni koloru nawet po przegrzaniu. Przez całe dekady będzie piękna i srebrzysto-biała. Trudno więc się dziwić, świat kulinariów nadal uznaje ten patent za coś wyjątkowego.
  • Ponieważ Demeyere niezwykle mocno dba o higienę smażenia i duszenia, stal Silvinox® nie łapie odcisków palców, a tym samym bakterie nie przenoszą się z dłoni na stal patelni.
  • Producent założył, że nawet 30-letnia patelnia ma być przez cały okres pracy higieniczna i łatwa w utrzymaniu w czystości. I faktycznie nawet stare naczynia Demeyere wyglądają do dziś doskonale.
  • Sprzęt marki Demeyere nie starzeje się tylko w przestrzeni estetycznej. Chodzi też o to, by patelnia nie traciła z biegiem lat doskonałych właściwości smażalniczych. Im starsza będzie patelnia Industry, tym mocniej i częściej będzie nas zaskakiwać.

Specjalista podpowiada,
jak pielęgnować patelnie
Industry marki Demeyere

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

Demeyere zadbało o komfort użytkowników swoich naczyń. Uchwyt stalowej patelni Industry mocowany jest na zewnątrz stalowej konstrukcji, ścianki nie są przebite nitami, na których mogłyby osadzać się resztki jedzenia. Stąd naczynie myje się błyskawicznie - nawet ręcznie.

Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, jeśli za mocno zagęścisz, zredukujesz sos, czy na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, odmocz ją i po chwili umyj.

Stal Silvinox® patelni Industry jest wyjątkowo łatwa w utrzymaniu w czystości. Pamiętaj, by od czasu do czasu do mycia użyć płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz, klikając w boczny panel z prawej strony ekranu.

Potrawa może leżeć na stalowe patelni przez kilka godzin po przyrządzeniu posiłku. Nie przechowuj na niej potraw w lodówce.

  • Uchwyt patelni Industry nagrzeje się, jeśli wstawisz patelnię do piekarnika, do czego również zachęcamy (zyskasz w ten sposób inaczej smakujące, zapiekane i podpiekane potrawy).
  • Nie musisz obawiać się, że przy częstym używaniu patelni Industry w piekarniku stal zmieni kolor. Przed tym właśnie zabezpiecza specjalny wynalazek - czyli stal Silvinox®.
  • Patelnie Industry tak doskonale szybko rozgrzewają się i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając szybko smażyć i dusić, że można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. 
  • W przypadku indukcji czas rozgrzewania patelni może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu kuchenki.
  • Do smażenia na patelniach Demeyere używaj dobrych, wysokotemperaturowych olejów. Myślimy tu, m.in., o olejach ryżowych, kokosowych, palmowych, czy arachidowych. Tego typu tłuszcze mają wysoką temperaturę dymienia, około 240 stopni Celsjusza, co gwarantuje sprawne i zdrowe smażenie. Inne oleje, np. rzepakowy, słonecznikowy, czy olej z pestek winogron, palą się już w temperaturze 180 stopni, stąd smażenie na nich nie jest wskazane.

Pokrywka pasująca
do patelni Industry
o średnicy 24 cm