Od 2008 roku testujemy niezliczone ilości stalowych patelni. Dziesiątki testów, które przyszło nam przeprowadzić, pokazały, że niewiele, niestety, jest na świecie patelni, które z czystym sumieniem można polecać. Stal jest bardzo specyficznym materiałem, a niewielu producentom udało się ją oswoić i zmienić jej kapryśną naturę. Do tego nielicznego grona należy słynąca ze swoich patentów i stalowych naczyń klasy Premium belgijska marka Demeyere, która o stalowych patelniach wie wszystko.
5-warstwowe, stalowe patelnie Industry należą do klasy Silver marki Demeyere. To sprzęt bardzo wysokiej jakości, który został skonstruowany przez inżynierów i mistrzów kucharskich. Dlatego te patelnie służą nie tylko w domowych, ale i profesjonalnych kuchniach.
W klasie patelni Silver, marki Demeyere, znajdziemy sporo zaawansowanych patentów belgijskiego producenta, który uchodzi w świecie kulinariów za autorytet w dziedzinie stalowych naczyń. Ścianki i dno patelni Industry stworzone są z 5 połączonych ze sobą warstw, które budują ultra mocny, twardy szkielet. Dzięki jego właściwościom termicznym rozgrzewanie patelni Demeyere trwa kilka chwil.
Co istotne, smażysz równomiernie na całej powierzchni patelni - dno i brzegi nagrzewają się w tym samym stopniu i w tym samym czasie. Oczywiście, patelnie z tej serii idealnie sprawdzą się na każdym typie kuchenki, wraz z indukcją. Stalowa patelnia doskonale nadaje się też do podpiekania potraw w piekarniku.
Tym, co wyróżnia patelnie Industry, jest pozbawiona pierwiastków żelaza stal Silvinox®, doskonały patent marki Demeyere. Ta higieniczna stal nigdy nie zmieni swojej srebrzysto-białej barwy.
Jest na świecie niewielu producentów, którzy zwracają uwagę na ergonomię uchwytów patelni. Inżynierowie Demeyere zaprojektowali kute, spawane uchwyty z porowatej stali. Takie uchwyty nie wyślizną się z nawet wilgotnej dłoni, nie tamują przepływu krwi, co jest szczególnie istotne dla gotujących zawodowo. Dodatkowo - uchwyty patelni Industry nigdy się nie poluzują, gdyż spawane są próżniowo.
Posiadająca aż 30 lat gwarancji stalowa patelnia z serii Industry spełnia marzenia o niemal niezniszczalnym sprzęcie na całe życie. Demeyere proponuje profesjonalistom 10 lat gwarancji na stalowe patelnie.
Jeśli życzysz sobie dusić na stalowej patelni Demeyere Industry, możesz dodać do niej pokrywkę z hartowanego szkła, którą znajdziesz na dole strony.
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
Wielokrotnie zastanawialiśmy się, że naprawdę trudno jest znaleźć odpowiednią, stalową patelnię. Kłopot polegał na tym, że w większości wypadków smażenie na stalowej patelni nastręczało wielu stresów. Trzeba było używać sporej ilości oleju, a patelnia tak czy tak przypalała jedzenie. Niestety, sama po krótkim czasie nie nadawała się do użytku. Wiele patelni odkształcało się i wypaczało. Stalowe patelnie skutecznie zniechęcały do smażenia.
Ale nie poddaliśmy się. Szukaliśmy tak długo, aż odkryliśmy markę Demeyere.
Belgijska marka Demeyere znalazła remedium na wszystkie bolączki dręczące stalowe patelnie. Jej patelnie z linii Industry stworzono z opatentowanego, bardzo trwałego, sztywnego i odpornego na przegrzanie stopu 5-PlyMaterial®. Na patelniach Demeyere smaży się z niewielkim dodatkiem tłuszczu, a mięsa nie przywierają. Dystrybucja ciepła jest wprost rewelacyjna. Patelnia rozgrzewa się w tym samym czasie na całej powierzchni – od dna, aż po brzegi, co zupełnie odmieniło smażenie na stali.
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH
Demeyere zadbało o komfort użytkowników swoich naczyń. Uchwyt stalowej patelni Industry mocowany jest na zewnątrz stalowej konstrukcji, ścianki nie są przebite nitami, na których mogłyby osadzać się resztki jedzenia. Stąd naczynie myje się błyskawicznie - nawet ręcznie.
Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, jeśli za mocno zagęścisz, zredukujesz sos, czy na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, odmocz ją i po chwili umyj.
Stal Silvinox® patelni Industry jest wyjątkowo łatwa w utrzymaniu w czystości. Pamiętaj, by od czasu do czasu do mycia użyć płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz, klikając w boczny panel z prawej strony ekranu.
Potrawa może leżeć na stalowe patelni przez kilka godzin po przyrządzeniu posiłku. Nie przechowuj na niej potraw w lodówce.