Industry - Stalowa patelnia sauté; technologia 5-Ply, Ø 18 cm, Demeyere

649
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Od 2008 roku testujemy niezliczone ilości stalowych patelni. Dziesiątki testów, które przyszło nam przeprowadzić, pokazały, że niewiele, niestety, jest na świecie patelni, które z czystym sumieniem można polecać. Stal jest bardzo specyficznym materiałem, a niewielu producentom udało się ją oswoić i zmienić jej kapryśną naturę. Do tego nielicznego grona należy słynąca ze swoich patentów i stalowych naczyń klasy Premium belgijska marka Demeyere, która o stalowych patelniach wie wszystko.

5-warstwowe, stalowe, konikalne patelnie sautè Industry należą do klasy Silver marki Demeyere. To sprzęt bardzo wysokiej jakości, który został skonstruowany przez inżynierów i mistrzów kucharskich. Dlatego te patelnie służą nie tylko w domowych, ale i profesjonalnych kuchniach.

W klasie patelni Silver, marki Demeyere, znajdziemy sporo zaawansowanych patentów belgijskiego producenta, który uchodzi w świecie kulinariów za autorytet w dziedzinie stalowych naczyń. Ścianki i dno patelni sautè Industry stworzone są z 5 połączonych ze sobą warstw, które budują ultra mocny, twardy szkielet. Dzięki jego właściwościom termicznym rozgrzewanie patelni Demeyere trwa kilka chwil.

Co istotne, smażysz równomiernie na całej powierzchni patelni - dno i brzegi nagrzewają się w tym samym stopniu i w tym samym czasie. Oczywiście, patelnie z tej serii idealnie sprawdzą się na każdym typie kuchenki, wraz z indukcją. Stalowa patelnia doskonale nadaje się też do podpiekania potraw w piekarniku.

Tym, co wyróżnia patelnie Industry, jest pozbawiona pierwiastków żelaza stal Silvinox®, doskonały patent marki Demeyere. Ta higieniczna stal nigdy nie zmieni swojej srebrzysto-białej barwy.

Jest na świecie niewielu producentów, którzy zwracają uwagę na ergonomię uchwytów patelni. Inżynierowie Demeyere zaprojektowali kute, spawane uchwyty z porowatej stali. Takie uchwyty nie wyślizną się z nawet wilgotnej dłoni, nie tamują przepływu krwi, co jest szczególnie istotne dla gotujących zawodowo. Dodatkowo - uchwyty patelni Industry nigdy się nie poluzują, gdyż spawane są próżniowo.

Posiadająca aż 30 lat gwarancji stalowa patelnia sautè z serii Industry spełnia marzenia o niemal niezniszczalnym sprzęcie na całe życie. Demeyere proponuje profesjonalistom 10 lat gwarancji na stalowe patelnie.

Jeśli życzysz sobie dusić na stalowej patelni Demeyere Industry, możesz dodać do niej pokrywkę z hartowanego szkła, którą znajdziesz na dole strony.

Poniżej znajdziesz nasz film o naczyniach Industry. Serdecznie zapraszamy do oglądania!

Zaprojektowane dla Ameryki
patelnie sauté Industry Demeyere
podbiły Europę

  • patelnie do duszenia i smażenia techniką sauté
  • do używania na wszystkich typach kuchenek i pieczenia potraw w piekarniku
  • 5-warstwowe dno i ścianki zapewniają szybkie nagrzewanie i doskonałą dystrybucję ciepła
  • kuty, spawany próżniowo, wygodny uchwyt
  • stal Silvinox będzie przez całe dekady srebrzysta
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Obejrzyj nasz film,
który pokazuje, jak przygotować
stalową patelnię do używania

  • Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym Krystian pokazuje, jak w bardzo prosty sposób wygrzać sobie stalową patelnię, którą właśnie wyjąłeś z pudełka. Dzięki temu patelnia wiele szybciej zacznie sprawnie smażyć.
  • W filmie zobaczysz, jak smaży niewygrzana patelnia, której użyliśmy po raz pierwszy,  a jak sobie radzi po wstępnym zaledwie wygrzaniu.
  • Proces, który zobaczysz, dotyczy wszystkich stalowych patelni Demeyere, które znajdziesz w naszym sklepie, niezależnie od serii.

Obejrzyj film o serii
stalowych naczyń Demeyere Industry,
czyli mistrzach sprawnego gotowania

  • Stalowe naczynia z kolekcji Industry marki Demeyere to garnki z prawdziwego zdarzenia. I nie mówimy o nich w ten sposób, bo je sprzedajemy. Używamy ich od lat i ciągle zaskakują swoimi talentami.
  • 5-warstwowe naczynia Industry to garnki, które z powodzeniem goszczą w najlepszych kuchniach świata. Stąd - jeśli cenią je mistrzowie kuchni, byś i Ty nie rozkochał się w kolekcji Industry. Obejrzyj nasz film, by dowiedzieć się, jak udoskonalą Twoje gotowanie.

Zaawansowane patelnie sauté
na każdy typ kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • srebrzysta satynowana stal szlachetna poddana procesowi Silvinox® - nigdy nie zmieni koloru
  • 5-warstwowy stop 5-Ply® (stal szlachetna, 2 warstwy czystego aluminium przedzielone stopem aluminium, na zewnątrz specjalna stal magnetyczna)
  • kuty, próżniowo spawany stalowy uchwyt

Wymiary

  • średnica patelni - 18 cm
  • średnica dna - 12 cm
  • wysokość ścianek - 7,7 cm
  • pojemność - 1,5 l
  • długość z uchwytem - 37 cm
  • waga - 1,05 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Głębokie patelnie sauté
rozpoczynają kuchenną
rewolucję

Belgijska marka Demeyere to zdumiewający producent. Nigdy nie stoi w miejscu, zawsze się rozwija, raz po raz zaskakuje świat kulinariów i zawodowych kucharzy swoimi odkrywczymi technologiami. Demeyere lubi udoskonalać to, co wcześniej uznano za rewelacyjne.

Tak właśnie ma się rzecz z minimalistyczną, bardzo nowoczesną linią stalowych naczyń Industry. Garnki, rondle i patelnie z tej serii dedykowane były początkowo rynkowi amerykańskiemu. Po ogromnym sukcesie, jakie te 5-warstwowe naczynia odniosły za oceanem, Demeyere zdecydowało, że trafią do sprzedaży w Europie.

  • Tym, którzy jeszcze nie mieli przyjemności obcowania z luksusowymi naczyniami Demeyere, podpowiemy, że trzy starsze linie naczyń belgijskiego producenta – Apollo, Atlantis i John Pawson – były konstruowane wg idei, która zakładała, że każdy typ naczynia musi być inaczej zbudowany. Dlatego poszczególne typy patelni różniły się konstrukcją i grubością dna oraz ścianek od garnków.
  • Po dekadach doświadczeń i rozwijania wiedzy na temat zaawansowanych stopów wykorzystujących zjawisko synergii, inżynierowie Demeyere odrzucili poprzednie założenia. W linii Industry zastosowali jednorodną konstrukcję dna i ścianek w przypadku wszystkich typów naczyń z tej serii.
  • Demeyere, prawdziwy perfekcjonista w konstruowaniu niezwykle odpornych na przegrzanie stalowych naczyń, zdecydował, że linia Industry będzie składała się z 5-wartwowego stopu 5-Ply Material®.
  • W efekcie w patelniach sautè Industry smaży i dusi się identycznie szybko i równie efektywnie, jak w pozostałych liniach patelni, których dna miały aż 7 warstw.
  • Demeyere nadąża za współczesnym trendem - im mniej, tym lepiej. Odjęcie pewnych elementów, czy zminimalizowanie technologii okazuje się dać wiele lepszy efekt, niż można byłoby przypuszczać.
  • Fenomenalne naczynia Industry belgijskiego mistrza stali, marki Demeyere, mają, podobnie jak ich starsze rodzeństwo, 30 lat gwarancji dla używających ich w domu. Profesjonaliści mogą cieszyć się aż 10 latami gwarancji. Widać, że producent jest absolutnie pewny trwałości i niezawodności swoich patelni sautè.
  • I jeszcze jedno. Demeyere słynie w świecie kulinariów jako marka, która nie pozostawia żadnego elementu swoich naczyń przepadkowi. Dna, ścianki, uchwyty i pokrywki współpracują ze sobą w idealnej harmonii. Wszystko po to, by dusiło i smażyło się sprawniej, lepiej i zdrowiej.

5-warstwowa konstrukcja
ścianek i dna -  czyli rewelacyjnie
szybkie rozprowadzanie ciepła

  • Patelnia sautè Demeyere z linii Industry to prawdziwe dzieło inżynierii. Zaprzęgnięto tu do pracy wszelkie prawa fizyki, które wspomagają proces smażenia i duszenia.
  • Ścianki i dna patelni Industry mają identyczną grubość i sztywność. Stworzono je z 5-warstwowy stopu 5-Ply Material®, który budują warstwy stali szlachetnej, 2 warstwy czystego aluminium dzielonego stopem aluminium. Na zewnątrz znajduje się specjalna stal magnetyczna.
  • 5-Ply Material®, nim stanie się patelnią, jest płaskim, ultra sztywnym dyskiem, z którego tłoczy się kompletne naczynie. Tak skonstruowana patelnia sautè nie ulegnie wypaczeniu pod wpływem wysokiej temperatury.
  • Ale, co najważniejsze, 5-Ply Material® genialnie wręcz przewodzi ciepło, kierując je w głąb potrawy. Ścianki i dno nagrzewają się w tym samym czasie i mają identyczną temperaturę, co jest niespotykane w świecie stalowych patelni.
  • Efekt? Smażysz i dusisz na minimalnej mocy palnika, zużywając do 30% mniej energii, niż w przypadku klasycznych, stalowych patelni sautè.

O dwóch metodach
zdrowego duszenia
w patelniach Industry

  • Specjalistyczna patelnia sautè służy nie tylko do smażenia metodą, od której wzięła swoją nazwę, ale przede wszystkim do duszenia, tworzenia przeróżnych sosów, mas i kremów do tortów i ciast, topienia czekolady. To patelnia dedykowana nie tylko gotującym, ale i cukiernikom oraz wszelkim miłośnikom ciast i słodkości.
  • W patelniach sautè Industry możesz dusić na dwa sposoby. Pierwszy to powolne duszenie na minimalnym płomieniu, czy mocy palnika. Wtedy ciepło delikatnie wnika w przygotowywaną potrawę. Czas przyrządzania potrawy jest dłuższy, ale za to zyskasz większe spektrum smaków.
  • Druga metoda duszenia z użyciem patelni sautè z serii Industry polega na dynamicznym, krótkim duszeniu, które ma za zadanie maksymalnie szybko wprowadzić dużą ilość ciepła w potrawę, by była miękka w kilkanaście minut. Wtedy patelnię podgrzewa się na większej mocy palnika, czy płomienia i inaczej rozplanowuje się dodawanie poszczególnych składników potrawy.
  • Ta metoda duszenia może łączyć się z podpiekaniem i zapiekaniem potraw w piekarniku, co daje jeszcze ciekawsze efekty smakowe.

Duże, niepolerowane
uchwyty - by smażenie
było sprawne i wygodne

  • Demeyere jest zagorzałym wielbicielem uchwytów. Brzmi dziwacznie? Bynajmniej, jeśli wziąć pod uwagę fakt, że belgijski producent od wielu dekad tworzy swoje naczynia z myślą o profesjonalistach.
  • Bo przede wszystkim kucharze potrafią prawdziwie docenić uchwyty patelni, które nigdy się nie poluzują, nie będą się ruszać, czy nie odpadną.
  • Kute, spawane próżniowo uchwyty w kolekcji naczyń Industry stworzone są z niepolerowanej, lekko chropowatej stali. Trzyma się je doskonale, nie wyślizgują się z nawet wilgotnej dłoni. To niezwykle ważne dla profesjonalistów, którzy pracują pod presją czasu.
  • Oczywiście, uchwyty nie nagrzewają się, więc można bez obaw chwytać je dłonią.
  • Patelnie sautè Industry zapewniają też maksimum higieny, gdyż między uchwyt, a ściankę naczynia, czy pokrywkę nie dostaną się resztki jedzenia, nie rozwiną się bakterie chorobotwórcze.
  • Uchwyt mocowany jest do zewnętrznej strony ścianek, bez nitów, tak, by nie zmniejszyć właściwości termicznych naczyń. Demeyere nie stosuje nitów również dlatego, by patelnie Industry łatwiej myło się od wewnątrz.

Wynalazki Demeyere -
srebrzysta stal Silvinox
i inne odkrywcze pomysły

  • W tej bardzo zaawansowanej, luksusowej serii naczyń nie zabrakło również najstarszego wynalazku Demeyere, który do dziś budzi powszechny podziw. Mówimy o stali Silvinox®, która ma srebrzysto-białą barwę. Na dodatek, stal nigdy nie zmieni koloru, nie pociemnieje z biegiem lat, nawet, jeśli będziesz używać naczyń w piekarniku.
  • Jeśli przegrzejesz patelnię sautè powyżej 250 stopni Celsjusza, stal Silvinox® nadal będzie jasna. Klasyczna stal zmieniłaby barwę, stałaby się błękitno-żółto-brązowa.
  • Opracowana w połowie lat 60-tych XX wieku, opatentowana przez Demeyere metoda elektrochemicznego udoskonalania stali Silvinox® sprawia, że stal naczyń pozbawiana jest mikroelementów żelaza. Żelazo wpływa na ciemnienie stali, która za jego sprawą zmienia kolor i przebarwia się.
  • Co intrygujące, stal Silvinox® jest nie tylko niezwykle elegancka, ale ma też swoisty faktor antybakteryjny. Stal Demeyere nie łapie odcisków palców, tym samym więc na powierzchnię patelni nie przenoszą się bakterie, które znajdują się na dłoniach.
  • Belgijski producent jest wielkim propagatorem higieny - nie tylko gotowania, ale i higieny sprzętu, którego się używa.  Demeyere zakłada, że patelnie sautè mają idealnie wyglądać i służyć przez całe dekady, nie tracąc swoich właściwości i umiejętności.

Specjalista podpowiada,
jak pielęgnować patelnie sauté
Industry marki Demeyere

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

Stalowe patelnie sauté, belgijskiej marki Demeyere, są niezwykle proste w obsłudze. Jeśli trzymasz w ręce stalowy widelec do mięs, czy łopatkę do przewracania warzyw, nic nie stoi na przeszkodzie, byś jej użył. Nie zniszczysz stalowej patelni.

Stal Silvinox® jest wyjątkowo łatwa w utrzymaniu w czystości. Można myć ją w zmywarce, producent gwarantuje, że detergenty nie zaszkodzą jego srebrzysto-białej stali. Niemniej - mycie ręczne trwa kilka chwil.

  • Pamiętaj, by od czasu do czasu do mycia patelni sauté użyć płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Jeśli używasz patelni na gazie, ten zabieg warto przeprowadzać dość często. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz, klikając w boczny panel z prawej strony ekranu.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni Industry, jeśli za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, względnie na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, możesz ją odmoczyć i bez obaw wyszorować.
  • Powyżej zauważyłeś ikonkę rękawicy kuchennej – uchwyt patelni sauté nagrzeje się, jeśli wstawisz ją do piekarnika, do czego również zachęcamy (zyskasz w ten sposób inaczej smakujące, zapiekane i podpiekane potrawy).
  • Do smażenia na patelniach Demeyere używaj dobrych, wysokotemperaturowych olejów. Myślimy tu, m.in., o olejach ryżowych, kokosowych, palmowych, czy arachidowych. Tego typu tłuszcze mają wysoką temperaturę dymienia, około 240 stopni Celsjusza, co gwarantuje sprawne i zdrowe smażenie. Inne oleje, np. rzepakowy, słonecznikowy, czy olej z pestek winogron, palą się już w temperaturze 180 stopni, stąd smażenie na nich nie jest wskazane.

Pokrywka pasująca
do patelni sauté 18 cm
z serii Industry Demeyere