• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Naostrz japońskie noże na kamieniach Kasumi

Ceniona na całym świecie japońska marka Kasumi, twórca niezwykle ostrych, profesjonalnych noży kuchennych, oferuje swoim Klientom doskonałe kamienie ceramiczne, które, moczone przez kilka minut w wodzie, pozwolą przywrócić Twoim nożom ekstremalną ostrość. Takie kamienie dobierz do japońskich noży nie przekraczających twardością 62 stopni HRC w skali Rockwella. Możesz na nich ostrzyć też noże europejskie.

Ostrz, jak mistrz, to nic trudnego!

3 typy ostrzałek, na których naostrzysz japońskie noże

Jak ostrzyć japońskie noże na kamieniach ceramicznych? PODSTAWY

Z jaką siłą naciskać na nóż przy ostrzeniu na kamieniach