Nieokiełznana moc smaków, rozliczne, a wcześniej niedoświadczane przyjemności podniebienia - to wszystko gwarantuje skandynawska żeliwna patelnia marki Skeppshult. Te patelnie są niemal nie do zdarcia, niczym niepokonani Wikingowie. Są pierwotne, mocarne i wierne przez całe dekady. Stworzą kuchnię, o jakiej Ci się zawsze marzyło.
Głębokie patelnie Skeppshult z serii Traditional niezmiennie i od dekad kuszą harmonijnym połączeniem surowego, ręcznie odlewanego żeliwa i pięknego, lakierowanego drewna bukowego.
To żeliwne patelnie z prawdziwego zdarzenia dla tych, którzy wymagają od sprzętu bardzo wiele. Szwedzkie, powstające w całkowicie ekologicznym procesie produkcji patelnie z linii Traditional impregnowane są olejem rzepakowym. Mamy tu do czynienia z naturalnym, niczym nie powlekanym żeliwem. Tu nie ma glazur, czy powłok.
Skeppshult zadbał o to, by jego patelnia spełniała marzenia o zjawiskowych, podbijających serca smakach mięs, ryb, czy warzyw. Jeśli ktoś kocha dosadne, wyraziste, pełne tajemnicy smaki, patelnie Skeppshult są właśnie dla niego. Dzięki masywnej pokrywce z hartowanego szkła aromaty Twoich potraw wzbiją się na nieosiągalne dotychczas poziomy.
Głębokie patelnie Skeppshult z linii Traditional wykorzystasz na wszystkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.
Doskonałe, ciężkie, masywne żeliwne patelnie mają aż 25 lat gwarancji, jednak dobrze konserwowane i myte wyłącznie czystą wodą bez dodatku detergentu (bo tylko tak się je myje!), posłużą wiele dłużej.
Naturalne żeliwo trzeba od czasu do czasu sezonować. Wszystkie informacje na ten temat znajdziesz poniżej. Bądź czujny, bo to ważne!
Jednak z góry lojalnie ostrzegamy, to patelnie nie dla każdego. Ci, którzy chcą mieć zapewnione proste i szybkie smażenie, czy duszenie, niech sięgną po, np., patelnie nieprzywierające. Naturalne szwedzkie żeliwo jest kapryśne - nie pozwala się spieszyć i stawia nieco warunków, ale też rewanżuje się stukrotnie.
PATELNIA DO
SMAŻENIA MIĘS
PATELNIA DO
DELIKATNYCH MIĘS
PATELNIA DO
MIĘS Z PANIERKĄ
PATELNIA DO
SMAŻENIA RYB
PATELNIA DO
PODSMAŻANIA WARZYW
PATELNIA DO DUSZENIA
MIĘS I WARZYW
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO
FARSZU I NADZIEŃ
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
NIE UŻYWAJ
W PIEKARNIKU!
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy najlepsze żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE UŻYWAJ DETERGENTÓW,
MYJ WYŁĄCZNIE
CZYSTĄ WODĄ
NIGDY NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE