Nieokiełznana moc smaków, rozliczne, a wcześniej niedoświadczane przyjemności podniebienia - to wszystko gwarantuje skandynawska żeliwna patelnia marki Skeppshult. Te patelnie są niemal nie do zdarcia, niczym niepokonani Wikingowie. Są pierwotne, mocarne i wierne przez całe dekady. Stworzą kuchnię, o jakiej Ci się zawsze marzyło.
Płytkie patelnie Skeppshult z serii Traditional niezmiennie i od dekad kuszą harmonijnym połączeniem surowego, ręcznie odlewanego żeliwa i pięknego, lakierowanego drewna bukowego.
To żeliwne patelnie z prawdziwego zdarzenia dla tych, którzy wymagają od sprzętu bardzo wiele. Szwedzkie, powstające w całkowicie ekologicznym procesie produkcji patelnie z linii Traditional impregnowane są olejem rzepakowym. Mamy tu do czynienia z naturalnym, niczym nie powlekanym żeliwem. Tu nie ma glazur, czy powłok.
Skeppshult zadbał o to, by jego patelnia spełniała marzenia o zjawiskowych, podbijających serca smakach mięs, ryb, czy warzyw. Jeśli ktoś kocha dosadne, wyraziste, pełne tajemnicy smaki, patelnie Skeppshult są właśnie dla niego.
Jednak, jak wynika z naszych wieloletnich doświadczeń, jajecznica, naleśniki, omlety, czy inne delikatne potrawy smażone na naturalnym żeliwie smakują specyficznie. Możesz (choć niekoniecznie) poczuć lekko metaliczny smak, a delikatna potrawa może wydać się nieco tłusta. To jednak przestaje mieć znaczenie, gdy smażysz w wyższych temperaturach mięsa, warzywa, ryby, czy owoce morza.
Płytkie patelnie Skeppshult z linii Traditional wykorzystasz na wszystkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.
Doskonałe, ciężkie, masywne żeliwne patelnie mają aż 25 lat gwarancji, jednak dobrze konserwowane i myte wyłącznie czystą wodą bez dodatku detergentu (bo tylko tak się je myje!), posłużą wiele dłużej.
Naturalne żeliwo trzeba od czasu do czasu sezonować. Wszystkie informacje na ten temat znajdziesz poniżej. Bądź czujny, bo to ważne!
Jednak z góry lojalnie ostrzegamy, to patelnie nie dla każdego. Ci, którzy chcą mieć zapewnione proste i szybkie smażenie, niech sięgną po, np., patelnie nieprzywierające. Naturalne szwedzkie żeliwo jest kapryśne - nie pozwala się spieszyć i stawia nieco warunków, ale też rewanżuje się stukrotnie.
PATELNIA DO STEKÓW
I TŁUSTYCH MIĘS
PATELNIA DO
DELIKATNYCH MIĘS
PATELNIA DO
SMAŻENIA RYB
PATELNIA DO
PANIEROWANYCH MIĘS
PATELNIA DO HAMBURGERÓW
I MIELONYCH MIĘS
PATELNIA DO
PLACKÓW
PATELNIA DO
PODSMAŻANIA WARZYW
PATELNIA DO GLAZUROWANIA
WARZYW I MIĘS
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
NIE UŻYWAJ
W PIEKARNIKU!
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy najlepsze żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE UŻYWAJ DETERGENTÓW,
MYJ WYŁĄCZNIE
CZYSTĄ WODĄ
NIGDY NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE