Noże HM marki Kasumi czarują precyzją wykonania i szokującą ostrością

Wyjątkowość japońskiego, tradycyjnego rzemiosła polega na tym, że wiedza przekazywana jest z pokolenia na pokolenie, z ojca na syna i jest do dziś aktualna. 25 i 26 generacja kowali, pracujących dla japońskiej marki Kasumi, z maestrią kuje noże z linii H.M. Te powstające w iście piekielnych warunkach noże, na które spada bezlitosny, pneumatyczny młot o nacisku 300 ton, wykańczane są specyficznymi wgłębieniami. Od nich pochodzi nazwa młotkowanej serii H.M. To prawdziwy majstersztyk swojego gatunku. Na dodatek - perfekcyjnie ostry.

Producent
Cena
Typ stali
Twardość HRC

Zaczynasz przygodę z japońskimi nożami? Chętnie będziemy Ci towarzyszyć

Jak stopnie HRC mają się do ostrości noża?

3 różne sposoby tworzenia zestawu noży. Który Ci pasuje?

Mój pierwszy japoński nóż. A może od razu zestaw japońskich noży? Sugerujemy, co wybrać