Proline - Profesjonalna, stalowa, 7-warstwowa patelnia High-Tech, Ø 32 cm, Demeyere

1199 Promocyjnie 1079
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Wizyta w profesjonalnej kuchni to przeżycie, którego życzymy każdemu gotującemu. Po czymś takim docenia się spokój i komfort gotowania w domu. Zawrotne tempo pracy kucharzy, maksymalne skupienie mistrzów, którzy poświęcili całe lata na osiągnięcie perfekcji w swoim fachu, gigantyczne temperatury, w których człowiek i sprzęt muszą dać sobie radę oraz potworna presja czasu czynią z profesjonalnego gotowania tytaniczną pracę.

W takich właśnie warunkach można prawdziwie ocenić możliwości sprzętu kuchennego. Jeśli patelnia, narażana na niesłychane przeciążenia, pracująca non-stop nawet kilka, czy kilkanaście godzin dziennie, wytrzyma to piekło, znaczy, że trafiliśmy na sprzęt doskonałego producenta.

Belgijska marka Demeyere, zasłynęła w świecie kulinariów ze swoich niemal niezniszczalnych patelni z serii ProLine. To jedna z najbardziej zaawansowanych linii stalowych patelni na świecie. Oczywiście, patelnie ProLine, dedykowane nade wszystko profesjonalistom, sprawdzą się też idealnie w Twojej domowej kuchni. Tam wytrzymają, dosłownie, przez całe dekady.

Ścianki i dno patelni ProLine stworzono z niezwykle potężnego, bo aż 4,8 mm grubości opatentowanego stopu 7-Ply®, który składa się 7-warstw przeróżnych, idealnie współpracujących ze sobą, perfekcyjnie przewodzących ciepło materiałów. Dzięki nim możesz smażyć i dusić szybko, sprawnie, z niewielką ilością tłuszczu, używając minimalnej ilości energii.

Zaawansowane technologicznie, stalowe patelnie ProLine współpracują z każdym typem kuchenki, włącznie z indukcją.

Demeyere postawiło przed sobą niezwykle wymagające wyzwanie, któremu w całości sprostało. Stworzyło patelnie na całe życie. Potwierdza to niezwykle długa, jak na stal, gwarancja - gotujący w domu mogą cieszyć się aż 30 latami gwarancji, kuchnia profesjonalna - 10-letnią gwarancją.

Na stalowej patelni ProLine Demeyere usmażysz dosłownie wszystko. Musisz tylko dostosować temperaturę do przyrządzanej potrawy. Na patelni udadzą się wyśmienicie jajka, jajecznica, naleśniki, omlety, placki, warzywa, delikatne oraz tłuste mięsa i ryby. Steków z patelni ProLine nie zapomnisz! Patelnie ProLine nadają się idealnie do duszenia. Możesz dobrać do nich pokrywki z hartowanego szkła, które znajdziesz pod każdym produktem, na dole strony.

 

Pamiętaj, że stalową patelnię ProLine trzeba wygrzać przed pierwszym użyciem. Jak to zrobić, pokazuje nasz specjalista w filmie, który znajdziesz poniżej. Sprawdź też, czym różnią się patelnie ProLine od niemal bliźniaczej serii Multiline. O tym również mówi nasz film. Zapraszamy do oglądania! 

  • Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym Krystian pokazuje, jak w prosty sposób wygrzać stalową patelnię, którą właśnie wyjąłeś z pudełka.
  • Dzięki wygrzaniu patelnia wiele szybciej zacznie sprawnie smażyć i po niedługim czasie zyska naprawdę zjawiskowe właściwości (będziesz mógł przygotować na niej nawet najdelikatniejsze potrawy).
  • W filmie znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Liczymy, że ta wiedza pomoże Ci wygrzać każde stalowe naczynie klasy Premium, które znajdziesz w naszym sklepie.

  • Belgijski mistrz stali, Demeyere, stworzył dwie, niemal bliźniacze linie patelni - ProLine i MultiLine. Obie są 7-warstwowe i wyglądają dość podobnie.
  • Jednak, wbrew pozorom, sporo je różni. O tym właśnie mówi nasz film, który, jak liczymy, pomoże Ci łatwiej zdecydować, która z wyśmienitych patelni trafi do Twojej kuchni.
  • A jeśli nadal będziesz mieć wątpliwości, dzwoń lub pisz. Chętnie pomożemy.

patelnia Proline Demeyere
w skrócie

  • profesjonalna patelnia do smażenia, duszenia, zapiekania potraw w piekarniku
  • do smażenia z niewielką ilością tłuszczu
  • 7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek (grubość 4,8 mm) wpływa na równomierne i szybkie rozprowadzanie ciepła
  • pozbawiona mikrocząsteczek żelaza stal Silvinox, która przez dekady nie zmieni barwy
  • nienagrzewający się, spawany, kuty, stalowy uchwyt
  • 30 lat gwarancji dla kuchni domowej, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • satynowana stal szlachetna, która nigdy nie zmieni koloru
  • 4,8 milimetrowej grubości dno i ścianki patelni składają się z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz i wewnątrz warstwy stali szlachetnej, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • spawany, kuty, stalowy uchwyt

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 32 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 28 cm
  • wysokość ścianek - 5,2 cm
  • długość całkowita z uchwytem - 60,5 cm
  • waga - 2,74 kg

Patelnie Proline
do wygodnego, szybkiego
smażenia, duszenia i zapiekania

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Co zyskasz dzięki patelni Proline?
Nowe doświadczenie
zwane super-smażeniem

7-warstwowe, stalowe patelnie ProLine to najpotężniejsza propozycja marki Demeyere. Jej ścianki i dno mają grubość aż 4,8 mm, więc swobodnie można powiedzieć, że to szczytowe osiągnięcie w dziedzinie zdrowego, dietetycznego smażenia. ProLine to niemal niezniszczalna patelnia dla tych, którzy nie idą na kompromisy.

Na stalowych, 7-warstwowych patelniach ProLine można smażyć zarówno najdelikatniejsze potrawy (jajecznicę, jajka, naleśniki, omlety), jak i tłuste mięsa, ryby, czy potężne steki. Musisz tylko dać patelni nieco czasu, by pokazała, co potrafi. Musisz też zadbać o odpowiednią temperaturę dobraną do typu potrawy - wtedy do patelni nic nie przywrze.

 

O PRZYJEMNOŚCI SMAŻENIA NA PATELNI PROLINE

 

  • Dzięki patelniom ProLine Demeyere smażenie na stali zyskało nowy wymiar. Nawet, jeśli jesteś nieco leniwym gotującym, ta patelnia udoskonali Twój kunszt. Jeśli chcesz więcej, patelnia ProLine pozwoli Ci rozwinąć skrzydła. 
  • Nie dość, że patelnie ProLine są ekstremalnie odporne na wypaczenie i przegrzanie (do temperatury ponad 600 stopni Celsjusza), potrafią też rozgrzać się w kilka chwil. Rozgrzewają się idealnie równomiernie - od samego dna, po brzegi. Dlatego możesz wygodnie smażyć na całej ich powierzchni.
  • Mięsa, warzywa, czy ryby, które będą dotykały ścianek stalowej patelni ProLine, usmażą się w tym samym czasie, co porcje leżące na środku. Wbrew pozorom - tego nie potrafi każda stalowa patelnia.
  • Kiedy położysz mięso, czy ryby na rozgrzanej patelni Demeyere, zaczyna się prawdziwa magia. Pory mięs zamykają się w kilka chwil, białko ścina się, dzięki czemu wszystkie soki i wartości odżywcze zostają w mięsie.
  • Patelnia ProLine przyrządzi mięso, którego nie powstydziłaby się bardzo renomowana restauracja – skórka będzie chrupiąca i apetycznie zrumieniona, a w środku mięso zachwyci Cię delikatnością i subtelnym smakiem. Nigdy nie będzie wysuszone i twarde.
  • Dodatkowo - kiedy mięso obsmaży się, patelnia ProLine „uwolni” je. Nie będziesz musiał odrywać na siłę mięsa od patelni. Wystarczy ruch widelca, czy łopatki, by nawet najdelikatniejsze mięso drobiu, czy szlachetnych gatunków ryb przewrócić na drugą stronę.

Stal Silvinox, która nie żółknie
przez całe dekady -
ciekawy patent Demeyere

  • Demeyere stworzyło stal dla estetów. Ich pozbawiona mikroelementów żelaza stal Silvinox®, nie podda się upływowi czasu - nie żółknie, nie zmienia koloru nawet po przegrzaniu i nie ciemnieje nawet po latach intensywnego używania.
  • Silvinox® to srebrzysto-biała stal. Pierwsze wrażenie, gdy wyjmuje się z pudełka patelnię ProLine, jest szokujące. Jest niezwykle jasna, delikatnie połyskliwa.
  • Musisz jednak pamiętać, że stalowa patelnia Demeyere używana na kuchni gazowej będzie się brudzić z racji tłustego paliwa, jakim jest gaz. Jednak sama stal Silvinox® nie przestanie być srebrzysto-biała (o tym, jak ją czyścić, przeczytasz poniżej).
  • Stal Silvinox® jest higieniczna. Nie rozwijają się na niej przenoszone z dłoni, czy stykających się z patelnią produktów bakterie. Dzięki temu smażenie na patelni ProLine jest super zdrowe. 

Kute uchwyty stalowych
legendarnych patelni Proline
marki Demeyere

  • Demeyere zadbało o każdy szczegół w swoich kultowych patelniach klasy Premium. Istotne jest tu tak samo dno, jak i ścianki oraz uchwyt. Jeśli założyć, że profesjonalista będzie używał patelni co najmniej kilka, a czasem i kilkanaście godzin dziennie, fakt, że uchwyt nie będzie tamował przepływu krwi w dłoni, nie będzie męczył nadgarstka, a w przyszłości nie doprowadzi do drętwienia palców i przeróżnych chorób, będzie niezwykle istotny.
  • Kute uchwyty nie nagrzewają się. Nawet, jeśli płomień będzie mocno rozgrzewał ścianki naczynia, kuty uchwyt pozostanie chłodny.
  • Kolejna kwestia – próżniowo spawane uchwyty patelni Demeyere nigdy nie odpadną, nie rozchwieją się i nie wypaczą. Słynnym stał się film producenta, w którym dorosły człowiek skacze na skakance na… uchwytach naczyń Demeyere. A one wytrzymują to „bez mrugnięcia okiem”.
  • Uchwyt jest tak dobrze obmyślony i scalony z patelnią, że nawet, gdy wypełni się ją po brzegi i położy na niej pokrywkę, uchwyt nie odkształci się, nie będzie się lekko wyginał pod ciężarem. Tej patelni nie trzeba podtrzymywać od spodu.

Stalowa patelnia Demeyere
jest nadzwyczaj prosta
i sympatyczna w obsłudze

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Smażąc na patelni ProLine Demeyere, używaj stalowych, drewnianych lub syntetycznych utensyliów.
  • Stalowe patelnie Demeyere możesz myć w zmywarce. Licz się jednak z tym, że szybciej zestarzeją się optycznie.
  • Ręczne mycie patelni ProLine trwa kilka chwil.
  • Pamiętaj, by do mycia naczyń często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • Na stalowych patelniach nie przechowuj jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.
  • Jeśli patelnia trafi do piekarnika, użyj rękawic kuchennych.

Pokrywka pasująca
do stalowej patelni 32 cm
Proline Demeyere