• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Jeśli chcesz ostro kroić, wypróbuj linię noży White Bull Bone Takeshi Saji

Wejdź na wyższy poziom maestrii, skuś się na pełną pasji i niezwykłych doznań przygodę kulinarną. Kiedy zaczniesz kroić oprawnymi w białą, byczą kość damasceńskimi, japońskimi nożami z serii White Bull Bone, dziełem rąk legendarnego mistrza Takeshi Saji, poznasz prawdziwą moc proszkowej stali R2. Jej ostrość sięga niezwykłego poziomu dzięki twardości na poziomie aż 63 stopni HRC w skali Rockwella.

Bardzo potężne, masywne, doskonale leżące w dłoni rękojeści z jasnej, znaczonej ciemnymi smugami byczej kości przywodzą na myśl noże sprzed tysięcy lat. Zwróć też uwagę na niezwykły kunszt łączenia jasnej i ciemnej stali, która tworzy niezwykle intrygujący damasceński wzór na ostrzach noży. Taka klinga może wyjść wyłącznie spod ręki prawdziwego magika stali.

Noże mistrza, który już za życia stał się legendą

Japońskie noże z kolekcji WBB, czyli mistrz Takeshi Saji w swoim żywiole