Cinnamon - Żeliwne naczynie z porcelanową glazurą; Dynia, 3,4 l, 24 cm, Staub

1099
Produkt dostępny
wysyłka 3-5 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Spraw, by gotowanie było niekończącą się przygodą. Zadbaj, by Twoja wymarzona kuchnia była przestrzenią, w której możesz się realizować na miliony sposobów. Pozwól rozpieszczać podniebienie pysznościami z żeliwnego naczynia w kształcie Dyni z serii Cinnamon, francuskiej marki Staub.

Opracowane wraz z najsłynniejszymi kucharzami świata, zdobywcami gwiazdek Michelin’a, żeliwne garnki z powłoką nieprzywierającą, z ciepło-brązowej serii Cinnamon, potrafią wzmacniać smaki gotowanych, duszonych, smażonych, czy pieczonych w nich potraw. To zasługa doskonałej klasy masywnego żeliwa i powłoki, która nie zmienia smaku oraz zapachu potraw, a uwydatnia to, co w nich najlepsze.

Wewnętrzna glazura jest idealnie gładka, stąd umyjesz ją w kilka chwil. Nie absorbuje zapachów, ma właściwości antybakteryjne, jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia. To prawdziwy pomocnik w dietetycznym gotowaniu, który posłuży też w kuchni alergików - żeliwo nie ma bezpośredniego kontaktu z jedzeniem.

Ogromną rolę odgrywają tu również zmyślne wypustki wewnątrz ciężkich pokrywek. Dzięki nim para wodna szybciej i mocniej krąży w naczyniu, równomiernie nawilżając potrawy. Staub jest dumny, że jego ciężkie, żeliwne pokrywki naczyń klasy Premium potrafią zachować o 30% więcej wilgoci w potrawie, niż klasyczne, płaskie pokrywy.

Kochamy żeliwo za jego niezwykłą uniwersalność i funkcjonalność. Też za to, że garnki Cinnamon idealnie współpracują z każdym typem kuchenki, włącznie z indukcją. Zawsze nagrzewają się równomiernie od dna po brzegi, emitując ciepło w głąb przyrządzanych potraw. Poza tym - bardzo długo pozostają gorące, co docenią serwujący pachnące dania wprost na stół.

Przepiękna, przytulnie brązowa glazura naczyń Cinnamon powstała na bazie naturalnych barwników. Nakładana jest na żeliwny garnek znaną od starożytności techniką majolika i wypalana w gigantycznych temperaturach. To gwarantuje, że naczynia Staub są niezwykle trwałe, a glazura idealnie opiera się upływowi czasu – nie blaknie, nie odpryskuje i nie pęka. Żeliwna Dynia w tym kolorze to majstersztyk - nie tylko każda wypukłość, ale i uchwyt pokrywki w kształcie ogonka - po prostu czarują.

Dodatkowy bonus - to aż 30 lat gwarancji na te niezwykłe naczynia wspierające kulinarną magię.

JEDEN Z NAJBARDZIEJ POMYSŁOWYCH
GARNKÓW MARKI STAUB -
ŻELIWNA DYNIA

Staub cinnamon pumpkin
  • najwyższej jakości francuskie żeliwo z powłoką nieprzywierającą
  • uniwersalne naczynie do gotowania, duszenia, pieczenia, zapiekania, smażenia, serwowania
  • szczelnie przylegająca żeliwna pokrywka doskonale nawilża potrawy
  • niepowtarzalny kształt garnka ciągnie wzrok biesiadników
  • 30 lat gwarancji

DOSKONALE WIELOFUNKCYJNE
NACZYNIE - NA KAŻDĄ KUCHENKĘ
I DO PIEKARNIKA

Kuchnia gazowa prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

Kuchnia elektryczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

Kuchnia ceramiczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

Kuchnia indukcyjna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

Do piekarnika prestizowa kuchnia v2

DO PIEKARNIKA

Staub pumpkin cast iron cinnamon %c5%bceliwna dynia lifestyle

WSZECHSTRONNIE UZDOLNIONE NACZYNIA Z ŻELIWA

  • Piękną w kolorze, aromatyczną i diabelnie smaczną zupę-krem z groszku możesz przygotować, w zależności od pory roku, na dwa sposoby. W groszkowym sezonie korzystaj ze świeżego grochu, zimą z mrożonek.
  • Mrożony groszek musisz gotować dość krótko, gdyż w przeciwnym razie straci kolor, a jego konsystencja będzie pozostawiać wiele do życzenia.
  • Do groszkowej zupy-kremu tradycyjnie dodaje się cebulę, czosnek.
  • Gotową zupę można udoskonalić ptysiowym groszkiem albo zaserwować ją z tostami lub ziołowymi bułeczkami.
  • Zupa doskonale smakuje z dodatkiem naturalnego kefiru, czy chudej śmietany. Zaserwuj ją w żeliwnej Dyni, marki Staub, a zrobisz furorę.

Materiał

  • wewnątrz garnka - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura
  • pokrywka - żeliwo
  • uchwyt pokrywki - niklowana stal szlachetna

Wymiary

  • szerokość - 24 cm
  • rozmiar dna - 19 cm
  • wysokość ścianek - 9,5 cm
  • wysokość z pokrywką 15 cm
  • całkowita długość z uchwytami - 28,7 cm
  • pojemność - 3,45 l
  • waga - 4,8 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

W ŻELIWNEJ DYNI
PRZYGOTUJESZ KAŻDĄ POTRAWĘ,
KTÓRA PRZYJDZIE CI NA MYŚL

1 %c5%bceliwna dynia pozwala gotowa%c4%87  dusi%c4%87  piec i zapieka%c4%87 wszelkiego typu potrawy   staub

  • Żeliwna Dynia, uroczy garnek marki Staub, jest tak łudząco podobna do prawdziwego, jesiennego warzywa, że wielu już dało się nabrać. Przekonani byli, że w domu pojawił się przyszły obiad, dynia na pyszną, aromatyczną zupę. A tu zaskoczenie! Ten powstający w ręczno-mechanicznym procesie produkcji we francuskim mieście Merville garnek wykonany jest z najwyższej jakości żeliwa.
  • Dynia Stauba skrywa w sobie dwie niezwykłe tajemnice. Potrafi, jak mało które garnki na świecie, intensyfikować, wzmacniać i wysubtelniać smaki. Druga niespodzianka - kryje wewnątrz doskonałą powłokę nieprzywierającą, która została scalona z naczyniem w trakcie wypalania w gigantycznych temperaturach (około 1000 stopni Celsjusza). Ta porcelanowa glazura pozwala gotować niezwykle zdrowo potrawy kuchni całego świata.
  • Glazura jest bezpieczna dla zdrowia, nie zawiera żadnych chemicznych substancji, które mogłyby reagować z jedzeniem. Tak dokładnie zabezpiecza potrawę przed kontaktem z żeliwem, że z naczyń Staub mogą z powodzeniem korzystać nawet alergicy.
  • W garnku Staub o kształcie dyni możesz gotować, dusić, piec, zapiekać, a nawet smażyć. On nie zna ograniczeń i nie idzie na kompromisy. Nie postawi cię wobec dylematu: „Czy dam radę ugotować w nim moją ulubioną potrawę?”. Potrafi przyrządzić niemal wszystko. Niemal - czyli miliony potraw. Nie 5, czy 20. Dosłownie miliony.

SŁOWO O ZALETACH ŻELIWA STAUB

 

  • Niektórzy boją się żeliwa Staub z racji jego ciężaru. Według nas potężna waga żeliwnych naczyń to ich wyjątkowa zaleta. Raz, garnek nie zsunie się z kuchenki, dwa - nie trzeba mocować się z nim, gdy coś mieszamy, wystarczy oprzeć dłoń na uchwycie.
  • Wykwintne, francuskie żeliwo, które ma wieczystą gwarancję, jest potężne, bo do jego stworzenia wykorzystuje się najwyższej jakości materiały. Surówka, z której w piaskowych formach wypalane są garnki Staub, pozbawiona jest zanieczyszczeń, czy pęcherzyków powietrza. Dlatego żeliwo jest ciężkie. Fenomenalnie przewodzi ciepło, stąd gotowanie w nim przebiega błyskawicznie.
  • Dodatkowo - żeliwny garnek-dynia francuskiego producenta niesłychanie długo zachowuje ciepło przyrządzanych w nim potraw. Nawet i po godzinie możesz zjeść ciepły posiłek wyjęty z naczynia, które od długiego czasu stoi na blacie, czy stole.
  • Żeliwo jest niezwykle elastyczne, współpracuje z każdym typem kuchenki i piekarnika. Rozgrzeje się doskonale równomiernie i na dużym, i na małym palniku. Owszem, zmieni się czas nagrzewania garnka, ale od dna po brzegi będzie miał identyczną temperaturę, co jest jednym z najważniejszych kryteriów wyróżniających doskonałe naczynie.
  • I jeszcze jedna kwestia, która nas ujęła. Po całych latach bardzo dynamicznego gotowania, pieczenia i czasem nieco nawet brutalnych testów, nasze żeliwne garnki Staub są nadal piękne. Działają bez zarzutu, nie wymagają najmniejszego zachodu, opieki, czy starań. A przyrządzanie w nich potrawy kuchni, dosłownie, całego świata, za każdym razem czarują smakami.
  • Żeliwo Staub zdaje się być nieśmiertelne. Im starsze, tym zdolniejsze, chętniej współpracuje, wspomaga zamysły gotującego, wspiera go w kulinarnych eksperymentach.

O SMAKACH POTRAW Z ŻELIWA,
KTÓRE WYPOSAŻONE JEST
W POWŁOKĘ NIEPRZYWIERAJĄCĄ

2 dynia z %c5%bceliwa marki staub   jak %c5%bcywa

By zrozumieć, na czym polega istota wyjątkowości francuskiego żeliwa Staub, trzeba koniecznie skupić się na jego wewnętrznej, porcelanowej glazurze. Tego typu materiał, stworzony na bazie szkła stapianego ze szkieletem naczyń, pojawia się, nade wszystko, w żeliwnych garnkach rodem z Francji.
Opracowanie takiej mocnej, nieodpryskującej, odpornej na kwasy, zasady i wszelkie czynniki zewnętrzne glazury wymaga bardzo dużego doświadczenia i szeregu eksperymentów przeprowadzanych na przestrzeni dziesięcioleci. To bez wątpienia jeden z lepszych wynalazków francuskiej kuchni.
Testując przez lata bardzo wiele naczyń z powłokami nieprzywierającymi, w tym i żeliwnych garnków producentów z różnych części świata, możemy z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że Francuzi są nie do pobicia, jeśli chodzi o luksusowe, porcelanowe, nieprzywierające glazury.

Wewnętrzna powłoka Dyni Staub jest gładka, przypomina lakier bezbarwny. Tyle, że to nie jest nakładana warstwa, a glazura stopiona i ściśle zjednoczona z konstrukcją naczynia. Dzięki temu zyskała ogromną odporność mechaniczną.


Glazura pozwala dusić, piec i smażyć z minimalną ilością tłuszczu. Wspomaga w ten sposób zdrową, rozsądnie zbilansowaną dietę niskotłuszczową.
Aksamitnie gładka w dotyku, pozbawiona porów powłoka nieprzywierająca jest niezwykle higieniczna. Nie wchłania zapachów, nie absorbuje smaków przyrządzanych w naczyniach Staub potraw.
Porcelanową glazurę myje się wodą z płynem, a cały proces trwa zaledwie kilka chwil.

O SMAKACH POTRAW Z ŻELIWNEJ DYNI

 

  • Fenomenalne w naczyniach Staub jest to, że każdy element współpracuje ze sobą. Nie ma tu niczego zbędnego, nic nie istnieje samo dla siebie, nic nie przeszkadza tworzeniu obłędnych smaków i aromatów, które śnią się po nocach.
  • Ciepło rozgrzanego, żeliwnego garnka trafia bezpośrednio w głąb potrawy, wydobywając z niej mnogość aromatów. Smak każdego składnika dania przenika się wzajemnie, a efekt wzmacniają przyprawy, octy, zalewy, sosy, czy marynaty.
  • Bogactwo doznań smakowych jest trudne do opisania. To, co czuje się na podniebieniu, oszołomiło już niejednego, niezwykle wymagającego kulinarnego znawcę.
  • Nawet osoba zaczynająca przygodę z gotowaniem będzie umiała stworzyć dzięki naczyniom Staub doskonałe kompozycje smakowe. Żeliwne, francuskie garnki są genialnym nauczycielem i przewodnikiem po nieskończonym uniwersum rozkoszy podniebienia.

NASZ SPECJALISTA POWIE,
JAK ŁATWO I SPRAWNIE
UŻYWA SIĘ NACZYŃ Z ŻELIWA

Drewniane utensylia prestizowa kuchnia v2

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

Syntetyczne utensylia prestizowa kuchnia v2

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

Maksymalna moc palnika prestizowa kuchnia v2

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

Nie uzywac funcji boost prestizowa kuchnia v2

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

Nie szorowac prestizowa kuchnia v2

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

Nie myc w zmywarce prestizowa kuchnia v2

NIE MYJ
W ZMYWARCE

Nie do lodowki prestizowa kuchnia v2

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

Kuchenne rekawice prestizowa kuchnia v2

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

3 %c5%bceliwny garnek w kszta%c5%82cie dyni idealny na elegancki st%c3%b3%c5%82

  • Wyposażone w nieprzywierającą glazurę naczynia myje się wodą z płynem.
  • Używane na kuchni gazowej garnki mogą się brudzić, gdyż gaz jest tłustym paliwem. Dlatego warto dokładnie myć garnki również z zewnątrz. Zabrudzenia nie pojawią się, kiedy używasz naczyń Staub na kuchni elektrycznej, ceramicznej, czy indukcyjnej oraz w piekarniku.
  • Rozgrzanych naczyń nie wolno zalewać zimną wodą. Pozwól im ostygnąć, później dopiero myj.
  • Jeśli coś przylgnie do naczynia, skarmelizuje się na dnie, czy zbyt mocno zredukuje, wystarczy, że zalejesz garnek wodą z płynem i zostawisz na kilka minut do odmoczenia.
  • Może się zdarzyć, że po gotowaniu, duszeniu, czy pieczeniu w garnkach Staub zobaczysz na dnie lub ściankach biały osad. To wynik wytrącania się minerałów z warzyw i mięs. Ten proces jest całkowicie naturalny i bezpieczny dla zdrowia. Nie szkodzi też naczyniu. By usunąć osad, przetrzyj powłokę nieprzywierającą papierowym ręcznikiem nasączonym olejem jadalnym.
  • Jeśli będziesz smażyć, dusić, czy piec w żeliwnym garnku-dyni marki Staub, używaj wyłącznie wysokotemperaturowych olejów, np. ryżowych, kokosowych, palmowych, czy arachidowych. Potrawy nie będą gorzkie, bo tego typu oleje dymią (czyli palą się) dopiero w temperaturze powyżej 240 stopni Celsjusza.