Wyobraź sobie, że Twoja pasja do sushi przenosi Cię prosto do serca Sakai, miejsca narodzin najpiękniejszych japońskich noży.
Ręcznie kute noże Sakimaru Genbu, kuźni Sakai Takayuki, to rdzewne, ekstremalnie ostre, tradycyjne klingi do sushi, sashimi i owoców morza. Dzięki nim każdy kawałek sushi, czy sashimi zamienia się w kulinarne doświadczenie.
Zastanawiasz się, czy to ostrze dla Ciebie? Noże kuźni Sakai Takayuki zostały stworzone dla najbardziej wymagających zawodowców i sushi masterów, ale też dla tych, którzy po prostu kochają sushi w każdym wydaniu. Genialna stal Aogami #2 pozwoli Ci kroić misterne, cieniutkie plasterki, a smak tworzonych potraw będzie na wskroś azjatycki.
Stal noży Genbu o twardości 62-63 HRC może być ostrzona co najmniej raz na 10-12 tygodni. Jeśli wykorzystasz doskonałe, antybakteryjne japońskie deski Parker Asahi, czy Hasegawa, ostrość noża utrzyma się jeszcze dłużej.
W przypadku unikatowej, trudnej w obróbce stali Aogami #2 używaj do ostrzenia kamieni syntetycznych lub kamieni ceramicznych Kuromaku marki Shapton.
Noże Genbu Sakimaru są majestatyczne też z racji hebanowej rękojeści wykończonej skuwką z bawolego rogu. Można się w nich zakochać bez pamięci.
Tworzone w Sakai przez cenionych rzemieślników klingi chroni dedykowana im drewniana saya, którą znajdziesz w zestawie.
Perfekcyjnie ostre, jednostronne noże to marzenie każdego miłośnika sushi!
NÓŻ DO
SUSHI, SASHIMI
NÓŻ DO OPRAWIANIA
RYB
NÓŻ DO FILETOWANIA
RYB
NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ
NÓŻ DO KROJENIA MIĘSA
BEZ KOŚCI
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Sakai Takayuki
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Genbu
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE KRÓJ OWOCÓW
CYTRUSOWYCH
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie