Jeśli sushi to dla Ciebie coś więcej niż tylko jedzenie, jeśli traktujesz je jako sztukę, serce zabije Ci szybciej na widok jednostronnego, klasycznego noża Kengata Yanabiga z kolekcji Hien kuźni Sakai Takayuki. Mistrzowskie noże klasy Premium, ręcznie kute przez cenionych rzemieślników w Sakai, odkryją przez Tobą sekrety japońskiej precyzji.
Fenomenalna stal Aogami #2 pozwoli Ci kroić misterne, cieniutkie plasterki, a smak tworzonych potraw będzie na wskroś azjatycki.
Stal noży Hien o twardości 62-63 HRC może być ostrzona co najmniej raz na 10-12 tygodni. Jeśli wykorzystasz doskonałe, antybakteryjne japońskie deski Parker Asahi, czy Hasegawa, ostrość noża utrzyma się jeszcze dłużej.
W przypadku unikatowej, trudnej w obróbce stali Aogami #2 używaj do ostrzenia kamieni syntetycznych lub kamieni ceramicznych Kuromaku marki Shapton.
Noże Hien Kengata Yanagiba są majestatyczne też z racji hebanowej rękojeści wykończonej skuwką z bawolego rogu. Można się w nich zakochać bez pamięci.
Tworzone w Sakai przez cenionych rzemieślników klingi chroni dedykowana im drewniana saya, którą znajdziesz w zestawie.
Seria japońskich noży Hien przeznaczona jest dla tych, którzy nie akceptują kompromisów w kuchni. Perfekcyjnie ostre, rdzewne, jednostronnie ostrzone noże są jak małe arcydzieła. Żaden miłośnik sushi nie przejdzie obok nich obojętnie.
NÓŻ DO
SUSHI, SASHIMI
NÓŻ DO OPRAWIANIA
RYB
NÓŻ DO FILETOWANIA
RYB
NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ
NÓŻ DO KROJENIA MIĘSA
BEZ KOŚCI
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Sakai Takayuki
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Hien
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE KRÓJ OWOCÓW
CYTRUSOWYCH
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie