Do tego, by osiągnąć efekt „Wow!” Japońscy kowale potrzebują bardzo niewiele. Spójrz na malownicze, genialnie ostre noże Zen-Bokashi Kanetsune. Kowale wykorzystali zaledwie dwa typy stali i masz dziką, pierwotną Japonię w ręku. Rdzewne japońskie noże Zen-Bokashi Kanetsune kute są ręcznie ze stali Blue Steel #2. Ultra ostra klinga otulona jest 10 warstwami miękkiego żelaza. Plus przepiękna, aksamitnie gładka rękojeść z czerwonego sandałowca - trudno się nie dać porwać urokowi tych nadzwyczajnych noży, które kroją w stylu znanym prawdziwym Samurajom.
Nazwa linii Zen-Bokashi nawiązuje do znanej w Japonii techniki noży, gdzie powstałe na stali wgłębienia (tworzone ręcznie!) wypełnia się czarną farbą. Nakładające się na siebie warstwy żelaza utrwalą farbę tak, że nie zejdzie podczas krojenia, dając fenomenalny efekt wizualny.