• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Japońskie noże kute techniką Zen-Bokashi - majstersztyki marki Kanetsune

Do tego, by osiągnąć efekt „Wow!” Japońscy kowale potrzebują bardzo niewiele. Spójrz na malownicze, genialnie ostre noże Zen-Bokashi Kanetsune. Kowale wykorzystali zaledwie dwa typy stali i masz dziką, pierwotną Japonię w ręku. Rdzewne japońskie noże Zen-Bokashi Kanetsune kute są ręcznie ze stali Blue Steel #2. Ultra ostra klinga otulona jest 10 warstwami miękkiego żelaza. Plus przepiękna, aksamitnie gładka rękojeść z czerwonego sandałowca - trudno się nie dać porwać urokowi tych nadzwyczajnych noży, które kroją w stylu znanym prawdziwym Samurajom.
Nazwa linii Zen-Bokashi nawiązuje do znanej w Japonii techniki noży, gdzie powstałe na stali wgłębienia (tworzone ręcznie!) wypełnia się czarną farbą. Nakładające się na siebie warstwy żelaza utrwalą farbę tak, że nie zejdzie podczas krojenia, dając fenomenalny efekt wizualny.

Kuchenna szkoła ZEN - krojenie w niezwykłym stylu (i duchu :))

Japońskie noże Zen-Bokashi Kanetsune - prawdziwa sztuka kucia ma w sobie magię