-
PrestiżowaKuchnia.pl
- Japońskie noże kuchenne z pasją wybrane przez eksperta
- Japońskie noże Kanetsune - prawdziwe unikaty w Twojej kuchni
1049
zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni:
1 049 zł
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru
Odkryj świat japońskiego rękodzieła, trzymając w dłoni nóż Zen-Bokashi marki Kanetsune. Ten mistrzowski, damasceński 11-warstwowy nóż to nie tylko kuchenny sprzęt, ale prawdziwe dzieło sztuki, które rozwija się razem z Twoimi kulinarnymi talentami. Wyjątkowa technika Zen-Bokashi, czyli nakładanie czarnego pigmentu na poszczególne warstwy skuwanego żelaza, tworzy niezwykły efekt. Damasceńskie wzory będą z czasem coraz wyrazistsze. Rdzewny nóż uniwersalny Shotoh pokryje się patyną, stając się z upływem czasu bardziej intrygującym.
Ostra jak brzytwa stal Aogami #2 o twardości 61,5 - 62 HRC zapewnia precyzję cięcia i ostrość, która potrwa 8-12 tygodni. Aksamitna w dotyku rękojeść z niezwykle trwałego sandałowca dopełnia luksusowego doświadczenia.
Dołącz do swojego noża Zen-Bokashi polecane przez naszego eksperta deski i kamienie do ostrzenia, a nie będziesz mógł nacieszyć się jakością krojenia. Wybierz Zen-Bokashi Kanetsune i odkryj elegancję, prestiż i perfekcję rzemiosła, które przetrwa próbę czasu.
Obejrzyj film o subtelnie wyglądających, a oszałamiająco ostrych nożach Zen-Bokashi marki Kanetsune. Film znajdziesz poniżej.
Jak wykorzystasz nóż uniwersalny Shotoh
Zen-Bokashi marki Kanetsune
NÓŻ DO KROJENIA
NIEWIELKICH WARZYW
I OWOCÓW
NÓŻ DO OBIERANIA
WARZYW I OWOCÓW
NÓŻ DO DEKORACYJNEGO
KROJENIA I FOOD DESIGNU
NÓŻ DO KROJENIA
SERA, POMIDORÓW
I WĘDLIN
NÓŻ DO KROJENIA
MIĘSA W KOSTKĘ
Obejrzyj filmy
o japońskich nożach
- Jeśli kochasz ortodoksyjne, japońskie noże, nasz film jest właśnie dla Ciebie.
- Kolekcja Zen-Bokashi to kolejna odsłona mistrzowskich ostrzy japońskiego producenta.
- Odkryj razem z nami tajniki marki Kanetsune.
- Dowiedz się, jak sprawnie i poprawnie kroić japońskimi nożami.
- Pozbądź się starych nawyków, a zrozumiesz, dlaczego ludzie kochają kroić japońskimi nożami.
- W poradniku pokazujemy błędy i podstawowe techniki dobrego krojenia.
Materiał i wymiary
noża Shotoh
Kanetsune Zen-Bokashi
Materiał
- rdzeń - stal Aogami #2 (Blue Steel #2)
- na zewnątrz rdzenia - 10 warstw naprzemiennie skuwanego żelaza o różnej twardości i elastyczności
- rękojeść - drewno sandałowe
- skuwka - drewno pakka
Wymiary
- długość ostrza - 11 cm
- waga - 75 g
Produkty
z tej samej serii
Nóż Shotoh Zen-Bokashi
w skrócie
- mistrzowskie noże ręcznie kute w mieście Echizen
- 11-warstwowe japońskie noże ze stali Aogami #2 (Blue Steel #2) i żelaza
- twardość stali: 61,5 - 62 HRC w skali Rockwella
- rękojeść z drewna sandałowca
- ostrość - perfekcyjna (8-9/10 punktów wg naszych kryteriów doboru noży)
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Kanetsune
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Zen-Bokashi
Jak zadbasz o swój nóż?
Wiedza w pigułce
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ OWOCÓW
CYTRUSOWYCH
Na jakich kamieniach
naostrzysz swój japoński nóż
Zen-Bokashi?
- Mistrzowie, kujący noże Zen-Bokashi dla marki Kanetsune, zatroszczyli się o to, by Twój japoński nóż można było szybko naostrzyć.
- Do ostrzenia używaj bardzo wysokiej jakości kamieni ceramicznych lub syntetycznych. Polecane przez naszego specjalistę kamienie znajdziesz poniżej.
- Podstawowe ostrzenie przeprowadzisz na gradacjach 1000 i 3000.
- Jeśli chcesz podnieść ostrość noża, sięgnij po kamienie od 6000 grit w górę.
- Japońskie noże Zen-Bokashi Kanetsune możesz swobodnie polerować na gradacjach 16 000 lub nawet 30 000. Staną się tak ostre, jak legendarne miecze samurajów. Wtedy Twój nóż będzie wymagał ostrzenia raz na kilka miesięcy.
- Kamienie dobiera się do noży pod kątem twardości stali, którą wyraża skala HRC.
Naucz się ostrzyć
japońskie noże
To łatwe!
- Boisz się, czy dasz radę naostrzyć swój japoński nóż? To banalnie proste!
- Obejrzyj film o podstawach ostrzenia, a od razu nauczysz się ostrzyć.
- W filmie zobaczysz kamiennie ceramiczne. Na ostrzałkach syntetycznych ostrzy się w ten sam sposób.
Wybierz akcesoria
pasujące do noża
Kanetsune Zen-Bokashi
TU WPUSZCZAMY
TYLKO CIEKAWSKICH
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie
Opcja jest tylko jedna -
oszalejesz na punkcie
japońskich noży Zen-Bokashi
- Każdy damasceński wzór noży Zen-Bokashi marki Kanetsune jest inny. I nie tylko dlatego, że noże są kute ręcznie.
- Nazwa kolekcji tych subtelnych, pięknych, a wściekle ostrych noży wywodzi się od bardzo starej sztuki czernienia stali. Nakładające się na siebie warstwy pokrywane są specjalnym czarnym pigmentem. Żelazo, które przekuwa kowal, utrwala i uwydatnia wzór.
- Kiedy żelazo będzie się z czasem utleniało, wzór stanie się mocniejszy i wyraźniejszy.
- Te noże to prawdziwe wilki w owczej skórze. Możesz mieć wrażenie, że zaledwie 11 warstw to niewiele. Jednak wyśmienity nóż Zen-Bokashi szybko wyprowadzi Cię z błędu. Będzie kroił, jak szalony.
Aksamitne doznania,
czyli rękojeść
z sandałowca
- W nożach Zen-Bokashi zakochasz się po pierwszym dotknięciu rękojeści. To prawdziwie przedziwne doznanie.
- Drewno sandałowca jest tak delikatne, tak wyśmienicie wypolerowane, jakby było z aksamitu. Albo z jedwabiu.
- I znowu niespodzianka - rękojeść jest niezwykle twarda i odporna na wilgoć. Nawet po wielu latach Twój japoński nóż będzie wyglądał pięknie.
- Oczywiście, każda rękojeść jest inna. Tak to się dzieje, gdy mamy do czynienia z prawdziwym, szlachetnym drewnem.
Zen-Bokashi,
japońskie noże
o zmiennym obliczu
- Czas będzie specyficznie obchodził się z Twoim mistrzowskim nożem Zen-Bokashi. Im starsze ostrze, tym ciekawiej będzie wyglądało.
- Rdzewna klinga pokryje się patyną. Pojawią się na niej przebarwienia.
- Ten nóż to prawdziwy indywidualista. Po latach będzie wyglądał kompletnie inaczej, niż wszystkie noże z tej linii, które kiedykolwiek wykuto.