Alba - Patelnia nieprzywierająca z powłoką wzmacnianą tytanem, Ø 32 cm, Ballarini

449
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Jeśli kochasz smażyć i marzy Ci się patelnia, która nie wymaga specjalistycznej wiedzy i jest banalnie prosta w konserwacji, na pewno przypadnie Ci do gustu produkt włoskiej marki Ballarini. Wielowarstwowa, nowoczesna powłoka nieprzywierająca patelni Alba wzmacniana jest tytanem. Opatentowana przez włoskiego producenta powłoka Keravis TI-X jest, co cieszy, bardzo odporna na ścieranie. Pozwoli Ci smażyć zdrowo i dietetycznie na małej ilości tłuszczu.

Patelnie Alba Ballarini dedykowane są również alergikom, gdyż wzmacniana tytanem powłoka nieprzywierająca nie zawiera niklu i metali ciężkich. Dodatkowo, nie ma w sobie pochodnych teflonu. Posiada certyfikat bezpieczeństwa PFOA-Free.

Linia patelni Alba to produkt bardzo znanego w Europie włoskiego producenta, który działa już od 1889 roku. Marce o takiej historii można śmiało powierzyć swoje obiady i to na bardzo długi czas, gdyż tytanowe patelnie Alba mają aż 10 lat gwarancji.

Szkielet patelni Alba jest dziełem nowoczesnej inżynierii. Stworzono go z bezpiecznego dla zdrowia odlewanego na zimno aluminium, które doskonale przewodzi ciepło. Stąd patelnia Alba rozgrzewa się równomiernie i świetnie akumuluje ciepło, kierując je wprost w potrawę. Ten niezwykle mocny, odporny na uszkodzenia mechaniczne szkielet ma aż 4,8 mm grubości.

Specjalny stop stali, który tworzy dno tytanowych patelni Alba, pozwala im działać na indukcji i każdym innym typie kuchenki. Jedyne, o czym musisz pamiętać, to fakt, by nie przegrzewać patelni Ballarini powyżej 250 stopni Celsjusza. Warto przypomnieć, że najbardziej optymalna dla smażenia temperatura to 180-220 stopni. Wyższe temperatury są zarezerwowane dla bardzo grubych, potężnych porcji mięsa, np. steków.

Smażenie z prawdziwego zdarzenia
na wzmocnionych tytanem patelniach
Alba włoskiej marki Ballarini

  • wielowarstwowa, nieprzywierająca powłoka wzmacniana tytanem
  • brak niklu i metali ciężkich - patelnie bezpieczne dla alergików
  • do zdrowego smażenia z minimalną ilością tłuszczu
  • szkielet z bezpiecznego dla zdrowia odlewu aluminium
  • dno ze stopu stali - współpracuje z każdego typu kuchnią, włącznie z indukcją
  • 10 lat gwarancji

Patelnię Alba Ballarini
wykorzystasz na każdym
typie kuchenki

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • wewnątrz - wielowarstwowa powłoka nieprzywierająca z warstwą wzmacnianą tytanem - Keravis TI-X®
  • na zewnątrz - zabezpieczająca powłoka nieprzywierająca
  • 4,8 milimetrowej grubości dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności odlewu aluminium
  • stalowe dno - stop pozwalający działać patelni na indukcji
  • uchwyt - mocowana na nitach stal szlachetna

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 32 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 28 cm
  • wysokość ścianek - 5 cm
  • maksymalna średnica palnika indukcji - 26 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Długa radość smażenia -
patelnie z bardzo trwałym szkieletem
i 10-letnią gwarancją

Patelnia Alba, należąca do klasy Premium produktów włoskiej marki Ballarini, ma masywny, niezwykle odporny na uszkodzenia i wypaczenia szkielet z odlewu bezpiecznego dla zdrowia aluminium. Ten materiał doskonale przewodzi ciepło, więc szybko i sprawnie nagrzejesz patelnię, zużywając minimalną ilość energii. Ponieważ duża ilość ciepła kierowana jest w głąb smażonej, czy duszonej potrawy, efekty Twoich kulinarnych pasji objawią się w bardzo krótkim czasie.

Tym, co wyróżnia tytanowe patelnie Alba, marki Ballarini, jest bardzo długa, bo aż 10-letnia gwarancja. Włoski producent stworzył nie tylko niezwykle wytrzymały szkielet, ale i odporną na ścieranie i zarysowanie powłokę nieprzywierającą. Zaskakuje jakość wykonania tych niedrogich patelni.

Z patelni Alba Ballarini
skorzystają też alergicy -
technologia bez niklu i metali ciężkich

  • Trudno się dziwić, że świat ceni markę Ballarini. Włoski producent, eksperymentując z powodzeniem z powłoką tytanową, stworzył jej specyficzną odmianę. Nakładane na patelnię Alba kilka warstw powłok nieprzywierających wzmocnił swoim patentem o nazwie Keravis TI-X.
  • Ta utwardzana powłoka jest bardzo odporna na ścieranie. I, co istotne, pozwala smażyć na minimalnej ilości tłuszczu.
  • Ballarini stworzył patelnie bez niklu i metali ciężkich, z których mogą bez obaw korzystać alergicy.
  • Dodatkowo - stosowana przez producenta  powłoka nie ma w sobie pochodnych teflonu, nie emituje żadnych szkodliwych substancji. Posiada certyfikat PFOA-Free (nie zawiera kwasu perfluorooktanowego).
  • By dobrze wykorzystać właściwości patelni Alba, naucz się odpowiednio smażyć.

Stalowe dno i uchwyt,
czyli słowo o wygodzie używania
włoskiej patelni z linii Alba

  • Samo z siebie aluminium nie działa na indukcji. Dlatego Ballarini, wykorzystując swój kolejny patent, dodał do patelni Alba dno Radiant ze specjalnego, ferromagnetycznego stopu. W efekcie patelnia działa na każdym typie kuchni oraz na indukcji.
  • Dodatkowo - specyficzna konstrukcja dna z wyżłobieniami zapewnia idealną dystrybucję ciepła i równomierne nagrzewanie grubego szkieletu patelni Alba.

  • Ergonomiczny, nienagrzewający się w czasie smażenia uchwyt to kolejny dowód na dbałość producenta o szczegóły.
  • Musisz pamiętać, że uchwyt patelni Alba może się jednak nieco nagrzać, jeśli smażysz na gazie.
  • Jeśli wstawisz patelnię do piekarnika, musisz sięgnąć po rękawicę kuchenną.

Kilika sugestii, jak dobrze dbać
o nieprzywierającą, tytanową
patelnię Ballarini

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

  • Nie ma potrzeby komentować większości ikonek, które widzisz powyżej. Odniesiemy się jednak do kilku zasadniczych kwestii.
  • Producent pozwala używać stalowych utensyliów w przypadku tytanowych patelni Alba. My jednak sugerowalibyśmy, byś korzystał z drewnianych, czy syntetycznych łopatek. Dzięki nim Twoja patelnia przez wiele lat będzie estetyczna.
  • Kwestia bardzo istotna - na patelni Alba smaż w temperaturach, maksimum, 250 stopni Celsjusza. Jeśli wykorzystujesz patelnię w piekarniku, nie przekraczaj 200 stopni.
  • Pamiętaj, by sprawdzić średnicę palnika Twojej indukcji. W przypadku 32 cm patelni Alba możesz użyć palnika indukcji o średnicy nie przekraczającej 26 cm.