Alba - Patelnia nieprzywierająca z powłoką wzmacnianą tytanem, Ø 32 cm, Ballarini

449
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Jeśli kochasz smażyć i marzy Ci się patelnia, która nie wymaga specjalistycznej wiedzy i jest banalnie prosta w konserwacji, na pewno przypadnie Ci do gustu produkt włoskiej marki Ballarini. Wielowarstwowa, nowoczesna powłoka nieprzywierająca patelni Alba wzmacniana jest tytanem. Opatentowana przez włoskiego producenta powłoka Keravis TI-X jest, co cieszy, bardzo odporna na ścieranie. Pozwoli Ci smażyć zdrowo i dietetycznie na małej ilości tłuszczu.

Patelnie Alba Ballarini dedykowane są również alergikom, gdyż wzmacniana tytanem powłoka nieprzywierająca nie zawiera niklu i metali ciężkich. Dodatkowo, nie ma w sobie pochodnych teflonu. Posiada certyfikat bezpieczeństwa PFOA-Free.

Linia patelni Alba to produkt bardzo znanego w Europie włoskiego producenta, który działa już od 1889 roku. Marce o takiej historii można śmiało powierzyć swoje obiady i to na bardzo długi czas, gdyż tytanowe patelnie Alba mają aż 10 lat gwarancji.

Szkielet patelni Alba jest dziełem nowoczesnej inżynierii. Stworzono go z bezpiecznego dla zdrowia odlewanego na zimno aluminium, które doskonale przewodzi ciepło. Stąd patelnia Alba rozgrzewa się równomiernie i świetnie akumuluje ciepło, kierując je wprost w potrawę. Ten niezwykle mocny, odporny na uszkodzenia mechaniczne szkielet ma aż 4,8 mm grubości.

Specjalny stop stali, który tworzy dno tytanowych patelni Alba, pozwala im działać na indukcji i każdym innym typie kuchenki. Jedyne, o czym musisz pamiętać, to fakt, by nie przegrzewać patelni Ballarini powyżej 250 stopni Celsjusza. Warto przypomnieć, że najbardziej optymalna dla smażenia temperatura to 180-220 stopni. Wyższe temperatury są zarezerwowane dla bardzo grubych, potężnych porcji mięsa, np. steków.

Smażenie z prawdziwego zdarzenia
na wzmocnionych tytanem patelniach
Alba włoskiej marki Ballarini

  • wielowarstwowa, nieprzywierająca powłoka wzmacniana tytanem
  • brak niklu i metali ciężkich - patelnie bezpieczne dla alergików
  • do zdrowego smażenia z minimalną ilością tłuszczu
  • szkielet z bezpiecznego dla zdrowia odlewu aluminium
  • dno ze stopu stali - współpracuje z każdego typu kuchnią, włącznie z indukcją
  • 10 lat gwarancji

Patelnię Alba Ballarini
wykorzystasz na każdym
typie kuchenki

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Co pysznego usmażysz na tytanowej patelni Alba?

  • Dzięki sporej średnicy dna nieprzywierającej patelni Alba, marki Ballarini, poczujesz prawdziwą przyjemność smażenia wszelkiego typu ryb - zarówno słodkowodnych, jak i morskich.
  • Pełne wyrazu potrawy powstaną dzięki zaawansowanej powłoce wzmacnianej tytanem, która pozwala smażyć z użyciem minimalnej ilości tłuszczu.
  • Patelnia zadba o zdrowe, niskokaloryczne potrawy kuchni z wielu stron świata - przyrządzisz na niej mięsa, warzywa, owoce morza.
  • Wykorzystasz ją też do przygotowania placków, naleśników, czy omletów.

Materiał

  • wewnątrz - wielowarstwowa powłoka nieprzywierająca z warstwą wzmacnianą tytanem - Keravis TI-X®
  • na zewnątrz - zabezpieczająca powłoka nieprzywierająca
  • 4,8 milimetrowej grubości dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności odlewu aluminium
  • stalowe dno - stop pozwalający działać patelni na indukcji
  • uchwyt - mocowana na nitach stal szlachetna

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 32 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 28 cm
  • wysokość ścianek - 5 cm
  • maksymalna średnica palnika indukcji - 26 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Długa radość smażenia -
patelnie z bardzo trwałym szkieletem
i 10-letnią gwarancją

Patelnia Alba, należąca do klasy Premium produktów włoskiej marki Ballarini, ma masywny, niezwykle odporny na uszkodzenia i wypaczenia szkielet z odlewu bezpiecznego dla zdrowia aluminium. Ten materiał doskonale przewodzi ciepło, więc szybko i sprawnie nagrzejesz patelnię, zużywając minimalną ilość energii. Ponieważ duża ilość ciepła kierowana jest w głąb smażonej, czy duszonej potrawy, efekty Twoich kulinarnych pasji objawią się w bardzo krótkim czasie.

Tym, co wyróżnia tytanowe patelnie Alba, marki Ballarini, jest bardzo długa, bo aż 10-letnia gwarancja. Włoski producent stworzył nie tylko niezwykle wytrzymały szkielet, ale i odporną na ścieranie i zarysowanie powłokę nieprzywierającą. Zaskakuje jakość wykonania tych niedrogich patelni.

Z patelni Alba Ballarini
skorzystają też alergicy -
technologia bez niklu i metali ciężkich

  • Trudno się dziwić, że świat ceni markę Ballarini. Włoski producent, eksperymentując z powodzeniem z powłoką tytanową, stworzył jej specyficzną odmianę. Nakładane na patelnię Alba kilka warstw powłok nieprzywierających wzmocnił swoim patentem o nazwie Keravis TI-X.
  • Ta utwardzana powłoka jest bardzo odporna na ścieranie. I, co istotne, pozwala smażyć na minimalnej ilości tłuszczu.
  • Ballarini stworzył patelnie bez niklu i metali ciężkich, z których mogą bez obaw korzystać alergicy.
  • Dodatkowo - stosowana przez producenta  powłoka nie ma w sobie pochodnych teflonu, nie emituje żadnych szkodliwych substancji. Posiada certyfikat PFOA-Free (nie zawiera kwasu perfluorooktanowego).
  • By dobrze wykorzystać właściwości patelni Alba, naucz się odpowiednio smażyć.

Stalowe dno i uchwyt,
czyli słowo o wygodzie używania
włoskiej patelni z linii Alba

  • Samo z siebie aluminium nie działa na indukcji. Dlatego Ballarini, wykorzystując swój kolejny patent, dodał do patelni Alba dno Radiant ze specjalnego, ferromagnetycznego stopu. W efekcie patelnia działa na każdym typie kuchni oraz na indukcji.
  • Dodatkowo - specyficzna konstrukcja dna z wyżłobieniami zapewnia idealną dystrybucję ciepła i równomierne nagrzewanie grubego szkieletu patelni Alba.

  • Ergonomiczny, nienagrzewający się w czasie smażenia uchwyt to kolejny dowód na dbałość producenta o szczegóły.
  • Musisz pamiętać, że uchwyt patelni Alba może się jednak nieco nagrzać, jeśli smażysz na gazie.
  • Jeśli wstawisz patelnię do piekarnika, musisz sięgnąć po rękawicę kuchenną.

Kilika sugestii, jak dobrze dbać
o nieprzywierającą, tytanową
patelnię Ballarini

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

  • Nie ma potrzeby komentować większości ikonek, które widzisz powyżej. Odniesiemy się jednak do kilku zasadniczych kwestii.
  • Producent pozwala używać stalowych utensyliów w przypadku tytanowych patelni Alba. My jednak sugerowalibyśmy, byś korzystał z drewnianych, czy syntetycznych łopatek. Dzięki nim Twoja patelnia przez wiele lat będzie estetyczna.
  • Kwestia bardzo istotna - na patelni Alba smaż w temperaturach, maksimum, 250 stopni Celsjusza. Jeśli wykorzystujesz patelnię w piekarniku, nie przekraczaj 200 stopni.
  • Pamiętaj, by sprawdzić średnicę palnika Twojej indukcji. W przypadku 32 cm patelni Alba możesz użyć palnika indukcji o średnicy nie przekraczającej 26 cm.