Specjalnie z myślą o wszystkich, którzy mają wątpliwości, czy dobrze smażą, stworzyliśmy poradnik zdrowego smażenia. Zaczynamy od patelni nieprzywierających, bo one są najbardziej specyficzne.
Nasz poradnik podzieliliśmy na dwie części - teoretyczną, w której nasz specjalista omówił wszystko, co trzeba wiedzieć, by dobrze smażyć. Druga część obejmuje kwestię tzw. smażenia z 3 stron.
Jeśli przeanalizujesz i zastosujesz w swojej kuchni to, co pokazaliśmy, Twoja patelnia nieprzywierająca będzie służyć przez długie lata, a każda potrawa będzie pełnowartościowa i zdrowa. A o to przecież w prawdziwym smażeniu chodzi.
Wiemy, że dla wielu smażących to, co pokazaliśmy w filmie, będzie nowe. Wiemy, że pojawiać się będzie przeświadczenie „Ratunku! Od zawsze robiłem wszystko nie tak!”. Nie ma się jednak co biczować. W końcu nikt nigdy nie uczył nas smażenia według reguł sztuki.