Japońska marka Miyabi to prawdziwy wirtuoz kowalstwa. To, co potrafią wykuć jej mistrzowie w japońskim mieście Seki, przekroczyło wyobrażenie o prawdziwie ostrym nożu.
Czernione klingi 132-warstwowych, mistrzowskich noży 5000 MCD Black 67 z nadzwyczaj malowniczym dziwerem charakteryzuje ponad ekstremalna ostrość. Kiedyś tak kroić umiały kilku lub nawet kilkunastokrotnie droższe noże.
Kute damasceńskie ostrza z serii 5000 MCD Black 67 mają twardość na kosmicznym wręcz poziomie 66 stopni HRC. Noże powstają z wysokowęglowej, proszkowej stali MicroCabridge® MC66.
Każdy, kto kroił damasceńskim nożem Miyabi, twierdzi, że wkroczył na zupełnie nowy poziom kulinarnego wtajemniczenia. Ukrojenie plastra o grubości 1/3 milimetra nie jest w tym przypadku niczym trudnym.
Nikogo, kto używa tych noży, nie dziwi, że, krojąc na japońskich deskach Asahi, czy Hasegawa można je ostrzyć raz na 8-10 miesięcy.
Niezwykły, fascynujący dziwer na ciemnej klindze genialnie komponuje się z perfekcyjnie wyprofilowaną rękojeścią z popielnego jesionu. To drewno wygląda, jak liczący sobie kilka milionów lat kamień.
Obejrzyj nasze filmy o wyśmienitej serii 132-warstwowych noży Miyabi 5000 MCD Black 67. Znajdziesz je poniżej. Zapraszamy!
NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW I OWOCÓW
NÓŻ DO KROJENIA,
PORCJOWANIA MIĘSA
NÓŻ DO
PORCJOWANIA RYB
NÓŻ DO
SIEKANIA ZIÓŁ
NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Miyabi
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży 5000 MCD Black 67
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie
MIYABI
ZWILLING J.A. HENCKELS Japan Ltd.
4064 Hidase
501-3911 Seki,
Japonia
info@zwilling.com
ZWILLING J.A. Henckels Deutschland GmbH
Gruenewalder Str. 14-22
42657 Solingen,
Niemcy
info@zwilling.com
NPC Polska Sp. z o.o. S.k.
ul. Powstańców Śląskich 103 lok. 1
01-355 Warszawa
+48 605 279 899
http://npcpolska.pl/
biuro@npcpolska.pl
Japońskie noże słyną z wyjątkowej ostrości i precyzji, co czyni je cennym narzędziem w kuchni. Jednakże, niewłaściwe użytkowanie lub brak ostrożności może prowadzić do poważnych obrażeń. W dołączonym dokumencie .pdf możesz zapoznać się z podstawowymi zasadami użytkowania japońskich noży - znajdziesz tu prostą instrukcję obsługi. Pamiętaj, że naszą autorską, bardzo szczegółową instrukcję obsługi otrzymasz zaraz po wysłaniu do Ciebie zamówionego w naszym sklepie noża. Zawiera szereg dodatkowych podpowiedzi, poradników rozwijających wiedzę zawartą w dołączonym w tej sekcji pliku pdf.
Dokument PDF, który możesz pobrać został sporządzony w celu spełnienia wymogów dyrektywy GPSR (General Product Safety Regulation) i ma na celu informowanie Klientów sklepu internetowego PrestiżowaKuchnia.pl o potencjalnych zagrożeniach związanych z użytkowaniem japońskich noży kuchennych. Celem tego dokumentu jest zapewnienie bezpieczeństwa użytkownikom poprzez jasne i zrozumiałe przedstawienie zagrożeń oraz sposobów ich minimalizacji.