Są na świecie producenci noży, którzy mają misję. Ich noże muszą być doskonale ostre, a przy tym piękne. Mcusta Zanmai i jej uzdolnieni mistrzowie są pod tym względem nie do pokonania.
Kolekcja japońskich noży Classic Pro Zebra wzięła swoją nazwę od pasiastej rękojeści z micarty. Jednak tym, co zwraca uwagę na pierwszy rzut oka, jest misterny, intrygujący w formie damasceński dziwer. 33 warstwy ukochanej przez Mcusta Zanmai, przekuwanej na zimno stali VG-10 o twardości 61 stopni HRC, kryją w sobie prawdziwą dzikość i doskonałą ostrość. Świadczy o tym również lekko odsłonięty rdzeń wykończony w stylu katana edge (krawędź tnąca ostrza).
Nóż do pieczywa z kolekcji Classic Pro Zebra będzie doskonale ostry przez całe lata. Idealnie byłoby, gdybyś używał go na wysokiej jakości drewnianych deskach.
Zwróć uwagę na elegancką, niezwykle ergonomiczną rękojeść, która powstała z pięknie polerowanej, odpornej na wilgoć, twardej micarty. Trzonek noża Classic Pro Zebra zdobią dwa czerwone paski i malowniczy mosaic pin.
Mcusta Zanmai przywiązuje niezwykłą wagę do każdego detalu. Trzeba powiedzieć, że noże wykonane są wprost popisowo. A jak kroją…!
Obejrzyj nasz film o dwóch bliźniaczych, a niezwykle urokliwych liniach noży - Classic Pro Zebra i Flame. Znajdziesz go poniżej, zapraszamy!
NÓŻ DO PIECZYWA
NÓŻ DO PORCJOWANIA
PIECZENI
NÓŻ DO KROJENIA
EGZOTYCZNYCH OWOCÓW
I CYTRUSÓW
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Mcusta Zanmai
- co dobrać do noży Classic PRO Zebra
KRÓJ NA DESKACH
Z DREWNA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie