Duńskie naczynia z linii HaptIQ, marki Scanpan, mają jedno zadanie - rozkochać w sobie gotującego, zarówno profesjonalistę, jak i tego, kto realizuje się w domowej kuchni. Ich urokowi i talentom ulegną też ci, którzy nie bardzo kochają gotować. Z tak wysokiej klasy naczyniami nowej generacji każde kulinarne zadanie skończy się wielkim sukcesem.
Marka Scanpan zaprosiła do współpracy nad serią garnków i patelni HaptIQ zawodowych kucharzy, którzy testowali nieprzywierającą powłokę Stratanium Plus. I dzięki nim powstało coś bardzo niezwykłego. Ta tytanowo-ceramiczna powłoka jest, co specyficzne, lekko chropowata. Wzorowana była na strukturze mokrego piasku. Jest o 30% trwalsza niż klasyczne powłoki tytanowe i 30% odporniejsza na zarysowania, czy uszkodzenia.
5-warstwowa powłoka Stratanium Plus, którą znajdziesz w rondlach z serii HaptIQ, przyspiesza gotowanie i udoskonala smaki przyrządzanych potraw. To prawdziwy unikat w świecie doskonałych powłok i tytanowych i ceramicznych. Dotychczas wzmacnianie smaku potraw było domeną zarezerwowaną dla żeliwnych, żelaznych, czy miedzianych naczyń.
Nieprzywierająca, tytanowo-ceramiczna powłoka pozwala nie tylko gotować, dusić i piec, ale też podsmażać kawałki mięs, ryb, czy warzyw z niewielką ilością tłuszczu. Ale potrafi jeszcze coś więcej. Dzięki lekko chropowatej strukturze zbrązowisz apetycznie skórkę mięs, czy ryb, które będą równocześnie perfekcyjnie delikatne, wyraziste i aromatyczne.
Jak zwykle to bywa w przypadku produktów marki Scanpan, jej powłoka Stratanium Plus pozbawiona jest wszelkich szkodliwych substancji i PFOA. Z rondli mogą korzystać nawet alergicy i osoby o wrażliwym przewodzie pokarmowym.
Szkielet rondla Scanpan z linii HaptIQ wykonany został z 3 warstw. Na zewnątrz jest pięknie połyskliwa stal szlachetna, rdzeń stanowi ekologiczne aluminium, które genialnie akumuluje i rozprowadza ciepło po całym naczyniu. Trzecią warstwę tworzy stal, na którą 5-krotnie nakładana jest powłoka Stratanium Plus.
Rondli Scanpan z serii HaptIQ możesz używać na każdym typie kuchenki.
Obejrzyj film o niezwykłej powłoce Stratanium Plus - znajdziesz go poniżej.
RONDEL DO
GOTOWANIA MLEKA
RONDEL DO
ZUP KREMÓW
RONDEL DO
SOSÓW
RONDEL DO
TOPIENIA CZEKOLADY
RONDEL DO
BUDYNIU I KISIELU
RONDEL DO ZASMAŻEK,
ZALEW I MARYNAT
RONDEL DO
BLANSZOWANIA WARZYW
RONDEL DO
KREMÓW I MAS
RONDEL DO
GOTOWANIA RYŻU / KASZY
RONDEL DO MIESZANIA
DELIKATNYCH CIAST
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie rondle i garnki z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
NIE MYJ
W ZMYWARCE