HaptIQ - Nieprzywierająca, tytanowo-ceramiczna patelnia, Ø 28 cm, Scanpan

695
Produkt dostępny
wysyłka 2-3 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Duńskie patelnie z linii HaptIQ, marki Scanpan, mają jedno zadanie - rozkochać w sobie smażącego,  zarówno profesjonalistę, jak i tego, kto gotuje w domu. Ich urokowi i talentom ulegną też ci, którzy nie bardzo kochają bywać w kuchni. Z tak wysokiej klasy naczyniami nowej generacji każde kulinarne zadanie skończy się wielkim sukcesem.

Marka Scanpan zaprosiła do współpracy nad serią patelni i garnków HaptIQ zawodowych kucharzy, którzy testowali nieprzywierającą powłokę Stratanium Plus. I dzięki nim powstało coś bardzo niezwykłego. Ta tytanowo-ceramiczna powłoka jest, co specyficzne, lekko chropowata. Wzorowana była na strukturze mokrego piasku. Jest o 30% trwalsza niż klasyczne powłoki tytanowe i 30% odporniejsza na zarysowania, czy uszkodzenia.

5-warstwowa powłoka Stratanium Plus, którą znajdziesz w patelniach z serii HaptIQ, przyspiesza smażenie i udoskonala smaki przyrządzanych na niej mięs, warzyw, owoców morza, itp. To prawdziwy unikat w świecie doskonałych powłok i tytanowych i ceramicznych. Dotychczas wzmacnianie smaku potraw było domeną zarezerwowaną dla patelni żeliwnych, żelaznych, czy miedzianych.

Co oczywiste, nieprzywierająca, tytanowo-ceramiczna powłoka pozwala smażyć z niewielką ilością tłuszczu. Ale potrafi jeszcze coś więcej. Dzięki lekko chropowatej strukturze zbrązowisz apetycznie skórkę mięs, czy ryb, które będą równocześnie perfekcyjnie delikatne, wyraziste i aromatyczne.

Jak zwykle to bywa w przypadku produktów marki Scanpan, jej powłoka Stratanium Plus pozbawiona jest wszelkich szkodliwych substancji i PFOA. Z patelni mogą korzystać nawet alergicy i osoby o wrażliwym przewodzie pokarmowym.

Szkielet patelni Scanpan z linii HaptIQ wykonany został z 3 warstw. Na zewnątrz jest pięknie połyskliwa stal szlachetna, rdzeń stanowi ekologiczne aluminium, które genialnie akumuluje i rozprowadza ciepło po całej patelni. Trzecią warstwę tworzy stal, na którą 5-krotnie nakładana jest powłoka Stratanium Plus.

Płytkiej patelni Scanpan z serii HaptIQ możesz używać na każdym typie kuchenki.

 

Obejrzyj film o niezwykłej powłoce Stratanium Plus - znajdziesz go poniżej.

Patelnie Scanpan,
które współtworzyli
mistrzowie kuchni

  • 5-warstwowa, chropowata tytanowo-ceramiczna powłoka nieprzywierająca
  • bezpieczna dla zdrowia, bez PFOA; dla alergików
  • do zdrowego, niskotłuszczowego smażenia i pieczenia
  • do profesjonalnego brązowienia skórki mięs i ryb
  • doskonała odporność na ścieranie i zużycie
  • perfekcyjna dystrybucja ciepła

Obejrzyj film o powłoce
Stratanium Plus
duńskiej marki Scanpan

  • Marzą Ci się smaki potraw z dzieciństwa, gdy wszystko było wyrazistsze, lepsze i zdrowsze? Trudno się dziwić. Też przez lata tęskniliśmy za smakami, których już nie ma.
  • Dlatego niezwykle ucieszyła nas nowoczesna powłoka patelni i naczyń Stratanium Plus, duńskiej marki Scanpan. Tytanowo-ceramiczna powłoka potrafi wzmacniać smaki prawdziwie zawodowo.
  • W filmie zobaczysz, jak smaży się na patelni z serii TechnIQ, ale powłoka jest tu taka sama, jak w interesujących Cię naczyniach HaptIQ.

  • Jeśli producent zaprasza do stworzenia swoich naczyń zawodowych kucharzy, możesz być pewny, że wymyślą coś niespotykanego.
  • W filmie producenta, duńskiej marki Scanpan, zobaczysz, jak niezwykła jest powłoka patelni i naczyń - Stratanium Plus i jak świetnie się na niej smaży, dusi i piecze.
  • Delikatnie chropowata powłoka nieprzywierająca inspirowana była ziarnami mokrego piasku.

Patelnie HaptIQ
na wszystkie typy kuchenek
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Sięgnij po smaki, o których dotychczas mogłeś tylko marzyć

  • Lubisz wyraziste w smaku steki? Kochasz mięsa przyrządzane na przeróżne sposoby? Mięsa, które będą nie dość, że doskonale wysmażone, to na dodatek skuszą Cię nieco pierwotnymi, wyrazistymi i bogatymi smakami.
  • Takich atrakcji nie zabraknie Ci, gdy w Twojej kuchni zagości duńska patelnia nieprzywierająca HaptIQ marki Scanpan.
  • Oczywiście, na tej niezwykle wygodnej, uniwersalnej patelni możesz nie tylko smażyć potrawy kuchni całego świata, ale też podpiekać je w piekarniku. Dzięki patelni HaptIQ Scanpan odkryjesz na nowo radość smażenia, czy pieczenia.

Materiał

  • 5-warstwowa tytanowo-ceramiczna powłoka nieprzywierająca Stratanium Plus
  • 3-warstwowy szkielet - stal magnetyczna, eko-aluminium, stal
  • uchwyt - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 28 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 24 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Patelnie HaptIQ Scanpan
pozwolą Ci osiągnąć
maestrię w kuchni

  • Ponieważ Scanpan zaprosił do współtworzenia powłoki Stratanium Plus, implementowanej w naczyniach z serii HaptIQ, znanych i cenionych mistrzów kuchni, w efekcie można na niej smażyć wiele lepiej, niż na klasycznych powłokach nieprzywierających.
  • Szybsze smażenie, wyrazistsze smaki - to zyskasz dzięki powłoce patelni HaptIQ, która pozwala zyskać niespotykaną chrupkość skórki smażonych mięs. Taki efekt dawało dotychczas podpiekanie potraw w piekarniku.

Tytanowo-ceramiczna
powłoka Stratanium Plus,
która niejedno potrafi

  • Scanpan zrewolucjonizował powłokę tytanową, łącząc ją z elementami ceramiki. 5 warstw powłoki Stratanium Plus tworzy podłoże do perfekcyjnego smażenia i brązowienia mięs, czy ryb.
  • Tytanowo-ceramiczna powłoka jest bardzo twarda i niezwykle odporna na uszkodzenia mechaniczne i ścieranie. Jest bezpieczna dla zdrowia i pozbawiona PFOA.
  • Na Stratanium Plus smaży się i piecze minimalnym dodatkiem tłuszczu w temperaturze do, maksimum, 260 stopni Celsjusza.
  • Patelnie HaptIQ posłużą, poza mięsem i rybami, do smażenia jajek, jajecznicy, omletów, placków, warzyw, itp.

Specjalista podpowiada,
jak dobrze dbać o patelnię
HaptIQ marki Scanpan

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

  • Patelni z HaptIQ, duńskiej marki Scanpan, nie myj w zmywarce. Mycie ręczne zajmie Ci kilkanaście sekund.
  • Patelnie Scanpan nie służą do przechowywania potraw w lodówce.
  • Tytanowo-ceramiczna, nieprzywierająca powłoka patelni HaptIQ ma odporność termiczną do 260 stopni Celsjusza. Nie możesz jej przekraczać ani w trakcie smażenia, ani pieczenia i zapiekania potraw w piekarniku.
  • Do smażenia używaj wysokotemperaturowych olejów, np. ryżowego, oliwy z oliwek, kokosowego, czy masła klarowanego lub smalcu.