Na ostrzu noży Splash Damascus marki Mcusta Zanmai zobaczysz mniej lub bardziej wyraziste rozpryski, które nawiązują do nazwy tej przepięknej serii. „Splash” to pluśnięcie, plusk. Nam ten uroczy dziwer kojarzy się z kroplami deszczu uderzającego w taflę wody.
Wyśmienite, 33-warstwowe, stworzone z przekuwanej na zimno stali VG-10 noże Splash Damascus są doskonale ostre. Pod płaszczykiem wytworności i elegancji kryje się prawdziwie dzika natura stali o twardości 61 HRC.
Jeśli będziesz używać japońskich desek Asahi lub Hasegawa, Twoje noże Splash Damascus będą ostre przez, nawet, 8-10 tygodni. Ich ponowne naostrzenie nie przysporzy Ci nigdy kłopotu. Wybierz dobrej jakości kamienie (dobrał je dla Ciebie nasz specjalista; patrz poniżej).
Mistrzowie marki Mcusta Zanmai wiedzą, jak stworzyć popisową rękojeść. Klasyczny japoński oktagon jest mocno zaznaczony w 2/3 długości trzonka, a im bliżej jego końca, tym płynniej przechodzi w delikatny owal. Te noże trzyma się w dłoni wręcz fantastycznie.
Czarne drewno pakka, z którego powstały trzonki noży Mcusta Zanmai Splash Damascus, jest odporne na wilgoć i czynniki zewnętrzne. Wykończone zostało minimalistycznym mosaic pin’em.
Zapraszamy Cię do obejrzenia filmu o pełnych niespodzianek nożach Splash Damascus marki Mcusta Zanmai. Film znajdziesz poniżej.
NÓŻ DO OBIERANIA
WARZYW I OWOCÓW
NÓŻ DO DEKORACYJNEGO
KROJENIA I FOOD DESIGNU
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Mcusta Zanmai
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Splash Damascus
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie
Mcusta Zanmai
Marusho Industry Inc.
2777-1 Shobuzawa
Seki 501-3936, Gifu Prefecture
Japonia
e-mail: [email protected]
www.mcustaknives.com
Hiendkitchen Adam Wolny
Natalii Gąsiorowskiej 10, 03-107 Warszawa
Tel.: +48 660 072 720
e-mail: [email protected]
https://hiendkitchen.com/
Japońskie noże słyną z wyjątkowej ostrości i precyzji, co czyni je cennym narzędziem w kuchni. Jednakże, niewłaściwe użytkowanie lub brak ostrożności może prowadzić do poważnych obrażeń. W dołączonym dokumencie .pdf możesz zapoznać się z podstawowymi zasadami użytkowania japońskich noży - znajdziesz tu prostą instrukcję obsługi. Pamiętaj, że naszą autorską, bardzo szczegółową instrukcję obsługi otrzymasz zaraz po wysłaniu do Ciebie zamówionego w naszym sklepie noża. Zawiera szereg dodatkowych podpowiedzi, poradników rozwijających wiedzę zawartą w dołączonym w tej sekcji pliku pdf.
Dokument PDF, który możesz pobrać został sporządzony w celu spełnienia wymogów dyrektywy GPSR (General Product Safety Regulation) i ma na celu informowanie Klientów sklepu internetowego PrestiżowaKuchnia.pl o potencjalnych zagrożeniach związanych z użytkowaniem japońskich noży kuchennych. Celem tego dokumentu jest zapewnienie bezpieczeństwa użytkownikom poprzez jasne i zrozumiałe przedstawienie zagrożeń oraz sposobów ich minimalizacji.