• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

White Truffle - Żeliwny, owalny garnek; nieprzywierająca powłoka, 3,2 l, 27 cm, Staub

1349 Promocyjnie 1308
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 349 zł
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Królujesz w kuchni? Czujesz się niepodzielnym władcą królestwa smaku? Wyśmienicie! W takim razie doskonale wiesz, jak wielką rolę odgrywa tam nadworny mistrz kuchni, czyli absolutnie niezawodny garnek. Jako wielcy miłośnicy francuskich, żeliwnych garnków Staub, z mocą rekomendujemy je jako te, których w kuchni żadnego smakosza zabraknąć nie może.

Wytworna kolekcja naczyń White Truffle, marki Staub, pomoże Ci gotować ciekawiej, bardziej kreatywnie i zdrowo. Żeliwne garnki z Francji powstały dzięki współpracy z najsłynniejszymi mistrzami kuchni, zdobywcami gwiazdek Michelin’a, więc potrafią naprawdę niejedno. Przede wszystkim - ugotują, uduszą, upieką, zapieką i usmażą wszystko, co Ci się zamarzy. Nie musisz obawiać się, czy czegoś nie przygotujesz w żeliwnym garnku White Truffle. Przyznamy, że trzeba by się naprawdę potężnie wysilić, by wymyślić potrawę, która się w nim nie uda.

Wyśmienicie obmyślone żeliwne pokrywki z wypustkami nawilżą każdą potrawę tak, że będzie oszałamiała smakiem i aromatem. Bo żeliwo Staub, jak mało które na świecie, potrafi wzmacniać to, co w gotowanych daniach najlepsze. Spróbuj, a dowiesz się, jakie to niezwykłe przeżycie.

Dodatkowo - żeliwne naczynia Staub wyśmienicie przewodzą ciepło, co wpływa na jakość gotowanych, duszonych, czy pieczonych w nich potraw. Tych garnków możesz użyć na każdym typie kuchenki, od gazu, po indukcję. Żeliwny garnek White Truffle trafi też chętnie do piekarnika. Dzięki niemu możesz sprawnie łączyć przeróżne techniki przyrządzania potraw.

Wewnątrz pięknie połyskliwych garnków White Truffle, marki Staub, znajdziesz zapobiegającą przywieraniu glazurę, która pozwala gotować łatwiej, a smażyć, czy piec bardziej dietetycznie.

Z kolei na zewnątrz żeliwnych garnków Staub znajduje się stworzona na bazie naturalnych barwników glazura, która, jak sprawdziliśmy, nie straci koloru przez całe długie lata. Intrygująca barwa białych trufli jest niezwykle wytworna. Podawane w tak ładnym naczyniu potrawy prezentują się wręcz znakomicie.

Według niektórych gotujących naczynia Staub mają jeden, jedyny minus - są ciężkie. No cóż, nie ma na świecie niczego, co nie miałoby wad. Jeśli jednak będziesz pamiętać, że Twój garnek Staub powstał z pierwszorzędnej jakości materiału, przestaniesz uznawać to za wadę. Do wagi żeliwnych garnków White Truffle, marki Staub, można się przyzwyczaić. Poprawka – do wagi musisz się przyzwyczaić, bo naczynia Staub mają 30 lat gwarancji i są niemal nieśmiertelne – więc będą Cię zmuszać do twórczego gotowania przez całe dekady.

 

Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.

 

1349 Promocyjnie 1308

Zobacz, do czego
wykorzystasz
owalny garnek Staub

GARNEK DO
WSZYSTKICH TYPÓW ZUP

GARNEK DO
PIECZENI

GARNEK DO GULASZU,
POTRAW JEDNOGARNKOWYCH

GARNEK DO SMAŻENIA
RYB I MIĘS

GARNEK DO
GOTOWANIA WARZYW

GARNEK DO
DUSZENIA POTRAW

GARNEK DO
BIGOSU I BOGRACZU

GARNEK DO
ZAPIEKANEK

GARNEK DO POTRAW
WEGETARIAŃSKICH I WEGAŃSKICH

GARNEK DO
PECZENIA CHLEBA

Obejrzyj filmy o żeliwnych
naczyniach Staub, które
są genialnie funkcjonalne

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

  • Wielu nie wierzy, że żeliwne naczynia Staub mogą służyć do wszystkiego. Nie wierzą, póki nie spróbują.
  • I wtedy okazuje się, że żeliwo uzależnia. Smaki, jakie pozwala zyskać, są nie do opisania!
  • Plus fakt, że żeliwne garnki i patelnie wytrwają w kuchni przez długie dekady. Czego chcieć więcej?

żeliwny garnek Staub
w skrócie

  • bezdyskusyjnie jedne z najdoskonalszych żeliwnych naczyń świata
  • garnki tworzone z udziałem kucharzy z gwiazdkami Michelin’a
  • naczynia do gotowania, duszenia, pieczenia, zapiekania, smażenia, serwowania
  • nieprzywierająca glazura wewnątrz naczyń
  • zewnętrzna powłoka nie blaknie i nie traci koloru
  • żeliwna pokrywka z wypustkami doskonale nawilża potrawy
  • rewelacyjnie wzmacniane smaki
  • 30 lat gwarancji

Materiał

  • wewnątrz garnka - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura
  • pokrywka - żeliwo
  • uchwyt pokrywki - niklowana stal szlachetna

Wymiary

  • długość garnka - 27 cm
  • długość dna - 23,5 cm
  • wysokość ścianek - 9,7 cm
  • wysokość z pokrywką - 14,4 cm
  • całkowita długość z uchwytami - 33,5 cm
  • pojemność - 3,2 l
  • waga - 4,5 kg

Żeliwne garnki White Truffle
idealnie służą na kuchence
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Żeliwne naczynia White Truffle
nie zawodzą i gotują
po prostu po mistrzowsku

  • Wybieranie naczyń stanowi spore wyzwanie. Po latach testów możemy powiedzieć, że odkryliśmy uniwersalne w stopniu absolutnym, żeliwne naczynia francuskiej marki Staub.
  • Wykwintne, połyskliwe, doskonale wykonane garnki z serii White Truffle, powstały w ręczno-mechanicznym procesie produkcji we francuskim mieście Merville. Stworzono je z najwyższej jakości żeliwa.
  • Naczynia Staub skrywają w sobie dwie niezwykłe tajemnice. Potrafią, jak mało które garnki na świecie, intensyfikować, wzmacniać i wysubtelniać smaki. Druga niespodzianka - kryją wewnątrz doskonałą powłokę nieprzywierającą, która została scalona z naczyniem w trakcie wypalania w ponad 800 stopniach Celsjusza. Ta porcelanowa glazura pozwala gotować niezwykle zdrowo potrawy kuchni całego świata.
  • Glazura jest bezpieczna dla zdrowia, nie zawiera żadnych chemicznych substancji. Z naczyń Staub mogą z powodzeniem korzystać nawet alergicy.

 

Jeszcze kilka słów
o licznych zaletach
żeliwnych garnków Staub

  • W garnkach Staub możesz gotować, dusić, piec, zapiekać, a nawet smażyć bez ograniczeń. Te naczynia potrafią przyrządzić niemal wszystko, czyli codziennie możesz zjeść potrawę z innego krańca świata.
  • Potężna waga naczyń Staub to ich wyjątkowa zaleta. To jednoznaczny dowód na jakość żeliwa, z którego Staub produkuje swoje garnki. Surówka, z której w piaskowych formach wypalane są garnki Staub, pozbawiona jest zanieczyszczeń, czy pęcherzyków powietrza.
  • Takie żeliwo fenomenalnie przewodzi ciepło, stąd gotowanie w nim przebiega błyskawicznie, pozwalając zużyć minimalne ilości energii.
  • Żeliwny francuski garnek niesłychanie długo zachowuje ciepło przyrządzanych w nim potraw przygotowywanych na wszystkich typach kuchenek. Garnek Staub idealnie nadaje się do serwowania.
  • Po całych latach gotowania, pieczenia, czy smażenia żeliwne garnki Staub są nadal piękne. Działają bez zarzutu, nie wymagają najmniejszego zachodu, opieki, czy starań. A przyrządzane w nich potrawy za każdym razem czarują smakami.

Doskonała powłoka nieprzywierająca
żeliwnych naczyń White Truffle
odmienia gotowanie

  • Wewnątrz naczyń Staub znajduje się porcelanowa glazura stworzona na bazie szkła stapianego ze szkieletem garnka.
  • Nieodpryskująca, niezwykle twarda, odporna na kwasy i zasady ma właściwości nieprzywierające. Musisz tylko wygrzać sobie garnek (jak pokazaliśmy w filmie).
  • Glazura pozwala dusić, piec i smażyć z minimalną ilością tłuszczu. Wspomaga w ten sposób zdrową dietę niskotłuszczową.
  • Aksamitnie gładka w dotyku, pozbawiona porów glazura jest niezwykle higieniczna. Nie wchłania zapachów, nie absorbuje smaków przyrządzanych w naczyniach Staub potraw.

Pokrywki naczyń Staub
obmyślone przez kucharzy,
zdobywców gwiazdek Michelin’a

  • Staub stał się niekwestionowanym autorytetem na rynku ekskluzywnego żeliwa. Jego naczynia powstały przy udziale kucharzy wyróżnionych gwiazdkami Michelin’a (m.in. jednego z najsłynniejszych kucharzy XX wieku, Paul’a Bocuse’a). Staub zagroził słynnej marce Le Creuset, tworząc naczynia, które nie mają sobie równych.
  • Tym, z czego dumny jest Staub, są wypustki w żeliwnych pokrywkach. Dzięki nim para wodna nie tylko szybciej krąży w naczyniu, ale nade wszystko równomiernie nawilża duszone, pieczone, czy smażone potrawy.
  • Pokrywki z wypustkami, projektu marki Staub i światowej klasy kucharzy, przeszły do legendy, jako że potrafią zachować aż o 30% więcej wilgoci w przyrządzanej potrawie niż klasyczne, płaskie pokrywki bez wypustek. To odgrywa wielką rolę w przypadku, gdy chodzi o smak i aromat potrawy.
  • Na dodatek żeliwne pokrywki z wypustkami są ciężkie, więc para nie wydostaje się na zewnątrz naczynia. Wraz z nią zostają w garnku wszelkie witaminy, minerały i właściwości odżywcze.

Co zrobić, by Twoje
żeliwne garnki Staub
służyły przez całe lata

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Pamiętaj, że garnki z żeliwa warto wygrzać. Temu poświęciliśmy film (znajdziesz go na górze strony).
  • Żeliwnych, rozgrzanych naczyń nie wolno zalewać zimną wodą. Pozwól im ostygnąć, później dopiero umyj.
  • Do mycia żeliwnych naczyń można często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej (dodanej do wyżej opisanego roztworu).
  • Jeśli coś mocno przywrze do naczynia, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same, bez szorowania.
  • Gdy umyjesz garnek, wewnątrz, na czarnej glazurze mogą się pojawić białe smugi. To efekt demineralizacji warzyw, czy mięs, który nijak nie szkodzi jedzeniu i garnkowi. Użyj papierowego ręcznika nasączonego olejem jadalnym. Przetrzyj wnętrze naczynia, odczekaj moment, umyj je i wysusz.
  • W żeliwnych garnkach nie wolno przechowywać jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.