Patelnie sauté, zwane patelniami konikalnymi, mają niezwykle sympatyczną, uroczą formę. Przypominają rondelek, czy kociołek, choć faktycznie są klasycznymi, pełnoprawnymi i pełnowartościowymi patelniami. Zasługują na szacunek gotujących, bo potrafią niejedno. Nie tylko smażą w głębokim tłuszczu techniką sauté, ale są też idealne do tworzenia delikatnych sosów, mas, musów, czy kremów do tortów i ciast. Fantastycznie sprawdzą się jako naczynia do duszenia, czy blanszowania warzyw oraz… ajerkoniaku. I milionów innych kuchennych zabiegów, które z ich pomocą odkryjesz.
Jeśli połączyć ich talenty z wyśmienitym materiałem, z którego powstają ręcznie tworzone patelnie Copper Core, masz w swojej kuchni arcymistrza.
To prawdziwe miedziane naczynia, choć na miedziane wcale nie wyglądają. Dziwne, prawda? Gruby, 2,5 mm dysk z czystej miedzi tworzy szkielet patelni. Na nim osadzone są dwa typy stali. Wewnątrz rzemieślnicy marki Falk zaimplementowali warstwę stali austenitycznej, która jest bardzo higieniczna, a ponadto pozbawiona chemikaliów. I to z nią mają kontakt Twoje smażone, duszone czy pieczone potrawy.
Na zewnątrz patelni sauté Copper Core znajduje się stal ferrytyczna, dzięki której naczynia idealnie współpracują z płytami indukcyjnymi. Oczywiście, te doskonałe patelnie możesz wykorzystać na każdym innym typie kuchenki i w piekarniku.
To, co stworzył Falk po długich latach badań nad miedzią i typami stali, które z nią współpracują, jest niezwykłe. Zadziwia to nawet zawodowych kucharzy, którzy całym sercem kochają stalowo-miedziane patelnie Falk. Smaży się na nich błyskawicznie, nagrzewają się wręcz fenomenalnie i równomiernie. Możesz dusić zarówno dynamicznie, jak i powoli, z pietyzmem, wydobywając z potraw niezwykłe bogactwo smaków i aromatów.
Dzięki właściwościom miedzi patelnie sauté niezwykle długo zachowują ciepło potraw, a Ty wynosisz serwowanie na zupełnie nowy poziom. Patelnie Copper Core robią to wszystko, czego wymaga się od patelni z prawdziwego zdarzenia.
Te nowoczesne, stalowo-miedziane patelnie są dodatkowo bardzo designerskie - zwróć uwagę, że na rancie każdej z nich widać pas miedzi, która tworzy szkielet naczynia.
Musisz wiedzieć, że dobrze traktowane głębokie patelnie sauté z kolekcji Copper Core marki Falk wytrwają bez najmniejszego kłopotu nawet i ponad 100 lat. Więc są doskonałą inwestycją w genialne i bardzo zdrowe smażenie - Twoje, Twoich dzieci, czy nawet i wnuków.
Sumując - mamy tu połączenie talentów stali, która jest bardzo prosta w konserwacji z genialnymi właściwościami miedzi, która przyspiesza smażenie i obniża koszty energii potrzebnej do tworzenia wyjątkowych dań. Musimy powiedzieć, że kolekcja naczyń Copper Core bezdyskusyjnie może być określona jako najbardziej zaawansowana technologicznie linia w całym dorobku trzech pokoleń rzemieślników marki Falk.
Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym pokazaliśmy luksusowe, stalowo-miedziane naczynia belgijskiej marki Falk. Film znajdziesz poniżej.
PATELNIA DO DUSZENIA
WARZYW I MIĘS
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO
BLANSZOWANIA WARZYW
PATELNIA DO
FARSZU I NADZIEŃ
PATELNIA DO
MARYNAT I ZALEW
PATELNIA DO WSZYSTKICH
TYPÓW SOSÓW
PATELNIA DO DELIKATNYCH
POTRAW NA PARZE
PATELNIA DO KREMÓW,
MAS I TOPIENIA CZEKOLADY
PATELNIA DO
UCIERANYCH CIAST
PATELNIA DO
GALARETEK I BUDYNIÓW
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowo-miedziane patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH
FALK
Falk Culinair n.v.
Dijkstraat 52
3150 Haacht - Wespelaar
Belgium
+32 16 60 21 69
sales@falkculinair.com
http://www.falkculinair.com/
LCF Kuchnie Sp. z o.o.
Mrówcza 87C
04-768 Warszawa
Tel.: +48 22 299 00 59
biuro@lcfkuchnie.pl
www.lcfkuchnie.pl
Stalowe patelnie, garnki i rondle słyną z wyjątkowej trwałości, odporności na uszkodzenia i wszechstronności, co czyni je niezastąpionymi i bardzo lubianymi naczyniami w kuchni. Jednakże, niewłaściwe użytkowanie lub brak odpowiedniej pielęgnacji może wpłynąć na ich wygląd i funkcjonalność. W dołączonym dokumencie .pdf możesz zapoznać się z podstawowymi zasadami użytkowania i konserwacji naczyń ze stali nierdzewnej – znajdziesz tu prostą instrukcję obsługi. Pamiętaj, że naszą autorską, bardzo szczegółową instrukcję obsługi otrzymasz zaraz po wysłaniu do Ciebie zamówionych w naszym sklepie naczyń. Zawiera ona szereg dodatkowych podpowiedzi oraz poradników, które rozwijają wiedzę zawartą w dołączonym w tej sekcji pliku pdf.
Dokument PDF, który możesz pobrać został sporządzony w celu spełnienia wymogów dyrektywy GPSR (General Product Safety Regulation) i ma na celu informowanie Klientów sklepu internetowego PrestiżowaKuchnia.pl o potencjalnych zagrożeniach związanych z użytkowaniem stalowych naczyń - patelni, woków, rondli i garnków. Celem tego dokumentu jest zapewnienie bezpieczeństwa użytkownikom poprzez jasne i zrozumiałe przedstawienie zagrożeń oraz sposobów ich minimalizacji.